2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Eltemették a hősi halott tűzszerészt

Hosz  |  2008. 07. 22., 09:29

Katonai tiszteletadás mellett temették el július 22-én az Afganisztánban hősi halált halt Nemes Krisztián tűzszerészt falujában, a Győr-Moson-Sopron megyei Magyarkeresztúron...

A posztumusz őrnaggyá előléptetett 32 éves katona július 12-én egy házi készítésü robbanószerkezet hatástalanítása közben vesztette életét Afganisztánban. A magyarkeresztúri temetőben a közvetlen hozzátartozók, a rokonok mellett a falu lakói, továbbá a katonabajtársak a Budapest Díszzászlóalj kíséretében adták meg a végtisztességet a hősi halott katonának.

A gyászszertartáson megjelent a kormány és a honvédelmi tárca részéről Szekeres Imre miniszter, továbbá Havril András vezérezredes, vezérkari főnök és Tömböl László altábornagy, a Magyar Honvédség összhaderőnemi parancsnokságának vezetője. Jelen volt az államfő képviseletében Palásti Ferenc dandártábornok, a köztársasági elnök szárnysegédje, az Országgyülés képviseletében Kontrát Károly, a honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, valamint Wahid Monawar, Afganisztán bécsi nagykövetségének ügyvivője. A Honvédszakszervezet tagjának temetésén Andor Tamás és Besenyei Csaba elnökségi tagok, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő személyesen is lerótták kegyeletüket és elhelyezték a szakszervezet koszorúját.

További részletek a http://www.honvedelem.hu/cikk/3/11984/eltemettek_nemes_krisztiant.html webcímen olvashatók.

Sz.R.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.