2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Eltemették a hősi halott tűzszerészt

Hosz  |  2008. 07. 22., 09:29

Katonai tiszteletadás mellett temették el július 22-én az Afganisztánban hősi halált halt Nemes Krisztián tűzszerészt falujában, a Győr-Moson-Sopron megyei Magyarkeresztúron...

A posztumusz őrnaggyá előléptetett 32 éves katona július 12-én egy házi készítésü robbanószerkezet hatástalanítása közben vesztette életét Afganisztánban. A magyarkeresztúri temetőben a közvetlen hozzátartozók, a rokonok mellett a falu lakói, továbbá a katonabajtársak a Budapest Díszzászlóalj kíséretében adták meg a végtisztességet a hősi halott katonának.

A gyászszertartáson megjelent a kormány és a honvédelmi tárca részéről Szekeres Imre miniszter, továbbá Havril András vezérezredes, vezérkari főnök és Tömböl László altábornagy, a Magyar Honvédség összhaderőnemi parancsnokságának vezetője. Jelen volt az államfő képviseletében Palásti Ferenc dandártábornok, a köztársasági elnök szárnysegédje, az Országgyülés képviseletében Kontrát Károly, a honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, valamint Wahid Monawar, Afganisztán bécsi nagykövetségének ügyvivője. A Honvédszakszervezet tagjának temetésén Andor Tamás és Besenyei Csaba elnökségi tagok, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő személyesen is lerótták kegyeletüket és elhelyezték a szakszervezet koszorúját.

További részletek a http://www.honvedelem.hu/cikk/3/11984/eltemettek_nemes_krisztiant.html webcímen olvashatók.

Sz.R.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.