2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Álcázás, gyalogtúra, városnézés és strandolás

Hosz  |  2008. 08. 01., 10:31

Önmagunk és társaink biztonsága a legfontosabb – többek között ezt tanulták meg azok a gyermekek, akik szakszervezetünk tarnamérai táborának lakói voltak. A július 28-augusztus 4 közötti egyhetes, mindvégig jó hangulatú, megannyi praktikát és aktív kikapcsolódást nyújtó tábort dr. Zöllei Zoltán ny. alezredes, kézitusa-szakértő vezette…

A hétfői beérkezés után a szállások elfoglalása, a bemutatkozás, majd a heti program ismertetése és balesetvédelmi oktatás következett. Az esti ismerkedés után pedig már a tüzgyújtási ismereteket is elsajátíthatták a 8-12 év közötti lurkók.

A tábor vezetőjétől megtudtuk, hogy igazán katonás napirend szerint éltek: minden reggel kocogással, nyújtó-lazító gimnasztikával kezdték a napi mozgást. Kedden a felszerelések összeállítását, a terepen történő tájékozódást, az egységes jelrendszer kialakítását vették át. Szerdán pedig az egri városnézés, majd a helyi Rendőrmúzeum megtekintése szerepelt a programban. De az éjszakai menet, az esti fényviszonyok közötti tájékozódás is sem maradhatott el.

Csütörtökön gyalogtúra, álcázási ismeretek, menedékkészítés volt a program, aztán a káli laktanyába is ellátogattak, ahol kispuska lövészeten bizonyíthatták rátermettségüket. A győztes Juhász Patrik Márk volt, 23 köregységgel.

Augusztus elsejei pénteki ottlétünkkor pedig a különböző praktikák, így a táplálékszerzés, a víznyerés és tisztítás, valamint a csomózások és a kötéltechnikák elsajátítása volt ,,napirenden”.

- Az egyhetes tábor során még a kúszó-mászó gyakorlatokat, az ereszkedéseket, majd a sebesültszállítás alapjait is megismerik, de a szükségeszközöket és a csapdákat is elkészítik. A tábort – a tanultak alapján lebonyolított - túlélőverseny zárja majd - mondta honlapunk kérdésére válaszolva dr. Zöllei Zoltán.

A táborélet egyéb részleteiről az Egység újság szeptemberi számából értesülhetnek majd - a szerk.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.