2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Álcázás, gyalogtúra, városnézés és strandolás

Hosz  |  2008. 08. 01., 10:31

Önmagunk és társaink biztonsága a legfontosabb – többek között ezt tanulták meg azok a gyermekek, akik szakszervezetünk tarnamérai táborának lakói voltak. A július 28-augusztus 4 közötti egyhetes, mindvégig jó hangulatú, megannyi praktikát és aktív kikapcsolódást nyújtó tábort dr. Zöllei Zoltán ny. alezredes, kézitusa-szakértő vezette…

A hétfői beérkezés után a szállások elfoglalása, a bemutatkozás, majd a heti program ismertetése és balesetvédelmi oktatás következett. Az esti ismerkedés után pedig már a tüzgyújtási ismereteket is elsajátíthatták a 8-12 év közötti lurkók.

A tábor vezetőjétől megtudtuk, hogy igazán katonás napirend szerint éltek: minden reggel kocogással, nyújtó-lazító gimnasztikával kezdték a napi mozgást. Kedden a felszerelések összeállítását, a terepen történő tájékozódást, az egységes jelrendszer kialakítását vették át. Szerdán pedig az egri városnézés, majd a helyi Rendőrmúzeum megtekintése szerepelt a programban. De az éjszakai menet, az esti fényviszonyok közötti tájékozódás is sem maradhatott el.

Csütörtökön gyalogtúra, álcázási ismeretek, menedékkészítés volt a program, aztán a káli laktanyába is ellátogattak, ahol kispuska lövészeten bizonyíthatták rátermettségüket. A győztes Juhász Patrik Márk volt, 23 köregységgel.

Augusztus elsejei pénteki ottlétünkkor pedig a különböző praktikák, így a táplálékszerzés, a víznyerés és tisztítás, valamint a csomózások és a kötéltechnikák elsajátítása volt ,,napirenden”.

- Az egyhetes tábor során még a kúszó-mászó gyakorlatokat, az ereszkedéseket, majd a sebesültszállítás alapjait is megismerik, de a szükségeszközöket és a csapdákat is elkészítik. A tábort – a tanultak alapján lebonyolított - túlélőverseny zárja majd - mondta honlapunk kérdésére válaszolva dr. Zöllei Zoltán.

A táborélet egyéb részleteiről az Egység újság szeptemberi számából értesülhetnek majd - a szerk.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.