2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Álcázás, gyalogtúra, városnézés és strandolás

Hosz  |  2008. 08. 01., 10:31

Önmagunk és társaink biztonsága a legfontosabb – többek között ezt tanulták meg azok a gyermekek, akik szakszervezetünk tarnamérai táborának lakói voltak. A július 28-augusztus 4 közötti egyhetes, mindvégig jó hangulatú, megannyi praktikát és aktív kikapcsolódást nyújtó tábort dr. Zöllei Zoltán ny. alezredes, kézitusa-szakértő vezette…

A hétfői beérkezés után a szállások elfoglalása, a bemutatkozás, majd a heti program ismertetése és balesetvédelmi oktatás következett. Az esti ismerkedés után pedig már a tüzgyújtási ismereteket is elsajátíthatták a 8-12 év közötti lurkók.

A tábor vezetőjétől megtudtuk, hogy igazán katonás napirend szerint éltek: minden reggel kocogással, nyújtó-lazító gimnasztikával kezdték a napi mozgást. Kedden a felszerelések összeállítását, a terepen történő tájékozódást, az egységes jelrendszer kialakítását vették át. Szerdán pedig az egri városnézés, majd a helyi Rendőrmúzeum megtekintése szerepelt a programban. De az éjszakai menet, az esti fényviszonyok közötti tájékozódás is sem maradhatott el.

Csütörtökön gyalogtúra, álcázási ismeretek, menedékkészítés volt a program, aztán a káli laktanyába is ellátogattak, ahol kispuska lövészeten bizonyíthatták rátermettségüket. A győztes Juhász Patrik Márk volt, 23 köregységgel.

Augusztus elsejei pénteki ottlétünkkor pedig a különböző praktikák, így a táplálékszerzés, a víznyerés és tisztítás, valamint a csomózások és a kötéltechnikák elsajátítása volt ,,napirenden”.

- Az egyhetes tábor során még a kúszó-mászó gyakorlatokat, az ereszkedéseket, majd a sebesültszállítás alapjait is megismerik, de a szükségeszközöket és a csapdákat is elkészítik. A tábort – a tanultak alapján lebonyolított - túlélőverseny zárja majd - mondta honlapunk kérdésére válaszolva dr. Zöllei Zoltán.

A táborélet egyéb részleteiről az Egység újság szeptemberi számából értesülhetnek majd - a szerk.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.