2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szervezeti élet: Országos rendezvények előtt a Hosz

Hosz  |  2008. 08. 06., 17:00

Szakszervezetünk elnökségének pár nappal korábbi ülése után az ügyvezetés tagjai is munkaértekezletet tartottak. Operatív testületünk augusztus 7-i, Szincsák Gyula alelnök vezette rendezvényén az aktuális, folyamatban lévő ügyek mellett szervezeti és gazdasági kédésekről is szó esett...

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról Szincsák Gyula adott tájékoztatást. Szakszervezetünk alelnöke - egyebek mellett - a szolgálati időpótlék (SZIP) megállapításáról, a hősi halott katonák családjainak kiemelt ellátásáról, a HÉF ügyrendjének kérdéséről, a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról, valamint a deviza-ellátmány ügyében kialakult problémákról is informálta a megjelent ügyvivőket és képviseleti titkárokat.

Szincsák Gyula beszélt még az elnökségi ülésen elhangzott költségvetési, segélyezési kérdésekről, a keresetek alakulásáról, valamint a nőtlenszállók felújításáról is, de megemlítette az Egység 2002 Kft. első féléves gazdálkodásának legfontosabb tudnivalóit is.  

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett szakmai tevékenységükről.

 

 

 

 

Az előző rendezvények tapasztalataiank összegzése után az előttünk álló terminus rendezvényeiről dr. Ujfaludi Zoltán adott tájékoztatást. Szakszervezetünk főtitkára beszélt - egyebek mellett - a szeptember 3-i Egység Kupa, valamint a Szerződéses Katonák Országos Konferenciájának(SZKOK) előkészületeiről is.   

Az FRDÉSZ- és az Egység Kupa kispályás focitornáról Sándor Roland számolt be. A pénzügyi ügyvivő arra kérte a megjelenteket, hogy mindenhol népszerüsítsék a bajnokságot, és minél több csapattal vegyenek részt a pusztavacsi sportrendezvényen.

Az egyebek során a szeptember 21-i Béke Nemzetközi Világnap-i rendezvényről, az üdültetés helyzetéről, a szakszervezet költségvetéséről és a 2009-es kiemelt rendezvényeiről esett szó.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.