2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Budapesttől Győrig: Katonamotoros túra egykori és jelenlegi katonákkal

Hosz  |  2008. 09. 06., 22:34

A már több éve megalakult, de még mindig bírósági bejegyzés alatt álló Katona Motoros Sportegyesület (KAMOS) motoros túrát szervezett. A szeptember 6-i eseményen Dobai István ny. törzszászlós vezetésével mintegy húsz Yamaha, Kawasaki, Suzuki, BMW, Harley Davidson és más típusú motorkerékpár és gazdája tette meg a Budapest-Győr-Budapest távot. Az immár negyedik katonamotoros találkozó célja az volt, hogy a volt, a jelenlegi és a leendő, szabadidejüket az aszfaltcsíkon két keréken eltöltő katonáknak egy olyan közösséget biztosítson, amelyet a mundér és a motorozás szeretete köt össze...

Noha még – a túra elindulásakor – a cégbírósági bejegyzés nem állt a Katonamotoros Egyesület rendelkezésére, mégis megannyi jobbnál jobb erőgép sorakozott fel az Állami Egészségügyi Központ mögötti parkolóban. A szeptember 6-i hosszú távú túrának tele tankkal vágtak neki a katonamotorosok. A Budapest – Szentendre – Esztergom – Tatabánya – Tata – Komárom – Győr  menetnek a mintegy húsz - főleg túra- és gyorsasági - motorkerékpáron harmincan vágtak neki.

- Korábban háromnapos túrákat szerveztünk: az első napi találkozó után a második napon túráztunk, majd este buliztunk, aztán a harmadik nap délelőtti pihenés után tértünk haza. Az első kalocsai találkozónkon még tábori misét is celebráltunk. Mivel nem tudtuk kivárni a bírósági bejegyzést, most egy hosszabb menetet szerveztünk, itt kortól függetlenül köt bennünket össze a motorozás és az egyenruha szeretete - mondta a honlapunknak nyilatkozó főszervező, Dobai István.

A katonamotoros túrán a volt szakszervezeti tisztségviselő mellett a kecskeméti Repülőbázis parancsnok-helyettese, Kilián György ezredes, de még az ezred tábori lelkésze is feltünt. A menetbiztosítást a gyorsasági motorok oldották meg. Az első nap végi szállás és vacsora Győrött volt, de a komáromi és a szeptember 7-i rövid szlovákiai program is megvalósult. A sikeres túra után a KAMOS már csak a bírósági bejegyzést várja. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.