2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Budapesttől Győrig: Katonamotoros túra egykori és jelenlegi katonákkal

Hosz  |  2008. 09. 06., 22:34

A már több éve megalakult, de még mindig bírósági bejegyzés alatt álló Katona Motoros Sportegyesület (KAMOS) motoros túrát szervezett. A szeptember 6-i eseményen Dobai István ny. törzszászlós vezetésével mintegy húsz Yamaha, Kawasaki, Suzuki, BMW, Harley Davidson és más típusú motorkerékpár és gazdája tette meg a Budapest-Győr-Budapest távot. Az immár negyedik katonamotoros találkozó célja az volt, hogy a volt, a jelenlegi és a leendő, szabadidejüket az aszfaltcsíkon két keréken eltöltő katonáknak egy olyan közösséget biztosítson, amelyet a mundér és a motorozás szeretete köt össze...

Noha még – a túra elindulásakor – a cégbírósági bejegyzés nem állt a Katonamotoros Egyesület rendelkezésére, mégis megannyi jobbnál jobb erőgép sorakozott fel az Állami Egészségügyi Központ mögötti parkolóban. A szeptember 6-i hosszú távú túrának tele tankkal vágtak neki a katonamotorosok. A Budapest – Szentendre – Esztergom – Tatabánya – Tata – Komárom – Győr  menetnek a mintegy húsz - főleg túra- és gyorsasági - motorkerékpáron harmincan vágtak neki.

- Korábban háromnapos túrákat szerveztünk: az első napi találkozó után a második napon túráztunk, majd este buliztunk, aztán a harmadik nap délelőtti pihenés után tértünk haza. Az első kalocsai találkozónkon még tábori misét is celebráltunk. Mivel nem tudtuk kivárni a bírósági bejegyzést, most egy hosszabb menetet szerveztünk, itt kortól függetlenül köt bennünket össze a motorozás és az egyenruha szeretete - mondta a honlapunknak nyilatkozó főszervező, Dobai István.

A katonamotoros túrán a volt szakszervezeti tisztségviselő mellett a kecskeméti Repülőbázis parancsnok-helyettese, Kilián György ezredes, de még az ezred tábori lelkésze is feltünt. A menetbiztosítást a gyorsasági motorok oldották meg. Az első nap végi szállás és vacsora Győrött volt, de a komáromi és a szeptember 7-i rövid szlovákiai program is megvalósult. A sikeres túra után a KAMOS már csak a bírósági bejegyzést várja. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.