2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Budapesttől Győrig: Katonamotoros túra egykori és jelenlegi katonákkal

Hosz  |  2008. 09. 06., 22:34

A már több éve megalakult, de még mindig bírósági bejegyzés alatt álló Katona Motoros Sportegyesület (KAMOS) motoros túrát szervezett. A szeptember 6-i eseményen Dobai István ny. törzszászlós vezetésével mintegy húsz Yamaha, Kawasaki, Suzuki, BMW, Harley Davidson és más típusú motorkerékpár és gazdája tette meg a Budapest-Győr-Budapest távot. Az immár negyedik katonamotoros találkozó célja az volt, hogy a volt, a jelenlegi és a leendő, szabadidejüket az aszfaltcsíkon két keréken eltöltő katonáknak egy olyan közösséget biztosítson, amelyet a mundér és a motorozás szeretete köt össze...

Noha még – a túra elindulásakor – a cégbírósági bejegyzés nem állt a Katonamotoros Egyesület rendelkezésére, mégis megannyi jobbnál jobb erőgép sorakozott fel az Állami Egészségügyi Központ mögötti parkolóban. A szeptember 6-i hosszú távú túrának tele tankkal vágtak neki a katonamotorosok. A Budapest – Szentendre – Esztergom – Tatabánya – Tata – Komárom – Győr  menetnek a mintegy húsz - főleg túra- és gyorsasági - motorkerékpáron harmincan vágtak neki.

- Korábban háromnapos túrákat szerveztünk: az első napi találkozó után a második napon túráztunk, majd este buliztunk, aztán a harmadik nap délelőtti pihenés után tértünk haza. Az első kalocsai találkozónkon még tábori misét is celebráltunk. Mivel nem tudtuk kivárni a bírósági bejegyzést, most egy hosszabb menetet szerveztünk, itt kortól függetlenül köt bennünket össze a motorozás és az egyenruha szeretete - mondta a honlapunknak nyilatkozó főszervező, Dobai István.

A katonamotoros túrán a volt szakszervezeti tisztségviselő mellett a kecskeméti Repülőbázis parancsnok-helyettese, Kilián György ezredes, de még az ezred tábori lelkésze is feltünt. A menetbiztosítást a gyorsasági motorok oldották meg. Az első nap végi szállás és vacsora Győrött volt, de a komáromi és a szeptember 7-i rövid szlovákiai program is megvalósult. A sikeres túra után a KAMOS már csak a bírósági bejegyzést várja. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.