2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres Kéklámpás Nap Egerben

Hosz  |  2008. 08. 23., 12:00

Immár második alkalommal rendezték meg Egerben a Kéklámpás Napot. Az Érsek-kertben - augusztus 23-án - lebonyolított eseményen leginkább a - résztvevő kéklámpások, a tűzoltók, a rendőrök, a börtönőrök és természetesen a mentők közreműködésével lebonyolított - rendvédelmi szakmai bemutató, majd az esti könnyűzenei koncert aratott nagy sikert. Az eseményen a rendvédelmi szervek képviselői mellett a Honvéd Egészségpénztár is bemutatkozott...

A tavalyi után az idei Kéklámpás Napnak sem lehetett más célja, mint a civil érdeklődők számára bemutatni mindazt, hogy pontosan mi is a rendvédelmi szervezetek legfőbb feladata - mondta beszélgetésünk elején Kormos Csaba. A Hivatásos Tüzoltók Független Szakservezetének (HTFSZ) területi ügyvivője azt is kiemelte, hogy noha családcentrikus a program, ám a kollégák szakmai bemutatói, az elméleti és gyakorlati tudnivalók megismertetése, valamint az egymás közötti, baráti beszélgetések is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a rendvédelmi szakma képviselői a következő időszakban még összeforrottabban, még magasabb színvonalon tehessék dolgukat.  

 

A legnagyobb sikert idén is a rendvédelmi szakmai bemutató aratta. Rendőrök (járőrök, baleseti- és bünügyi helyszínelők), tüzoltók, mentők és börtönőrök együttmüködve mutatták meg, hogy milyen is az, amikor a közrend és a közbiztonság védelme érdekében tevékenykednek. A gyakorlati prezentáció során olyan balesetet imitáltak, ahol két bünelkövető jármüvön menekült, majd a kibontakozó tüzharc során egyikük megsérült.

 

 

Az ,,útzárnak köszönhetően" a tettesek autója fának ütközött, a baleset során a jármübe szorult bünözőt (ez alkalommal Kormos Csaba főszervezőt) a tüzoltókollégák menekítették ki, majd a mentők el is látták. A rendőrök pedig a másik menekülő bünelkövetőt kapták el, majd állították elő, a büntetés-végrehajtás szakemberei pedig elszállították az elkapott bünözőt. Az eszközöket a környezet megóvásával használták. A szakmai, technikai fogásokat mindvégig közérthetően, mindenki számára követhető, átlátható módon mutatták be. A prezentáció végén valamennyi kéklámpás közremüködő felsorakozott, a hálás közönség pedig nagy tapssal honorálta az igazán sikeres és színes programot. 

 

A Kéklámpás Nap során, a különböző helyszíneken, folyamatosan müködő sátrakban (orvosi-, bünmegelőzési-, tüzoltósági- honvéd egészségpénztári sátor) a résztvevő szervezetek munkájával, mindennapjaival, felszereléseikkel ismerkedhettek meg a vendégek, emellett még főzőverseny és  a várva-várt kóstoló sem maradhatott el.

 

 

A Hócza György vezette Eger és Környéke Tüzvédelméért Alapítvány szomszédságában, a Honvéd Egészségpénztár sátrában dr. Rékay Miklós és két kolléganője fogadta az érdeklődőket. A Pénztár ügyvezető igazgatója - egyebek mellett - elmondta: a meghívásnak szívesen tettünk eleget, hiszen a rendvédelmi szervezetek munkatársai számára szeretnénk minél színvonalasabb szolgáltatást nyújtani. A tagszervezés kapcsán az Egészségpénztár az országos szakmai szervezetek után az alárendelt szervezetekkel is felvette a kapcsolatot, így jutottunk el a Tüzoltóság egri szervezetéhez. A program egyébként arra is lehetőséget adott, hogy a Honvéd Egészségpénztár ügyvezetőjeként folytassak megbeszéléseket a szervezetek közötti jövőbeni  együttmüködésről.

A programban - már délután - a tüzoltók számára oly kedves Flórián Band, majd este a Back II Black adott igazán szórakoztató koncertet. A hagyomány 2009-ben tovább folytatódik, jövőre tehát újra lesz Kéklámpás Nap Egerben! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.