2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújító küldöttgyűlés a szerződéses szekciónál

Hosz  |  2008. 09. 04., 00:30

A Magyar Honvédségnél szolgálatot teljesítő szerződéses állomány szakszervezeti tagjait képviselő küldöttek - szeptember 3-án - megválasztották a szekció új elnökét. A delegáltak meghallgatták a megbízott elnök, Biri Viktor beszámolóját a közelmúlt szakszervezeti eseményeiről. Megtudhatták, hogy a Honvédszakszervezet képviseletében a szekció vezetése levélben tájékoztatta a honvédelmi minisztert a szerződéses katonák akut gondjairól, s egyben javaslatot tettek a tárca számára a megoldási lehetőségekről. Az eseményen jelen volt Szincsák Gyula, a Honvédszakszervezet alelnöke is, aki előadásában hangsúlyozta: érezhetően csökkent a katonák fizetése tavaly óta, holott a tárcával történt megállapodás a reálkeresetek megőrzéséről szólt...

A szakszervezeti vezető álláspontja szerint a szerződéses állomány illetménye méltatlanul alacsony. Szólt a tárcával való tárgyalások témáiról, melyeknek elsődleges célja az egzisztenciális gondok megoldása. A tanácskozás végén a küldöttek megválasztották a szerződéses szekció új vezetőjét.

Az elnök a korábbi megbízott Biri Viktor, alelnök Szijártó Zsolt, az elnökségi tagok pedig: Egyedné Zsuk Nikolett, Schiszler Tamás, Rácz Sándor, Szombati Zsuzsanna, Szelőcei Csaba, Sipos Adél és Balla Zsuzsa.

Ezt követően a szerződéses szekció küldöttei - Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő kíséretében - ellátogattak a Parlamentbe, ahol Mécs Imre országgyülési képviselő fogadta őket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.