2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújító küldöttgyűlés a szerződéses szekciónál

Hosz  |  2008. 09. 04., 00:30

A Magyar Honvédségnél szolgálatot teljesítő szerződéses állomány szakszervezeti tagjait képviselő küldöttek - szeptember 3-án - megválasztották a szekció új elnökét. A delegáltak meghallgatták a megbízott elnök, Biri Viktor beszámolóját a közelmúlt szakszervezeti eseményeiről. Megtudhatták, hogy a Honvédszakszervezet képviseletében a szekció vezetése levélben tájékoztatta a honvédelmi minisztert a szerződéses katonák akut gondjairól, s egyben javaslatot tettek a tárca számára a megoldási lehetőségekről. Az eseményen jelen volt Szincsák Gyula, a Honvédszakszervezet alelnöke is, aki előadásában hangsúlyozta: érezhetően csökkent a katonák fizetése tavaly óta, holott a tárcával történt megállapodás a reálkeresetek megőrzéséről szólt...

A szakszervezeti vezető álláspontja szerint a szerződéses állomány illetménye méltatlanul alacsony. Szólt a tárcával való tárgyalások témáiról, melyeknek elsődleges célja az egzisztenciális gondok megoldása. A tanácskozás végén a küldöttek megválasztották a szerződéses szekció új vezetőjét.

Az elnök a korábbi megbízott Biri Viktor, alelnök Szijártó Zsolt, az elnökségi tagok pedig: Egyedné Zsuk Nikolett, Schiszler Tamás, Rácz Sándor, Szombati Zsuzsanna, Szelőcei Csaba, Sipos Adél és Balla Zsuzsa.

Ezt követően a szerződéses szekció küldöttei - Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő kíséretében - ellátogattak a Parlamentbe, ahol Mécs Imre országgyülési képviselő fogadta őket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.