2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújító küldöttgyűlés a szerződéses szekciónál

Hosz  |  2008. 09. 04., 00:30

A Magyar Honvédségnél szolgálatot teljesítő szerződéses állomány szakszervezeti tagjait képviselő küldöttek - szeptember 3-án - megválasztották a szekció új elnökét. A delegáltak meghallgatták a megbízott elnök, Biri Viktor beszámolóját a közelmúlt szakszervezeti eseményeiről. Megtudhatták, hogy a Honvédszakszervezet képviseletében a szekció vezetése levélben tájékoztatta a honvédelmi minisztert a szerződéses katonák akut gondjairól, s egyben javaslatot tettek a tárca számára a megoldási lehetőségekről. Az eseményen jelen volt Szincsák Gyula, a Honvédszakszervezet alelnöke is, aki előadásában hangsúlyozta: érezhetően csökkent a katonák fizetése tavaly óta, holott a tárcával történt megállapodás a reálkeresetek megőrzéséről szólt...

A szakszervezeti vezető álláspontja szerint a szerződéses állomány illetménye méltatlanul alacsony. Szólt a tárcával való tárgyalások témáiról, melyeknek elsődleges célja az egzisztenciális gondok megoldása. A tanácskozás végén a küldöttek megválasztották a szerződéses szekció új vezetőjét.

Az elnök a korábbi megbízott Biri Viktor, alelnök Szijártó Zsolt, az elnökségi tagok pedig: Egyedné Zsuk Nikolett, Schiszler Tamás, Rácz Sándor, Szombati Zsuzsanna, Szelőcei Csaba, Sipos Adél és Balla Zsuzsa.

Ezt követően a szerződéses szekció küldöttei - Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő kíséretében - ellátogattak a Parlamentbe, ahol Mécs Imre országgyülési képviselő fogadta őket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.