A szakma művészeinek önálló kiállítás dukál, csakúgy, mint például a szobrászok legjobbjainak. Az analógia jelen esetben azért is fontos, mert az erfurti szakácsolimpián résztvevő katonaszakácsok valóságos tárgyi műalkotások közzétételével mutatták be, hol tartanak a felkészülésben. Pekingben mindössze néhány napja ért véget a paralimpia, a németországi Erfurtban hamarosan kezdődik egy újabb megmérettetés, ám ezúttal nem a sportpályákon, hanem a konyhában kell helytállniuk versenyzőinknek, közöttük a legjobb magyar katonaszakácsoknak...
A szeptember 19-én rendezett budapesti gasztronómiai kiállításon azt is megtudhattuk, hogy a csapat tavaly novemberben kezdte meg a felkészülést a szakma legnagyobb versenyére, s azóta hetente egyszer „edzőtáborba „ vonulnak a fehérsapkás fiúk, hogy a korábban kiválasztott több mint száz étekből a legjobbal, legízletesebbel büvöljék el majd a helyszínen a szigorú zsürit.
Az ítélkezésben, a minősítésben azonban nem csak szakemberek vesznek részt – az erfurti kiállítás várhatóan népes közönségéből százötven fő abban a kiváltságban részesül, hogy a magyar csapat ételét is elfogyaszthatja. Valószínü tehát, hogy az ítészek nem tudják magukat kivonni a publikum véleménye alól – a csapatfőnök Gulyás Károly azonban már tudja, milyen füszerek bevetésével lehet a helyi elvárásoknak a legjobban megfelelni.