2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Olimpiák után – olimpia előtt

Hosz  |  2008. 09. 19., 13:36

A szakma művészeinek önálló kiállítás dukál, csakúgy, mint például a szobrászok legjobbjainak. Az analógia jelen esetben azért is fontos, mert az erfurti szakácsolimpián résztvevő katonaszakácsok valóságos tárgyi műalkotások közzétételével mutatták be, hol tartanak a felkészülésben.  Pekingben mindössze néhány napja ért véget a paralimpia, a németországi Erfurtban hamarosan kezdődik egy újabb megmérettetés, ám ezúttal nem a sportpályákon, hanem a konyhában kell helytállniuk versenyzőinknek, közöttük a legjobb magyar katonaszakácsoknak...

A szeptember 19-én rendezett budapesti gasztronómiai kiállításon azt is megtudhattuk, hogy a csapat tavaly novemberben kezdte meg a felkészülést a szakma legnagyobb versenyére, s azóta hetente egyszer „edzőtáborba „ vonulnak a fehérsapkás fiúk, hogy a korábban kiválasztott több mint száz étekből a legjobbal, legízletesebbel büvöljék el majd a helyszínen a szigorú zsürit.

Az ítélkezésben, a minősítésben azonban nem csak szakemberek vesznek részt – az erfurti kiállítás várhatóan népes közönségéből százötven fő abban a kiváltságban részesül, hogy a magyar csapat ételét is elfogyaszthatja. Valószínü tehát, hogy az ítészek nem tudják magukat kivonni a publikum véleménye alól – a csapatfőnök Gulyás Károly azonban már tudja, milyen füszerek bevetésével lehet a helyi elvárásoknak a legjobban megfelelni.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.