2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Olimpiák után – olimpia előtt

Hosz  |  2008. 09. 19., 13:36

A szakma művészeinek önálló kiállítás dukál, csakúgy, mint például a szobrászok legjobbjainak. Az analógia jelen esetben azért is fontos, mert az erfurti szakácsolimpián résztvevő katonaszakácsok valóságos tárgyi műalkotások közzétételével mutatták be, hol tartanak a felkészülésben.  Pekingben mindössze néhány napja ért véget a paralimpia, a németországi Erfurtban hamarosan kezdődik egy újabb megmérettetés, ám ezúttal nem a sportpályákon, hanem a konyhában kell helytállniuk versenyzőinknek, közöttük a legjobb magyar katonaszakácsoknak...

A szeptember 19-én rendezett budapesti gasztronómiai kiállításon azt is megtudhattuk, hogy a csapat tavaly novemberben kezdte meg a felkészülést a szakma legnagyobb versenyére, s azóta hetente egyszer „edzőtáborba „ vonulnak a fehérsapkás fiúk, hogy a korábban kiválasztott több mint száz étekből a legjobbal, legízletesebbel büvöljék el majd a helyszínen a szigorú zsürit.

Az ítélkezésben, a minősítésben azonban nem csak szakemberek vesznek részt – az erfurti kiállítás várhatóan népes közönségéből százötven fő abban a kiváltságban részesül, hogy a magyar csapat ételét is elfogyaszthatja. Valószínü tehát, hogy az ítészek nem tudják magukat kivonni a publikum véleménye alól – a csapatfőnök Gulyás Károly azonban már tudja, milyen füszerek bevetésével lehet a helyi elvárásoknak a legjobban megfelelni.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.