2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bevetési Irány 2008: Képesség, vezetés, védelem, biztonság

Hosz  |  2008. 10. 10., 10:48

A haderő által végzett munkáról, az elért eredményekről, az új képességekről, a technikai eszközök fejlesztéséről adtak tanúbizonyságot a katonák a Magyar Honvédség legjelentősebb éves kiképzési rendezvényén, a Bevetési Irány 2008 gyakorlaton. Október 8. különleges nap volt  a szeptember közepén kezdődött kiképzési és felkészítési  programban, hiszen erre az időpontra rangos vendégeket vártak a parancsnokok. A szakmai és VIP napon a hajmáskéri bázison látogatást tett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szekeres Imre honvédelmi miniszter is.

A gyakorlat széles nyilvánosságot kapott, hiszen a hazai tömegkommunikáció számtalan prominens képviselője is megjelent. Mellettük szakszervezetünk elnöksége is képviseltette magát, képeinken Andor Tamás, Bátor Ferenc és Besenyei Csaba elnökségi tagok láthatók.

A beállított és gyakoroltatni kívánt helyzetek középpontjába a zászlóaljharccsoport tevékenységét helyezték – ez az a szervezet, amely ugyanúgy alapját képezi az országvédelmi feladatok végrehajtásának, mint a NATO részére felajánlott képességeknek.

A gyakorlaton természetesen több Hosz taggal is találkozhattunk: Ötvös Tamás zászlós a Bocskai István Lövészdandár hivatásos katonája 1990 óta.  Immár közel öt hete van a helyszínen, s mint mondja, az elhelyezési körülmények minden szempontból megfelelnek a tábori szabályoknak.

A humánus parancsnoki mentalitásra jellemző, hogy a hosszas távollétből eredő családi problémák megoldásában is segítőkész magatartást tanúsítanak – ha kellett, a gondok gyors megoldásához még gépjármüvet is biztosítottak.

 - Alakulatomnál – ahol század vezénylő zászlós beosztásban vagyok – hasonló empátiát tapasztalok az elöljárók részéről. Mindig számíthat a Honvédszakszervezet arra, hogy segítik az állomány szociális és egyéb problémáinak megoldását.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.