2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bevetési Irány 2008: Képesség, vezetés, védelem, biztonság

Hosz  |  2008. 10. 10., 10:48

A haderő által végzett munkáról, az elért eredményekről, az új képességekről, a technikai eszközök fejlesztéséről adtak tanúbizonyságot a katonák a Magyar Honvédség legjelentősebb éves kiképzési rendezvényén, a Bevetési Irány 2008 gyakorlaton. Október 8. különleges nap volt  a szeptember közepén kezdődött kiképzési és felkészítési  programban, hiszen erre az időpontra rangos vendégeket vártak a parancsnokok. A szakmai és VIP napon a hajmáskéri bázison látogatást tett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szekeres Imre honvédelmi miniszter is.

A gyakorlat széles nyilvánosságot kapott, hiszen a hazai tömegkommunikáció számtalan prominens képviselője is megjelent. Mellettük szakszervezetünk elnöksége is képviseltette magát, képeinken Andor Tamás, Bátor Ferenc és Besenyei Csaba elnökségi tagok láthatók.

A beállított és gyakoroltatni kívánt helyzetek középpontjába a zászlóaljharccsoport tevékenységét helyezték – ez az a szervezet, amely ugyanúgy alapját képezi az országvédelmi feladatok végrehajtásának, mint a NATO részére felajánlott képességeknek.

A gyakorlaton természetesen több Hosz taggal is találkozhattunk: Ötvös Tamás zászlós a Bocskai István Lövészdandár hivatásos katonája 1990 óta.  Immár közel öt hete van a helyszínen, s mint mondja, az elhelyezési körülmények minden szempontból megfelelnek a tábori szabályoknak.

A humánus parancsnoki mentalitásra jellemző, hogy a hosszas távollétből eredő családi problémák megoldásában is segítőkész magatartást tanúsítanak – ha kellett, a gondok gyors megoldásához még gépjármüvet is biztosítottak.

 - Alakulatomnál – ahol század vezénylő zászlós beosztásban vagyok – hasonló empátiát tapasztalok az elöljárók részéről. Mindig számíthat a Honvédszakszervezet arra, hogy segítik az állomány szociális és egyéb problémáinak megoldását.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.