2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ: Továbbképzés majd rendkívüli elnökségi ülés

Hosz  |  2008. 10. 30., 11:02

Október 29-30-án az érdi Thermal Hotel Liget adott otthont az FRDÉSZ továbbképzésnek. A szakszervezeti eseményen a PVDÉSZ, a VPFSZ, a HTFSZ, a BVDOSZ, az FBVSZOSZ és az  NBHSZ 2-2, míg a Hosz, az FRSZ és ez RV 3–3 fővel képviseltette magát. Gaskó István LIGA elnök részvételével lebonyolított rendezvényt Kónya Péter elnök vezette, a Honvédszakszervezetet dr. Heiling Ottó alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár képviselte... 

A továbbképzés első részében az FRDÉSZ szövetségi kapcsolatairól beszélt Gaskó István. A LIGA elnöke elmondta, hogy a konföderáció részéről minden teljesült, amit a LIGA felvállalt.

A 2005-ös fúzió további mozgásokat eredményezett, és mára a villamos-energia ipari (Vdszsz) és az orvos szakszervezet (MOSZ) csatlakozásával példa nélküli sikert könyvelt el a LIGA, hiszen a hat konföderáció között, a több mint százezres igazolt taglétszámmal a SZEF mögött a második helyre jöttünk fel. Tovább szükséges erősíteni a LIGA és az FRDÉSZ közötti kapcsolatokat. A 2005-ös csatlakozás óta az érdekvédelmi tevékenységben is változás állt be: az OÉT-en kiegyenlítettük az erőket, vagyis azonos feltételeket teremtettünk a köz- és versenyszféra tekintetében - mondta.

 

Az aktuális szakszervezeti törekvésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a várhatóan 12%-os reálbér-pozíció vesztés miatt az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottságnak újra jelentősége lehet. A LIGA Szakszervezeteknek fontos szerepe van a válság miatti megoldáskeresésben, illetve a kompromisszumos javaslatok megtételében is. A LIGA elnöke miután kijelentette, hogy a konföderáció döntései mögött mindig jelen van az FRDÉSZ, kritikát is megfogalmazott, amikor azt mondta, hogy az FRDÉSZ-nek – noha nincs sztrájkjoga a szövetség fegyveres- és rendvédelmi tagszervezeteinek – súlyának megfelelően kellett volna részt vennie az egészségbiztosítás privatizációja elleni küzdelemben. A jelenleg mintegy 500 ezres szakszervezeti tagság érdekeinek hangsúlyos képviselete érdekében a közeljövőben vissza kell állítani a szakszervezeti mozgalom hitelességét, társadalmi presztízsét – fejezte be gondolatait a LIGA elnöke. Az előadás témájában kibontakozott konzultáció során több tagszervezet képviselője is megfogalmazta gondolatait, illetve véleményét.

 

Ezt követően az országos szintü érdekegyeztető fórumokon (OÉT, OKÉT, SZÉF) történtekről, majd a bérfejlesztés, és a törvénymódosítás aktuális kérdéseiről tárgyaltak. Ennél a témánál Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezetésével rendkívüli üléssé alakult át a továbbképzés. Részletek hamarosan…

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.