2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ: Továbbképzés majd rendkívüli elnökségi ülés

Hosz  |  2008. 10. 30., 11:02

Október 29-30-án az érdi Thermal Hotel Liget adott otthont az FRDÉSZ továbbképzésnek. A szakszervezeti eseményen a PVDÉSZ, a VPFSZ, a HTFSZ, a BVDOSZ, az FBVSZOSZ és az  NBHSZ 2-2, míg a Hosz, az FRSZ és ez RV 3–3 fővel képviseltette magát. Gaskó István LIGA elnök részvételével lebonyolított rendezvényt Kónya Péter elnök vezette, a Honvédszakszervezetet dr. Heiling Ottó alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár képviselte... 

A továbbképzés első részében az FRDÉSZ szövetségi kapcsolatairól beszélt Gaskó István. A LIGA elnöke elmondta, hogy a konföderáció részéről minden teljesült, amit a LIGA felvállalt.

A 2005-ös fúzió további mozgásokat eredményezett, és mára a villamos-energia ipari (Vdszsz) és az orvos szakszervezet (MOSZ) csatlakozásával példa nélküli sikert könyvelt el a LIGA, hiszen a hat konföderáció között, a több mint százezres igazolt taglétszámmal a SZEF mögött a második helyre jöttünk fel. Tovább szükséges erősíteni a LIGA és az FRDÉSZ közötti kapcsolatokat. A 2005-ös csatlakozás óta az érdekvédelmi tevékenységben is változás állt be: az OÉT-en kiegyenlítettük az erőket, vagyis azonos feltételeket teremtettünk a köz- és versenyszféra tekintetében - mondta.

 

Az aktuális szakszervezeti törekvésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a várhatóan 12%-os reálbér-pozíció vesztés miatt az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottságnak újra jelentősége lehet. A LIGA Szakszervezeteknek fontos szerepe van a válság miatti megoldáskeresésben, illetve a kompromisszumos javaslatok megtételében is. A LIGA elnöke miután kijelentette, hogy a konföderáció döntései mögött mindig jelen van az FRDÉSZ, kritikát is megfogalmazott, amikor azt mondta, hogy az FRDÉSZ-nek – noha nincs sztrájkjoga a szövetség fegyveres- és rendvédelmi tagszervezeteinek – súlyának megfelelően kellett volna részt vennie az egészségbiztosítás privatizációja elleni küzdelemben. A jelenleg mintegy 500 ezres szakszervezeti tagság érdekeinek hangsúlyos képviselete érdekében a közeljövőben vissza kell állítani a szakszervezeti mozgalom hitelességét, társadalmi presztízsét – fejezte be gondolatait a LIGA elnöke. Az előadás témájában kibontakozott konzultáció során több tagszervezet képviselője is megfogalmazta gondolatait, illetve véleményét.

 

Ezt követően az országos szintü érdekegyeztető fórumokon (OÉT, OKÉT, SZÉF) történtekről, majd a bérfejlesztés, és a törvénymódosítás aktuális kérdéseiről tárgyaltak. Ennél a témánál Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezetésével rendkívüli üléssé alakult át a továbbképzés. Részletek hamarosan…

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.