2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugdíjpénztári küldöttközgyűlés HOSZ-sikerekkel

Hosz  |  2008. 11. 18., 09:06

A Honvédszakszervezet szép sikereket ért el a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár idei őszi küldöttválasztásain, majd a sorozat a november 17-én tartott őszi küldöttközgyűlésen is folytatódott. Mészáros Géza elnököt és Szincsák Gyula alelnököt a küldöttek az Igazgatótanácsba, dr. Heiling Ottó alelnököt pedig az Ellenőrző Bizottságba választották...

A rendezvényen az Igazgatótanács beszámolóját Havril András, a testület elnöke tartotta meg a pénztár elmúlt időszakban – 2004 és 2008 között – végzett tevékenységéről. Egyebek közt rámutatott:

– Az elmúlt öt évben a pénztár rendkívül dinamikusan növekedett, megtriplázódott vagyona, taglétszáma pedig – a nehezedő körülmények ellenére – magabiztosan növekszik. Hozam-eredményei jók, a növekvő szolgáltatásokat megbízhatóan teljesíti. Az eredményes tevékenység következtében, a szakmai kapcsolatok fejlődésével a teljes biztonsági szférát átfogó pénztárrá vált, és a munkáltatói pénztárak legnagyobbikaként tartják számon…

 

Az elmúlt öt évet röviden úgy jellemezhetnénk, hogy volt három és fél nagyon jó éve a pénztárnak, és volt másfél gyengébb, rossz éve. A pénztár ugyanúgy ki van téve a világgazdasági és hazai gazdasági környezet változásainak, mint a pénzügyi szektor többi szereplője. A globális pénzügyi válság, a hazai makrogazdasági feltételek romlása egyáltalán nem könnyítette meg a pénztár müködését. Mindezekkel együtt is a pénztár tevékenységét az elmúlt öt évben sikeres eredmények, modernizálódó szakmai tevékenység, szélesedő kapcsolatok, egységes pénztári vezetés jellemezte. 

Az IT-elnöki beszámoló után a jelölőbizottság elnöke, Lévai Pál ismertette az Igazgatótanács tagjaira beérkezett jelöléseket, majd a szavazatszámláló bizottság választására került sor.

A pénztár legnagyobb munkáltatói partnere, a Honvédelmi Minisztérium részéről dr. Szeredi Péter kabinetfőnök kért szót. A tárca képviselője méltatta a pénztár elmúlt öt évben elért eredményeit, ezzel kapcsolatban a vezető testületek tagjainak érdemeit, egyben javaslatot tett a HM, mint a legnagyobb munkáltató részéről az Igazgatótanács és az Ellenőrző Bizottság tagjai sorába ajánlott személyekre.

Dr. Szenes Zoltán, a pénztár ügyvezető igazgatója levezető elnökként felsorolta az Igazgatótanács tagságára javasolt személyeket, akiknek jelölőlistára való felkerüléséről a közgyülés egyszerü szótöbbséggel döntött. Az IT-tagok 11 fős listájára összesen 17 jelölt neve került. A következő, titkos szavazás eredményeként a következő személyek kerültek a Igazgatótanács tagjai közé: Breuer László, Havril András, Mészáros Géza, Sulyok János, Tömböl László, Samu István (ORFK), dr. Sipos Gyula (ORFK), dr. Balla Ferenc, dr. Tóth László (BV), Varga Valéria (PM) és Szincsák Gyula. A közgyülés későbbi napirendi pontként újra Havril Andrást választotta az IT elnökének.

A közgyülés döntött az Ellenőrző Bizottság tagjairól és elnökének személyéről is. Eszerint az EB új elnöke dr. Alkéri István lett, tagjai dr. Heiling Ottó, dr. Zsiga Imre, Tóbis Gábor (ORFK), dr. Janza Péter, Markos Zoltán (BV) és Ruff Ferenc.

A közgyülés a nap folyamán döntött az Önkéntes Pénztári tagdíjbevételek tartalékok közötti megosztásának módosításáról, jóváhagyta a 2009. évi pénzügyi terveket és döntött az elszámoló egységen (ELSZE) alapuló nyilvántartási rendszer bevezetéséről 2009. januáe 01.-től.

Módosításra került az Önkéntes Nyugdíjpénztár Választható Portfóliós

Szabályzata, az Alapszabály és az Önkéntes Nyugdíjpénztár Tagi Kölcsön Kezelési Szabályzata.

A közgyülés könyvvizsgáló a pénztár könyvvizsgálójául újra dr. Szabóné dr. Pente Ilonát választotta meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.