2017. 11. 23. csütörtök
Kelemen, Klementina
: 313 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugdíjpénztári küldöttközgyűlés HOSZ-sikerekkel

Hosz  |  2008. 11. 18., 09:06

A Honvédszakszervezet szép sikereket ért el a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár idei őszi küldöttválasztásain, majd a sorozat a november 17-én tartott őszi küldöttközgyűlésen is folytatódott. Mészáros Géza elnököt és Szincsák Gyula alelnököt a küldöttek az Igazgatótanácsba, dr. Heiling Ottó alelnököt pedig az Ellenőrző Bizottságba választották...

A rendezvényen az Igazgatótanács beszámolóját Havril András, a testület elnöke tartotta meg a pénztár elmúlt időszakban – 2004 és 2008 között – végzett tevékenységéről. Egyebek közt rámutatott:

– Az elmúlt öt évben a pénztár rendkívül dinamikusan növekedett, megtriplázódott vagyona, taglétszáma pedig – a nehezedő körülmények ellenére – magabiztosan növekszik. Hozam-eredményei jók, a növekvő szolgáltatásokat megbízhatóan teljesíti. Az eredményes tevékenység következtében, a szakmai kapcsolatok fejlődésével a teljes biztonsági szférát átfogó pénztárrá vált, és a munkáltatói pénztárak legnagyobbikaként tartják számon…

 

Az elmúlt öt évet röviden úgy jellemezhetnénk, hogy volt három és fél nagyon jó éve a pénztárnak, és volt másfél gyengébb, rossz éve. A pénztár ugyanúgy ki van téve a világgazdasági és hazai gazdasági környezet változásainak, mint a pénzügyi szektor többi szereplője. A globális pénzügyi válság, a hazai makrogazdasági feltételek romlása egyáltalán nem könnyítette meg a pénztár müködését. Mindezekkel együtt is a pénztár tevékenységét az elmúlt öt évben sikeres eredmények, modernizálódó szakmai tevékenység, szélesedő kapcsolatok, egységes pénztári vezetés jellemezte. 

Az IT-elnöki beszámoló után a jelölőbizottság elnöke, Lévai Pál ismertette az Igazgatótanács tagjaira beérkezett jelöléseket, majd a szavazatszámláló bizottság választására került sor.

A pénztár legnagyobb munkáltatói partnere, a Honvédelmi Minisztérium részéről dr. Szeredi Péter kabinetfőnök kért szót. A tárca képviselője méltatta a pénztár elmúlt öt évben elért eredményeit, ezzel kapcsolatban a vezető testületek tagjainak érdemeit, egyben javaslatot tett a HM, mint a legnagyobb munkáltató részéről az Igazgatótanács és az Ellenőrző Bizottság tagjai sorába ajánlott személyekre.

Dr. Szenes Zoltán, a pénztár ügyvezető igazgatója levezető elnökként felsorolta az Igazgatótanács tagságára javasolt személyeket, akiknek jelölőlistára való felkerüléséről a közgyülés egyszerü szótöbbséggel döntött. Az IT-tagok 11 fős listájára összesen 17 jelölt neve került. A következő, titkos szavazás eredményeként a következő személyek kerültek a Igazgatótanács tagjai közé: Breuer László, Havril András, Mészáros Géza, Sulyok János, Tömböl László, Samu István (ORFK), dr. Sipos Gyula (ORFK), dr. Balla Ferenc, dr. Tóth László (BV), Varga Valéria (PM) és Szincsák Gyula. A közgyülés későbbi napirendi pontként újra Havril Andrást választotta az IT elnökének.

A közgyülés döntött az Ellenőrző Bizottság tagjairól és elnökének személyéről is. Eszerint az EB új elnöke dr. Alkéri István lett, tagjai dr. Heiling Ottó, dr. Zsiga Imre, Tóbis Gábor (ORFK), dr. Janza Péter, Markos Zoltán (BV) és Ruff Ferenc.

A közgyülés a nap folyamán döntött az Önkéntes Pénztári tagdíjbevételek tartalékok közötti megosztásának módosításáról, jóváhagyta a 2009. évi pénzügyi terveket és döntött az elszámoló egységen (ELSZE) alapuló nyilvántartási rendszer bevezetéséről 2009. januáe 01.-től.

Módosításra került az Önkéntes Nyugdíjpénztár Választható Portfóliós

Szabályzata, az Alapszabály és az Önkéntes Nyugdíjpénztár Tagi Kölcsön Kezelési Szabályzata.

A közgyülés könyvvizsgáló a pénztár könyvvizsgálójául újra dr. Szabóné dr. Pente Ilonát választotta meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2017. november 22-én, szerdán, fedélzetén 11 utassal a Csendes-óceánba zuhant az Amerikai Haditengerészet egyik C-2 Greyhound típusú hajófedélzeti szállító repülőgépe.

  Háború Művészete magazin

A lengyel hadsereg felderítésre és a kijelölt célok megsemmisítésére is alkalmas ezer Warmate drónt szerez be a WB Electronics lengyel magáncégtől - az erről szóló megállapodást Antoni Macierewicz nemzetvédelmi miniszter jelenlétében írták alá Varsóban.