2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugdíjpénztári küldöttközgyűlés HOSZ-sikerekkel

Hosz  |  2008. 11. 18., 09:06

A Honvédszakszervezet szép sikereket ért el a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár idei őszi küldöttválasztásain, majd a sorozat a november 17-én tartott őszi küldöttközgyűlésen is folytatódott. Mészáros Géza elnököt és Szincsák Gyula alelnököt a küldöttek az Igazgatótanácsba, dr. Heiling Ottó alelnököt pedig az Ellenőrző Bizottságba választották...

A rendezvényen az Igazgatótanács beszámolóját Havril András, a testület elnöke tartotta meg a pénztár elmúlt időszakban – 2004 és 2008 között – végzett tevékenységéről. Egyebek közt rámutatott:

– Az elmúlt öt évben a pénztár rendkívül dinamikusan növekedett, megtriplázódott vagyona, taglétszáma pedig – a nehezedő körülmények ellenére – magabiztosan növekszik. Hozam-eredményei jók, a növekvő szolgáltatásokat megbízhatóan teljesíti. Az eredményes tevékenység következtében, a szakmai kapcsolatok fejlődésével a teljes biztonsági szférát átfogó pénztárrá vált, és a munkáltatói pénztárak legnagyobbikaként tartják számon…

 

Az elmúlt öt évet röviden úgy jellemezhetnénk, hogy volt három és fél nagyon jó éve a pénztárnak, és volt másfél gyengébb, rossz éve. A pénztár ugyanúgy ki van téve a világgazdasági és hazai gazdasági környezet változásainak, mint a pénzügyi szektor többi szereplője. A globális pénzügyi válság, a hazai makrogazdasági feltételek romlása egyáltalán nem könnyítette meg a pénztár müködését. Mindezekkel együtt is a pénztár tevékenységét az elmúlt öt évben sikeres eredmények, modernizálódó szakmai tevékenység, szélesedő kapcsolatok, egységes pénztári vezetés jellemezte. 

Az IT-elnöki beszámoló után a jelölőbizottság elnöke, Lévai Pál ismertette az Igazgatótanács tagjaira beérkezett jelöléseket, majd a szavazatszámláló bizottság választására került sor.

A pénztár legnagyobb munkáltatói partnere, a Honvédelmi Minisztérium részéről dr. Szeredi Péter kabinetfőnök kért szót. A tárca képviselője méltatta a pénztár elmúlt öt évben elért eredményeit, ezzel kapcsolatban a vezető testületek tagjainak érdemeit, egyben javaslatot tett a HM, mint a legnagyobb munkáltató részéről az Igazgatótanács és az Ellenőrző Bizottság tagjai sorába ajánlott személyekre.

Dr. Szenes Zoltán, a pénztár ügyvezető igazgatója levezető elnökként felsorolta az Igazgatótanács tagságára javasolt személyeket, akiknek jelölőlistára való felkerüléséről a közgyülés egyszerü szótöbbséggel döntött. Az IT-tagok 11 fős listájára összesen 17 jelölt neve került. A következő, titkos szavazás eredményeként a következő személyek kerültek a Igazgatótanács tagjai közé: Breuer László, Havril András, Mészáros Géza, Sulyok János, Tömböl László, Samu István (ORFK), dr. Sipos Gyula (ORFK), dr. Balla Ferenc, dr. Tóth László (BV), Varga Valéria (PM) és Szincsák Gyula. A közgyülés későbbi napirendi pontként újra Havril Andrást választotta az IT elnökének.

A közgyülés döntött az Ellenőrző Bizottság tagjairól és elnökének személyéről is. Eszerint az EB új elnöke dr. Alkéri István lett, tagjai dr. Heiling Ottó, dr. Zsiga Imre, Tóbis Gábor (ORFK), dr. Janza Péter, Markos Zoltán (BV) és Ruff Ferenc.

A közgyülés a nap folyamán döntött az Önkéntes Pénztári tagdíjbevételek tartalékok közötti megosztásának módosításáról, jóváhagyta a 2009. évi pénzügyi terveket és döntött az elszámoló egységen (ELSZE) alapuló nyilvántartási rendszer bevezetéséről 2009. januáe 01.-től.

Módosításra került az Önkéntes Nyugdíjpénztár Választható Portfóliós

Szabályzata, az Alapszabály és az Önkéntes Nyugdíjpénztár Tagi Kölcsön Kezelési Szabályzata.

A közgyülés könyvvizsgáló a pénztár könyvvizsgálójául újra dr. Szabóné dr. Pente Ilonát választotta meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.