2018. 01. 24. szerda
Timót
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tömböl László lesz az új vezérkari főnök

Hosz  |  2008. 11. 26., 09:52

Távozik posztjáról és megkezdi diplomáciai pályára történő felkészülését Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke - jelentette be dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter azon a november 26-i sajtótájékotatón, melyen azt is közzé tette, hogy január elsejétől a jelenlegi MH ÖHP parancsnok, Tömböl László altábornagy lesz az új vezérkari főnök...

Januárban megváltozik a magyar haderő katonai vezetésének személyi összetétele. Egyetértésben a parlamenti pártokkal 2009. január elsejétől a KÜM-ben megkezdi felkészülését diplomáciai feladatára Havril András vezérezredes - kezdte sajtótájékoztatóját dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter.

A tárcavezető ezt követően a beosztását 2005-től betöltő HM HVK főnök, Havril Andrást méltatta. A missziós tevékenység tekintetében a távozó vezérezredes személyes sikerének nevezte a külhoni feladatteljesítést.

Szekeres Imre azt is hozzátette, hogy a ,,Párbeszéd" belső kommunikációs folyamat is Havril András nevéhez füződik. A beosztásából távozó tábornok sokat tett a katonák élet- és munkakörülményeinek javításáért is. Az MH és a HM sokat köszönhet a 39 évet szolgált Havril Andrásnak - mondta a miniszter.

A honvédelmi miniszter ezt követően bejelentette, hogy Tömböl László altábornagyot jelöli a HM HVK főnökének. A miniszter elmondta: az altábornagy aktívan közremüködött a haderő átalakításában. Miután NATO és hazai beosztásaiban szerzett tapasztalatait kiemelkedőnek nevezte, azt mondta, hogy az MH ÖHP megszilárdult, az általa irányított feladatok végrehajtása sikeres volt.

Ezt követően a távozó vezérezredes, majd a leendő vezérkari főnök szólalt meg.

- Tervszerü előkészületekkel bíró folyamat eredménye mindez. Azt sajnálom, hogy ilyen hamar elértem az 57 évet. A Magyar Honvédség stabillá vált, a magyar katonai kultúra tovább fejlődött. A parancsnok ma már nem magányos vezető, a kollektív munka híve vagyok, ezért is indítottuk el a párbeszéd folyamatot. Nyugodt lelkiismerettel adom át a beosztást, hiszen a magyar katonák társadalmi elismertsége egyre nő.

Tömböl László altábornagy: Minden katonának rendkívül fontos, hogy munkáját elismerik és értékelik. Köszönöm az elismerő szavakat, jól müködő haderőt veszek át. Meggyőződésem, hogy csak az együtt végzett erőfeszítések vezetnek eredményre. Úgy gondolom, hogy folytatnia kell azt a munkát, amely a Magyar Honvédséget képesség alapú haderővé formálja. Megkezdtük és foytatjuk a kiképzési rendszer felülvizsgálatát, az új szolgálati kultúra megújítását. A bizalmat megszolgálom, igyekszek megfelelni a miniszteri elvárásoknak.

A december elsejei héten az országgyülés honvédelmi és rendészeti bizottsága is meghallgatja a jelöltet. Az elképzelések szerint a HM HVK főnökének helyettese továbbra is Mikita János mérnök altábornagy marad, az MH ÖHP új parancsnoka pedig Benkő Tibor vezérőrnagy lesz. A hivatalos váltás január első napjaiban, katonai ceremónia mellett történik meg. A honvédelmi miniszter azt is bejelentette, hogy benyújtotta javaslatát a köztársasági elnök felé, hogy Tömböl Lászlót vezérezredessé, míg Benkő Tibort altábornaggyá léptesse elő.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.