2024. 07. 12. péntek
Dalma, Izabella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hivatalba lépett az új vezérkari főnök

Hosz  |  2009. 01. 16., 17:55

A Magyar Köztársaság elnöke – a honvédelmi miniszter előterjesztésére – Tömböl László mérnök altábornagyot január 16-i hatállyal a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar főnökévé nevezte ki, és egyidejűleg vezérezredessé léptetette elő...

A fővárosi Szent György téren közjogi méltóságok – köztük dr. Sólyom László államfő, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, dr. Szili Katalin, az Országgyülés elnöke – valamint dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, a diplomáciai testületek képviselői, a katonai alakulatok és intézmények vezetői, a meghívott vendégek, hozzátartozók és érdeklődök jelenlétében Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöki beosztását és vele a vezérkar zászlaját katonai tiszteletadás keretében, jelképesen az ország nyilvánossága előtt, átadta Tömböl László mérnök vezérezredesnek, a HM Honvéd Vezérkar új főnökének.

Tömböl László mérnök vezérezredes köszönetet mondott azért a bizalomért, amely őt a vezérkar élére emelte. Tömböl vezérezredes kiemelte: legfontosabb szándéka és egyben ígérete az, hogy nagy figyelmet fordít a katonai kultúraváltásra, a szakmaiság, a képességek erősítésére, az élet- és munkakörülmények javítására. Megköszönte egykori felettesei munkáját, akiktől tanulhatott, hozzátartozói támogatását, amellyel katonai pályája csúcsára juttatták, valamint ígéretet tett, hogy elődjéhez hasonlóan, vezérkari főnökként, mindig a Magyar Honvédséget, és ezzel hazáját szolgálja.

További információk a http://www.hm.gov.hu/hirek/hazai_hirek/vezerkari_fonoki_kinevezes címen olvashatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.