2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hivatalba lépett az új vezérkari főnök

Hosz  |  2009. 01. 16., 17:55

A Magyar Köztársaság elnöke – a honvédelmi miniszter előterjesztésére – Tömböl László mérnök altábornagyot január 16-i hatállyal a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar főnökévé nevezte ki, és egyidejűleg vezérezredessé léptetette elő...

A fővárosi Szent György téren közjogi méltóságok – köztük dr. Sólyom László államfő, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, dr. Szili Katalin, az Országgyülés elnöke – valamint dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, a diplomáciai testületek képviselői, a katonai alakulatok és intézmények vezetői, a meghívott vendégek, hozzátartozók és érdeklődök jelenlétében Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöki beosztását és vele a vezérkar zászlaját katonai tiszteletadás keretében, jelképesen az ország nyilvánossága előtt, átadta Tömböl László mérnök vezérezredesnek, a HM Honvéd Vezérkar új főnökének.

Tömböl László mérnök vezérezredes köszönetet mondott azért a bizalomért, amely őt a vezérkar élére emelte. Tömböl vezérezredes kiemelte: legfontosabb szándéka és egyben ígérete az, hogy nagy figyelmet fordít a katonai kultúraváltásra, a szakmaiság, a képességek erősítésére, az élet- és munkakörülmények javítására. Megköszönte egykori felettesei munkáját, akiktől tanulhatott, hozzátartozói támogatását, amellyel katonai pályája csúcsára juttatták, valamint ígéretet tett, hogy elődjéhez hasonlóan, vezérkari főnökként, mindig a Magyar Honvédséget, és ezzel hazáját szolgálja.

További információk a http://www.hm.gov.hu/hirek/hazai_hirek/vezerkari_fonoki_kinevezes címen olvashatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.