2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hivatalba lépett az új vezérkari főnök

Hosz  |  2009. 01. 16., 17:55

A Magyar Köztársaság elnöke – a honvédelmi miniszter előterjesztésére – Tömböl László mérnök altábornagyot január 16-i hatállyal a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar főnökévé nevezte ki, és egyidejűleg vezérezredessé léptetette elő...

A fővárosi Szent György téren közjogi méltóságok – köztük dr. Sólyom László államfő, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, dr. Szili Katalin, az Országgyülés elnöke – valamint dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, a diplomáciai testületek képviselői, a katonai alakulatok és intézmények vezetői, a meghívott vendégek, hozzátartozók és érdeklődök jelenlétében Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöki beosztását és vele a vezérkar zászlaját katonai tiszteletadás keretében, jelképesen az ország nyilvánossága előtt, átadta Tömböl László mérnök vezérezredesnek, a HM Honvéd Vezérkar új főnökének.

Tömböl László mérnök vezérezredes köszönetet mondott azért a bizalomért, amely őt a vezérkar élére emelte. Tömböl vezérezredes kiemelte: legfontosabb szándéka és egyben ígérete az, hogy nagy figyelmet fordít a katonai kultúraváltásra, a szakmaiság, a képességek erősítésére, az élet- és munkakörülmények javítására. Megköszönte egykori felettesei munkáját, akiktől tanulhatott, hozzátartozói támogatását, amellyel katonai pályája csúcsára juttatták, valamint ígéretet tett, hogy elődjéhez hasonlóan, vezérkari főnökként, mindig a Magyar Honvédséget, és ezzel hazáját szolgálja.

További információk a http://www.hm.gov.hu/hirek/hazai_hirek/vezerkari_fonoki_kinevezes címen olvashatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.