2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elismerés

Hosz  |  2009. 01. 22., 16:10

A Magyar Kultúra Napja alkalmából – január 22-én - rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepséget a Stefánia Palotában, melyen megjelent Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Tömböl László mérnök vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, Nagyné Varga Melinda, az Oktatási és Kulturális Minisztérium művészeti főosztályának vezetője, valamint Nagy Imre, a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. ügyvezető igazgatója. A meghívott parancsnokok, humán tisztek, népművelők, könyvtárosok, katonazenészek, a honvédséghez kötődő társadalmi szervezetek vezetői előtt dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter a honvédség kulturális tevékenységének fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül - a Magyar Kultúra Napja alkalmából - EMLÉKPLAKETT adományozott Czövek Jánosnak, szakszervezetünk szárazföldi képviseleti titkárának...

- Azt gondolom, hogy a kitüntetés nem nekem, hanem szakszervezetünknek, illetve kollégáimnak is szól. Sokan dolgozunk azon, hogy a Honvédszakszervezet különböző rendezvényeire (alapszervezeti családi napok, haderőnemi képviseleti ülések…) napjainkban már meghívást kapjanak a Magyar Honvédségnél szolgálatot teljesítő amatőr előadómüvészek. Nagyobb eseményeinken (Hosz családi nap, Cegléd…) elismert müvészek lépnek fel, gyermekeink részére központi cirkuszi előadást biztosítunk. Kirándulások megszervezésénél a kulturális programokat szervezünk, múzeumokat látogatunk meg, illetve népi hagyományokat (busójárás) elevenítünk fel, ismerünk meg. Alapszervezeteinknek állatkerti belépőket, színházbérlet vásárlást, a mozi ünnep népszerüsítését, kedvezményes jegyek megvásárlását biztosítjuk. Helyőrségi klubokkal alapszervezeti szinten müködünk együtt, programjaik látogatására mozgósítunk, illetve közös programokat szervezünk. Részt veszünk a katonai hagyományok ápolásában /fegyvernemi napok, csapatünnepek támogatása, koszorúzások végrehajtása/ is - mondta a honlapunknak nyilatkozó Czövek János.

Gratulálunk, János!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő 4 nemzet képviselői között.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.