2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elismerés

Hosz  |  2009. 01. 22., 16:10

A Magyar Kultúra Napja alkalmából – január 22-én - rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepséget a Stefánia Palotában, melyen megjelent Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Tömböl László mérnök vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, Nagyné Varga Melinda, az Oktatási és Kulturális Minisztérium művészeti főosztályának vezetője, valamint Nagy Imre, a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. ügyvezető igazgatója. A meghívott parancsnokok, humán tisztek, népművelők, könyvtárosok, katonazenészek, a honvédséghez kötődő társadalmi szervezetek vezetői előtt dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter a honvédség kulturális tevékenységének fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül - a Magyar Kultúra Napja alkalmából - EMLÉKPLAKETT adományozott Czövek Jánosnak, szakszervezetünk szárazföldi képviseleti titkárának...

- Azt gondolom, hogy a kitüntetés nem nekem, hanem szakszervezetünknek, illetve kollégáimnak is szól. Sokan dolgozunk azon, hogy a Honvédszakszervezet különböző rendezvényeire (alapszervezeti családi napok, haderőnemi képviseleti ülések…) napjainkban már meghívást kapjanak a Magyar Honvédségnél szolgálatot teljesítő amatőr előadómüvészek. Nagyobb eseményeinken (Hosz családi nap, Cegléd…) elismert müvészek lépnek fel, gyermekeink részére központi cirkuszi előadást biztosítunk. Kirándulások megszervezésénél a kulturális programokat szervezünk, múzeumokat látogatunk meg, illetve népi hagyományokat (busójárás) elevenítünk fel, ismerünk meg. Alapszervezeteinknek állatkerti belépőket, színházbérlet vásárlást, a mozi ünnep népszerüsítését, kedvezményes jegyek megvásárlását biztosítjuk. Helyőrségi klubokkal alapszervezeti szinten müködünk együtt, programjaik látogatására mozgósítunk, illetve közös programokat szervezünk. Részt veszünk a katonai hagyományok ápolásában /fegyvernemi napok, csapatünnepek támogatása, koszorúzások végrehajtása/ is - mondta a honlapunknak nyilatkozó Czövek János.

Gratulálunk, János!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokkal költségesebb a svéd fegyveres erők Hkp 14 (leánykori nevén NHIndustries NH90) taktikai helikoptereinek üzemeltetése, mint amit korábban terveztek.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.