2017. 12. 14. csütörtök
Szilárda
: 314 Ft   : 268 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elismerés

Hosz  |  2009. 01. 22., 16:10

A Magyar Kultúra Napja alkalmából – január 22-én - rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepséget a Stefánia Palotában, melyen megjelent Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Tömböl László mérnök vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, Nagyné Varga Melinda, az Oktatási és Kulturális Minisztérium művészeti főosztályának vezetője, valamint Nagy Imre, a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. ügyvezető igazgatója. A meghívott parancsnokok, humán tisztek, népművelők, könyvtárosok, katonazenészek, a honvédséghez kötődő társadalmi szervezetek vezetői előtt dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter a honvédség kulturális tevékenységének fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül - a Magyar Kultúra Napja alkalmából - EMLÉKPLAKETT adományozott Czövek Jánosnak, szakszervezetünk szárazföldi képviseleti titkárának...

- Azt gondolom, hogy a kitüntetés nem nekem, hanem szakszervezetünknek, illetve kollégáimnak is szól. Sokan dolgozunk azon, hogy a Honvédszakszervezet különböző rendezvényeire (alapszervezeti családi napok, haderőnemi képviseleti ülések…) napjainkban már meghívást kapjanak a Magyar Honvédségnél szolgálatot teljesítő amatőr előadómüvészek. Nagyobb eseményeinken (Hosz családi nap, Cegléd…) elismert müvészek lépnek fel, gyermekeink részére központi cirkuszi előadást biztosítunk. Kirándulások megszervezésénél a kulturális programokat szervezünk, múzeumokat látogatunk meg, illetve népi hagyományokat (busójárás) elevenítünk fel, ismerünk meg. Alapszervezeteinknek állatkerti belépőket, színházbérlet vásárlást, a mozi ünnep népszerüsítését, kedvezményes jegyek megvásárlását biztosítjuk. Helyőrségi klubokkal alapszervezeti szinten müködünk együtt, programjaik látogatására mozgósítunk, illetve közös programokat szervezünk. Részt veszünk a katonai hagyományok ápolásában /fegyvernemi napok, csapatünnepek támogatása, koszorúzások végrehajtása/ is - mondta a honlapunknak nyilatkozó Czövek János.

Gratulálunk, János!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.