2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírták

Hosz  |  2009. 02. 05., 15:53

Aláírták a személyi állomány 2009. évi szektorális kompenzációjáról, valamint a kereset növelését szolgáló intézkedésekről és az egyéb béren kívüli juttatásokról szóló megállapodást. A február 5-i tatai eseményen dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Mészáros Géza Hosz elnök, Breuer László Hodosz vezető titkár, Sipos Géza BEOSZ elnök látta el kézjegyével a megállapodást...  

Rendhagyó módon nem Budapesten, hanem Tatán, a Klapka György Lövészdandárnál bonyolították le a Magyar Honvédség idei feladatszabó értekezletét. Miután a honvédelmi minisztert a vezérkar főnöke, a dandár parancsnoka és természetesen díszalegység fogadta, még a feladatszabó értekezlet előtt aláírási ceremóniára került sor.

A megállapodás értelmében – figyelemmel a 13. havi illetmény 2009. évi felfüggesztése miatti hátrányok mérséklésére, 2009. januárjától a honvédelmi tárca a teljes személyi állomány vonatkozásában havi kereset kiegészítést tüzte ki. Azok esetében, akiknek a havi bruttó illetménye nem haladja meg a bruttó 180 ezer forintot, az ellentételezés összege a havonta kifizetésre kerülő illetményük 8,33%-áak felel meg. Ezt az illetményhatárt meghaladó illetménnyel rendelkezők esetében a kompenzáció mértéke havi bruttó 15 ezer forint. A ht. és a szerződéses állományú, valamint az önkéntes tartalékos katonák, a köztisztviselők, valamint a katonai tanintézeti hallgatók számára egyes illetményelemek, mint például a honvédelmi pótlék, a beosztási illetmény, az illetménykiegészítés és más illetményelemek a költségvetési törvényben meghatározott köztisztviselői illetményalapot meghaladó mértékü, ún. technikai illetményalapban kerülnek megállapításra.

A honvédelmi minisztérium vállalja, hogy a kész étel vásárlására jogosító élelmiszerutalvány továbbra is 6 ezer forint értékben biztosítja, az önkéntes egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás mértékét és az iskolakezdési támogatás mértékét 4 ezer, illetve 21 ezer 450 forintra emeli, míg a nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulások 2008. évi mértékét idén is megtartja. Mindezek mellett továbbra is egyeztet a HM vezetése a szakszervezetekkel a további kompenzáció lehetőségéről és mértékéről. A megállapodás azt tükrözi, hogy a HM vezetése továbbra is törekszik a munkavállalók élet- és munkakörülményei javítására, valamint az ágazati szakszervezetekkel való eredményes együttmüködés fenntartására.      

További részletekről, a megállapodás teljes szövegét közzétéve hamarosan értesülhetnek - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.