2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírták

Hosz  |  2009. 02. 05., 15:53

Aláírták a személyi állomány 2009. évi szektorális kompenzációjáról, valamint a kereset növelését szolgáló intézkedésekről és az egyéb béren kívüli juttatásokról szóló megállapodást. A február 5-i tatai eseményen dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Mészáros Géza Hosz elnök, Breuer László Hodosz vezető titkár, Sipos Géza BEOSZ elnök látta el kézjegyével a megállapodást...  

Rendhagyó módon nem Budapesten, hanem Tatán, a Klapka György Lövészdandárnál bonyolították le a Magyar Honvédség idei feladatszabó értekezletét. Miután a honvédelmi minisztert a vezérkar főnöke, a dandár parancsnoka és természetesen díszalegység fogadta, még a feladatszabó értekezlet előtt aláírási ceremóniára került sor.

A megállapodás értelmében – figyelemmel a 13. havi illetmény 2009. évi felfüggesztése miatti hátrányok mérséklésére, 2009. januárjától a honvédelmi tárca a teljes személyi állomány vonatkozásában havi kereset kiegészítést tüzte ki. Azok esetében, akiknek a havi bruttó illetménye nem haladja meg a bruttó 180 ezer forintot, az ellentételezés összege a havonta kifizetésre kerülő illetményük 8,33%-áak felel meg. Ezt az illetményhatárt meghaladó illetménnyel rendelkezők esetében a kompenzáció mértéke havi bruttó 15 ezer forint. A ht. és a szerződéses állományú, valamint az önkéntes tartalékos katonák, a köztisztviselők, valamint a katonai tanintézeti hallgatók számára egyes illetményelemek, mint például a honvédelmi pótlék, a beosztási illetmény, az illetménykiegészítés és más illetményelemek a költségvetési törvényben meghatározott köztisztviselői illetményalapot meghaladó mértékü, ún. technikai illetményalapban kerülnek megállapításra.

A honvédelmi minisztérium vállalja, hogy a kész étel vásárlására jogosító élelmiszerutalvány továbbra is 6 ezer forint értékben biztosítja, az önkéntes egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás mértékét és az iskolakezdési támogatás mértékét 4 ezer, illetve 21 ezer 450 forintra emeli, míg a nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulások 2008. évi mértékét idén is megtartja. Mindezek mellett továbbra is egyeztet a HM vezetése a szakszervezetekkel a további kompenzáció lehetőségéről és mértékéről. A megállapodás azt tükrözi, hogy a HM vezetése továbbra is törekszik a munkavállalók élet- és munkakörülményei javítására, valamint az ágazati szakszervezetekkel való eredményes együttmüködés fenntartására.      

További részletekről, a megállapodás teljes szövegét közzétéve hamarosan értesülhetnek - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.