2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírták

Hosz  |  2009. 02. 05., 15:53

Aláírták a személyi állomány 2009. évi szektorális kompenzációjáról, valamint a kereset növelését szolgáló intézkedésekről és az egyéb béren kívüli juttatásokról szóló megállapodást. A február 5-i tatai eseményen dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Mészáros Géza Hosz elnök, Breuer László Hodosz vezető titkár, Sipos Géza BEOSZ elnök látta el kézjegyével a megállapodást...  

Rendhagyó módon nem Budapesten, hanem Tatán, a Klapka György Lövészdandárnál bonyolították le a Magyar Honvédség idei feladatszabó értekezletét. Miután a honvédelmi minisztert a vezérkar főnöke, a dandár parancsnoka és természetesen díszalegység fogadta, még a feladatszabó értekezlet előtt aláírási ceremóniára került sor.

A megállapodás értelmében – figyelemmel a 13. havi illetmény 2009. évi felfüggesztése miatti hátrányok mérséklésére, 2009. januárjától a honvédelmi tárca a teljes személyi állomány vonatkozásában havi kereset kiegészítést tüzte ki. Azok esetében, akiknek a havi bruttó illetménye nem haladja meg a bruttó 180 ezer forintot, az ellentételezés összege a havonta kifizetésre kerülő illetményük 8,33%-áak felel meg. Ezt az illetményhatárt meghaladó illetménnyel rendelkezők esetében a kompenzáció mértéke havi bruttó 15 ezer forint. A ht. és a szerződéses állományú, valamint az önkéntes tartalékos katonák, a köztisztviselők, valamint a katonai tanintézeti hallgatók számára egyes illetményelemek, mint például a honvédelmi pótlék, a beosztási illetmény, az illetménykiegészítés és más illetményelemek a költségvetési törvényben meghatározott köztisztviselői illetményalapot meghaladó mértékü, ún. technikai illetményalapban kerülnek megállapításra.

A honvédelmi minisztérium vállalja, hogy a kész étel vásárlására jogosító élelmiszerutalvány továbbra is 6 ezer forint értékben biztosítja, az önkéntes egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás mértékét és az iskolakezdési támogatás mértékét 4 ezer, illetve 21 ezer 450 forintra emeli, míg a nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulások 2008. évi mértékét idén is megtartja. Mindezek mellett továbbra is egyeztet a HM vezetése a szakszervezetekkel a további kompenzáció lehetőségéről és mértékéről. A megállapodás azt tükrözi, hogy a HM vezetése továbbra is törekszik a munkavállalók élet- és munkakörülményei javítására, valamint az ágazati szakszervezetekkel való eredményes együttmüködés fenntartására.      

További részletekről, a megállapodás teljes szövegét közzétéve hamarosan értesülhetnek - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.