2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Munkahelyek megtartása érdekében

Hosz  |  2009. 02. 10., 10:33

Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány alapító okiratában rögzített célkitűzésekről, így a munkahelyek megtartása érdekében szervezett képzésekről – február 10-én – kaptak tájékoztatást a megjelent szakszervezeti tisztségviselők. Gyuris Mihály, az Alapítvány kuratóriumi titkára azt kérte szakszervezetünk területi és szakmai ügyvivőitől és a képviseleti titkároktól, hogy a csapatoknál szolgáló szerződéses katonák számára juttassák el mindazokat az információkat, amelyek a pályázati követelmények minél szélesebb körű megismeréséhez szükségesek…

Előadásában Gyuris Mihály kuratóriumi titkár kiemelte:  csapatoknál szolgáló szerződéses katonákhoz nehezen jut el az információ, ezért szükséges a pályázati követelmények minél szélesebb körü ismertetése. Munkahely megtartó képzéseket elsősorban a szerződéses katonáknak szervezünk, de a hivatásos katonák számára szervezett képzések megrendezésétől sem zárkózunk el.

Ezt követően a pályázati feltételrendszerről és az információkhoz történő hozzájutás feltételeiről, így a hivatalos honlapunk, a www.hka.hu weblap tartalmáról, az ott elérhető részletekről is beszélt. Elmondta azt is, hogy a rekonverziós feladatokat továbbra is közalapítvány végzi, az elnyerhető támogatás mértéke pedig 100 ezer forintnál nem lehet több.

Kálmán László alezredes, a HM SZEF rekonverzióval foglalkozó kiemelt főtisztje az eddigi tapasztalatokról elmondta, hogy a katonai szervezeteknél mindig más és más szakterületért felelős személyt tettek felelőssé a rekonverzióért. A szakember – mint mondta – végső elkeseredésében fordul a szakszervezetünkhöz, s azt kéri, hogy tájékoztassuk a szerződéses katonákat jogaikról, arról, hogy a szerződésük lejárta előtt 6 hónappal tájékoztatni kell őket a további elvárásokkal kapcsolatban. Kálmán alezredes azt is kérte, hogy a szakszervezeti tisztségviselők a parancsnokoknál – ha lehet – érjék el, hogy inkább képeztessék tovább a szerződéses katonákat, minthogy újabb emberek kiképzésére, felkészítésére fordítsanak anyagi forrásokat.  

A résztvevők ezt követően az MH Szociálpolitikai Közalapítvány által - az MH személyi állománya át- és továbbképzése támogatására - kiírt pályázatról tartottak kötetlen beszélgetést.  

További információk a képzésekről a www.hka.hu weblapon érhetők el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.