2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Munkahelyek megtartása érdekében

Hosz  |  2009. 02. 10., 10:33

Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány alapító okiratában rögzített célkitűzésekről, így a munkahelyek megtartása érdekében szervezett képzésekről – február 10-én – kaptak tájékoztatást a megjelent szakszervezeti tisztségviselők. Gyuris Mihály, az Alapítvány kuratóriumi titkára azt kérte szakszervezetünk területi és szakmai ügyvivőitől és a képviseleti titkároktól, hogy a csapatoknál szolgáló szerződéses katonák számára juttassák el mindazokat az információkat, amelyek a pályázati követelmények minél szélesebb körű megismeréséhez szükségesek…

Előadásában Gyuris Mihály kuratóriumi titkár kiemelte:  csapatoknál szolgáló szerződéses katonákhoz nehezen jut el az információ, ezért szükséges a pályázati követelmények minél szélesebb körü ismertetése. Munkahely megtartó képzéseket elsősorban a szerződéses katonáknak szervezünk, de a hivatásos katonák számára szervezett képzések megrendezésétől sem zárkózunk el.

Ezt követően a pályázati feltételrendszerről és az információkhoz történő hozzájutás feltételeiről, így a hivatalos honlapunk, a www.hka.hu weblap tartalmáról, az ott elérhető részletekről is beszélt. Elmondta azt is, hogy a rekonverziós feladatokat továbbra is közalapítvány végzi, az elnyerhető támogatás mértéke pedig 100 ezer forintnál nem lehet több.

Kálmán László alezredes, a HM SZEF rekonverzióval foglalkozó kiemelt főtisztje az eddigi tapasztalatokról elmondta, hogy a katonai szervezeteknél mindig más és más szakterületért felelős személyt tettek felelőssé a rekonverzióért. A szakember – mint mondta – végső elkeseredésében fordul a szakszervezetünkhöz, s azt kéri, hogy tájékoztassuk a szerződéses katonákat jogaikról, arról, hogy a szerződésük lejárta előtt 6 hónappal tájékoztatni kell őket a további elvárásokkal kapcsolatban. Kálmán alezredes azt is kérte, hogy a szakszervezeti tisztségviselők a parancsnokoknál – ha lehet – érjék el, hogy inkább képeztessék tovább a szerződéses katonákat, minthogy újabb emberek kiképzésére, felkészítésére fordítsanak anyagi forrásokat.  

A résztvevők ezt követően az MH Szociálpolitikai Közalapítvány által - az MH személyi állománya át- és továbbképzése támogatására - kiírt pályázatról tartottak kötetlen beszélgetést.  

További információk a képzésekről a www.hka.hu weblapon érhetők el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.