2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Munkahelyek megtartása érdekében

Hosz  |  2009. 02. 10., 10:33

Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány alapító okiratában rögzített célkitűzésekről, így a munkahelyek megtartása érdekében szervezett képzésekről – február 10-én – kaptak tájékoztatást a megjelent szakszervezeti tisztségviselők. Gyuris Mihály, az Alapítvány kuratóriumi titkára azt kérte szakszervezetünk területi és szakmai ügyvivőitől és a képviseleti titkároktól, hogy a csapatoknál szolgáló szerződéses katonák számára juttassák el mindazokat az információkat, amelyek a pályázati követelmények minél szélesebb körű megismeréséhez szükségesek…

Előadásában Gyuris Mihály kuratóriumi titkár kiemelte:  csapatoknál szolgáló szerződéses katonákhoz nehezen jut el az információ, ezért szükséges a pályázati követelmények minél szélesebb körü ismertetése. Munkahely megtartó képzéseket elsősorban a szerződéses katonáknak szervezünk, de a hivatásos katonák számára szervezett képzések megrendezésétől sem zárkózunk el.

Ezt követően a pályázati feltételrendszerről és az információkhoz történő hozzájutás feltételeiről, így a hivatalos honlapunk, a www.hka.hu weblap tartalmáról, az ott elérhető részletekről is beszélt. Elmondta azt is, hogy a rekonverziós feladatokat továbbra is közalapítvány végzi, az elnyerhető támogatás mértéke pedig 100 ezer forintnál nem lehet több.

Kálmán László alezredes, a HM SZEF rekonverzióval foglalkozó kiemelt főtisztje az eddigi tapasztalatokról elmondta, hogy a katonai szervezeteknél mindig más és más szakterületért felelős személyt tettek felelőssé a rekonverzióért. A szakember – mint mondta – végső elkeseredésében fordul a szakszervezetünkhöz, s azt kéri, hogy tájékoztassuk a szerződéses katonákat jogaikról, arról, hogy a szerződésük lejárta előtt 6 hónappal tájékoztatni kell őket a további elvárásokkal kapcsolatban. Kálmán alezredes azt is kérte, hogy a szakszervezeti tisztségviselők a parancsnokoknál – ha lehet – érjék el, hogy inkább képeztessék tovább a szerződéses katonákat, minthogy újabb emberek kiképzésére, felkészítésére fordítsanak anyagi forrásokat.  

A résztvevők ezt követően az MH Szociálpolitikai Közalapítvány által - az MH személyi állománya át- és továbbképzése támogatására - kiírt pályázatról tartottak kötetlen beszélgetést.  

További információk a képzésekről a www.hka.hu weblapon érhetők el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.