2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Meg kell értetni a kereset-megállapodást

Hosz  |  2009. 02. 17., 09:06

Szakszervezetünk ügyvezetésének február 16-i ülésén az aktuális tárgyalásokról szóló tájékoztató mellett az Aktivitás Kupa idei kiírásáról, valamint a nyugat-magyarországi üdültetési lehetőségekről is szó esett. Az ülést Mészáros Géza elnök vezette...

A vezetőség aktuális tájékoztatója során elsőként a 2009. évi kereset-megállapodás részleteiről, illetve azok megvalósulásáról szólt Szincsák Gyula alelnök. Kiemelte, hogy a missziós szolgálat-vállalási hajlandóságot ösztönözheti, hogy a Hosz kezdeményezésére - ezt követően - a külszolgálaton lévő tüzszerészek is külön pótlékot kapnak. Az alelnök azt kérte a függetlenített tisztségviselőktől, hogy megfelelő kommunikációval meg kell értetni a kereset-megállapodás lényegét, illetve annak részleteit.

Szincsák Gyula beszélt még arról a február 16-i szakmai egyeztetésről is, melyet Hazuga Károly vezérőrnaggyal, az MH ÖHP parancsnok-helyettessel folytatott, a téma a ruházati felszerelések ügye volt. Ezt követően a szerződéses szekció által felvetett problémák megoldási lehetőségeiről, majd a veszélyességi pótlék és az ún. ,,kék ruha" ügyről is tájékoztatott.

Ezt követően a március 3-i elnökségi ülés napirendjét ismertette Mészáros Géza elnök, majd az előterjesztésekkel kapcsolatos tájékoztatás és a vezetői feladatszabás hangzott el.

Az ülésen - ezt követően - az ügyvivők, majd a titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről. Az ügyvezetést is érintő beszámolók, valamint az írásbeli jelentés kiegészítésének meghallgatása után a következő ciklus rendezvényeit, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényeket egyeztették.

Az ügyvezetés egyeztetett az Aktivitás Kupa 2009. évi kiírásával kapcsolatos teendőkről, majd a nyugat-magyarországi üdülési lehetőségekkel, az esetleges kapacitás bérléssel kapcsolatban is tárgyaltak. A résztvevők megállapodtak abban, hogy a megfelelő ajánlatok összegzése után tárgyalhat és dönthet majd a témáról az elnökség.

A TÁMOP pályázatról, a tréningekkel kapcsolatos információkról Jeszenyi Ildikó számolt be. A szociális és személyügyi ügyvivő emellett szólt a HR generalista és a kommunikációs továbbképzés lebonyolításának részleteiről is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.