2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Meg kell értetni a kereset-megállapodást

Hosz  |  2009. 02. 17., 09:06

Szakszervezetünk ügyvezetésének február 16-i ülésén az aktuális tárgyalásokról szóló tájékoztató mellett az Aktivitás Kupa idei kiírásáról, valamint a nyugat-magyarországi üdültetési lehetőségekről is szó esett. Az ülést Mészáros Géza elnök vezette...

A vezetőség aktuális tájékoztatója során elsőként a 2009. évi kereset-megállapodás részleteiről, illetve azok megvalósulásáról szólt Szincsák Gyula alelnök. Kiemelte, hogy a missziós szolgálat-vállalási hajlandóságot ösztönözheti, hogy a Hosz kezdeményezésére - ezt követően - a külszolgálaton lévő tüzszerészek is külön pótlékot kapnak. Az alelnök azt kérte a függetlenített tisztségviselőktől, hogy megfelelő kommunikációval meg kell értetni a kereset-megállapodás lényegét, illetve annak részleteit.

Szincsák Gyula beszélt még arról a február 16-i szakmai egyeztetésről is, melyet Hazuga Károly vezérőrnaggyal, az MH ÖHP parancsnok-helyettessel folytatott, a téma a ruházati felszerelések ügye volt. Ezt követően a szerződéses szekció által felvetett problémák megoldási lehetőségeiről, majd a veszélyességi pótlék és az ún. ,,kék ruha" ügyről is tájékoztatott.

Ezt követően a március 3-i elnökségi ülés napirendjét ismertette Mészáros Géza elnök, majd az előterjesztésekkel kapcsolatos tájékoztatás és a vezetői feladatszabás hangzott el.

Az ülésen - ezt követően - az ügyvivők, majd a titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről. Az ügyvezetést is érintő beszámolók, valamint az írásbeli jelentés kiegészítésének meghallgatása után a következő ciklus rendezvényeit, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényeket egyeztették.

Az ügyvezetés egyeztetett az Aktivitás Kupa 2009. évi kiírásával kapcsolatos teendőkről, majd a nyugat-magyarországi üdülési lehetőségekkel, az esetleges kapacitás bérléssel kapcsolatban is tárgyaltak. A résztvevők megállapodtak abban, hogy a megfelelő ajánlatok összegzése után tárgyalhat és dönthet majd a témáról az elnökség.

A TÁMOP pályázatról, a tréningekkel kapcsolatos információkról Jeszenyi Ildikó számolt be. A szociális és személyügyi ügyvivő emellett szólt a HR generalista és a kommunikációs továbbképzés lebonyolításának részleteiről is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.