2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Meg kell értetni a kereset-megállapodást

Hosz  |  2009. 02. 17., 09:06

Szakszervezetünk ügyvezetésének február 16-i ülésén az aktuális tárgyalásokról szóló tájékoztató mellett az Aktivitás Kupa idei kiírásáról, valamint a nyugat-magyarországi üdültetési lehetőségekről is szó esett. Az ülést Mészáros Géza elnök vezette...

A vezetőség aktuális tájékoztatója során elsőként a 2009. évi kereset-megállapodás részleteiről, illetve azok megvalósulásáról szólt Szincsák Gyula alelnök. Kiemelte, hogy a missziós szolgálat-vállalási hajlandóságot ösztönözheti, hogy a Hosz kezdeményezésére - ezt követően - a külszolgálaton lévő tüzszerészek is külön pótlékot kapnak. Az alelnök azt kérte a függetlenített tisztségviselőktől, hogy megfelelő kommunikációval meg kell értetni a kereset-megállapodás lényegét, illetve annak részleteit.

Szincsák Gyula beszélt még arról a február 16-i szakmai egyeztetésről is, melyet Hazuga Károly vezérőrnaggyal, az MH ÖHP parancsnok-helyettessel folytatott, a téma a ruházati felszerelések ügye volt. Ezt követően a szerződéses szekció által felvetett problémák megoldási lehetőségeiről, majd a veszélyességi pótlék és az ún. ,,kék ruha" ügyről is tájékoztatott.

Ezt követően a március 3-i elnökségi ülés napirendjét ismertette Mészáros Géza elnök, majd az előterjesztésekkel kapcsolatos tájékoztatás és a vezetői feladatszabás hangzott el.

Az ülésen - ezt követően - az ügyvivők, majd a titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről. Az ügyvezetést is érintő beszámolók, valamint az írásbeli jelentés kiegészítésének meghallgatása után a következő ciklus rendezvényeit, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényeket egyeztették.

Az ügyvezetés egyeztetett az Aktivitás Kupa 2009. évi kiírásával kapcsolatos teendőkről, majd a nyugat-magyarországi üdülési lehetőségekkel, az esetleges kapacitás bérléssel kapcsolatban is tárgyaltak. A résztvevők megállapodtak abban, hogy a megfelelő ajánlatok összegzése után tárgyalhat és dönthet majd a témáról az elnökség.

A TÁMOP pályázatról, a tréningekkel kapcsolatos információkról Jeszenyi Ildikó számolt be. A szociális és személyügyi ügyvivő emellett szólt a HR generalista és a kommunikációs továbbképzés lebonyolításának részleteiről is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.