2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonákért Alapítvány: Pártoló tagok találkoztak

Hosz  |  2009. 02. 19., 11:08

A Katonákért Alapítvány pártoló körének februári rendezvényén a Honvédszakszervezet elnöke volt a meghívott előadó. A vendégek üdvözlésekor Szekeres István, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy Mészáros Géza egyben az alapító Honvédszakszervezetet is képviseli. Az alapítvány létrehozásakor – csakúgy, mint napjainkban - a szolgáltatás volt az elsődleges feladat, s ezt a célkitűzést mindkét szervezet számtalan hasznos és fontos tevékenységgel teljesíti...

Mészáros Géza előadásában hangsúlyozta: a 9700 aktív katona a tagsági díjért joggal vár el eredményeket a Honvédszakszervezet vezetésétől. Ennek a kívánalomnak a szolgáltatások biztosítása területén viszonylag könnyü megfelelni, hiszen a nagy, homogén tömeg csaknem valamennyi szolgáltató számára rendkívül vonzó. Elmondható az is, hogy a tradicionális tevékenységet elemezve a Hosz egy modern európai érdekvédelmi szervezetként definiálható. Az elnök úgy fogalmazott: a közelmúlt gondjai és sikerei zömmel egy tőről fakadtak.  A tárcával kötött kereset-megállapodások a Hosz erejét és súlyát jelzik – a kitünő tárgyalási pozíciónak köszönhetően szinten maradtak a katonák jövedelmei.

Mészáros Géza szerint a jól müködő szervezethez elsődlegesen elégedett katonák kellenek - ebben a minisztérium és a szakszervezet közös érdeke is megnyilvánul. Fontos tehát, hogy a legtöbb terhet viselő állomány ebben az évben is egyhavi bérkiegészítést kap. Az elnök azonban úgy látja: a Magyar Honvédség keretén belül átfogó illetmény reformra van szükség. A közeljövő szakszervezeti feladatai közül kiemelte a katonák lakásgondjainak megoldását, a munkába járás megkönnyítését. Ismertette a tárcán belüli érdekegyeztető fórumok munkáját, tevékenységét, a missziós illetmények problémáit, s hangsúlyozta: meg kell védeni a szolgálati nyugdíj intézményét. Referátumában kitért a hazai és nemzetközi kapcsolatokra, a Hosz egyre növekvő presztízsére. Előadását azzal a konklúzióval fejezte be, hogy a Honvédszakszervezet sikereiben döntő szerepük van azoknak az aktivistáknak, akik katonaként, szakemberként is példát mutatnak a fegyveres testület állományának.

 Az alapítványi program kötetlen, baráti beszélgetéssel zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.