2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonákért Alapítvány: Pártoló tagok találkoztak

Hosz  |  2009. 02. 19., 11:08

A Katonákért Alapítvány pártoló körének februári rendezvényén a Honvédszakszervezet elnöke volt a meghívott előadó. A vendégek üdvözlésekor Szekeres István, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy Mészáros Géza egyben az alapító Honvédszakszervezetet is képviseli. Az alapítvány létrehozásakor – csakúgy, mint napjainkban - a szolgáltatás volt az elsődleges feladat, s ezt a célkitűzést mindkét szervezet számtalan hasznos és fontos tevékenységgel teljesíti...

Mészáros Géza előadásában hangsúlyozta: a 9700 aktív katona a tagsági díjért joggal vár el eredményeket a Honvédszakszervezet vezetésétől. Ennek a kívánalomnak a szolgáltatások biztosítása területén viszonylag könnyü megfelelni, hiszen a nagy, homogén tömeg csaknem valamennyi szolgáltató számára rendkívül vonzó. Elmondható az is, hogy a tradicionális tevékenységet elemezve a Hosz egy modern európai érdekvédelmi szervezetként definiálható. Az elnök úgy fogalmazott: a közelmúlt gondjai és sikerei zömmel egy tőről fakadtak.  A tárcával kötött kereset-megállapodások a Hosz erejét és súlyát jelzik – a kitünő tárgyalási pozíciónak köszönhetően szinten maradtak a katonák jövedelmei.

Mészáros Géza szerint a jól müködő szervezethez elsődlegesen elégedett katonák kellenek - ebben a minisztérium és a szakszervezet közös érdeke is megnyilvánul. Fontos tehát, hogy a legtöbb terhet viselő állomány ebben az évben is egyhavi bérkiegészítést kap. Az elnök azonban úgy látja: a Magyar Honvédség keretén belül átfogó illetmény reformra van szükség. A közeljövő szakszervezeti feladatai közül kiemelte a katonák lakásgondjainak megoldását, a munkába járás megkönnyítését. Ismertette a tárcán belüli érdekegyeztető fórumok munkáját, tevékenységét, a missziós illetmények problémáit, s hangsúlyozta: meg kell védeni a szolgálati nyugdíj intézményét. Referátumában kitért a hazai és nemzetközi kapcsolatokra, a Hosz egyre növekvő presztízsére. Előadását azzal a konklúzióval fejezte be, hogy a Honvédszakszervezet sikereiben döntő szerepük van azoknak az aktivistáknak, akik katonaként, szakemberként is példát mutatnak a fegyveres testület állományának.

 Az alapítványi program kötetlen, baráti beszélgetéssel zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.