2018. 01. 19. péntek
Márió, Sára
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakmai egyeztetés és konzultáció az MH ÖHP-n

Hosz  |  2009. 03. 06., 11:46

Székesfehérváron, az MH ÖHP rendezvénytermében március 4-én „a személyi állomány felszereltsége, ruházati, fegyverzeti ellátottsága a hazai és missziós feladatok ellátása során témakörben” szakmai egyeztetés tartottak Hazuga Károly vezérőrnagy, MH ÖHP parancsnokhelyettese és Szincsák Gyula szakszervezetünk alelnökének vezetésével. Az egyeztetésen részt vett az MH ÖHP részéről Balassa István ezredes, hadtápfőnök, Antal Mihály alezredes, a ruházati szakterület kiemelt főtisztje, valamint Gecse János alezredes, a fegyverzettechnikai szakterület főmérnöke. A Hosz képviseletében Bakos Péter, az MH 34. Különleges Műveleti Zászlóalj, Bonyár Zoltán, az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj alapszervezeti vezetői, valamint Hanzel Róbert, az MH 5. Lövészdandár, és Ádám Szabolcs MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj csoportvezetői voltak jelen…

Hazuga Károly vezérőrnagy adott tájékoztatást a külföldi missziókban használt és 2008 évben rendszeresített ruházati és fegyverzeti anyagokról és felszerelésekről. Szólt arról, hogy a parancsnoki és szakmai vonal egyaránt kiemelten foglalkozik a tárgyalt kérdésekkel, a a jelenlévő, vagy fellépő gondok mielőbbi megoldásával. Továbbá beszélt a HM Kollégiumi döntés alapján a ruházati a fejlesztési projektről és a fejlesztés alatt álló fegyverzeti anyagokról. Fontosnak tartotta elmondani, hogy a ruházati és fegyverezeti anyagokkal történő ellátás és fejlesztés csak a rendelkezésre álló erőforrások alapján, ütemezve történnek, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy - különösen fegyverzeti téren - a szabálytalanul végrehajtott átalakítások akár baleset- vagy életveszélyessé válhatnak.

A Honvédszakszervezet fokozott figyelmet fordít a katonák felszerelésére, egyéni fegyverzetére, mivel a megváltozott körülmények a korábbiaknál jóval magasabb követelményeket támasztanak ezen a téren. A katonának minden helyzetben joga, hogy a biztonságát, testi épségét, életét a lehető legmagasabb szinten garantáló eszközökkel felszerelve hajtsa végre feladatait.- mondta el Szincsák Gyula. A Hosz. elismeri mind a katonai vezetés, mind a szakmai szervek hozzáállását, ez irányú erőfeszítéseit, amiről a helyszínen bemutatott, illetve a folyamatban lévő fejlesztések is tanúskodnak. A pénzhiányból fakadó sorrendiség önmagában nem okozna bajt, de ha ez ahhoz vezet, hogy a gyakorlótéren szolgálatot adó katonához belátható időn belül nem jut el, például az esővédő, amely valóban vízálló, az már problémát jelent. Még inkább igaz ez a missziókra, amelyek irányába valóban gyors a vezetés reagálása, de ott már a viszonylagos lassúság is veszélyt jelenthet. Ha a fejlesztési és rendszeresítési folyamat túl hosszú, új igények jelennek meg, mire az új felszerelés vagy eszköz megjelenik.

Az alapszervezeti és csoportvezetők kérdéseket tettek fel, elmondták a missziós és hazai alkalmazás során szerzett tapasztalataikat az egyes cikkekről, eszközökről. Beszéltek azokról a felszerelési, fegyverzeti kiegészítőkről, amelyek megléte igényként jelenik meg a harcászati vagy tömegkezelési feladatok ellátása során. Emellett több olyan javaslat is elhangzott részükről, amelyek a további fejlesztések során hasznosulhatnak.

Az MH ÖHP szakmai vezetői ismertették a fejlesztéssel összefüggő eljárási folyamatokat, amelyek az esetek többségében magyarázatul szolgálnak a viszonylagos lassúságra. Bemutatták a problémák jelzésének és kezelésének szolgálati rendjét, ami lehetővé teszi, az információk mindkét irányban történő, követhető áramlását. A kérdésekre adott szakmai válaszok után rövid összefoglalók zárták a találkozót.

A Hosz és az ÖHP szakmai szervei között rövidesen folytatódik a megkezdett konzultáció.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Újabb típus búcsújáról számolhatunk be, ezúttal Nagy-Britanniából: az AgustaWestland Lynx AH9A változata 2018. január 16-án repült utoljára, ezzel végleg búcsút intettek a 40 év szolgálatot maga mögött tudó Lynx helikopternek.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.