2017. 11. 18. szombat
Jenő
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakmai egyeztetés és konzultáció az MH ÖHP-n

Hosz  |  2009. 03. 06., 11:46

Székesfehérváron, az MH ÖHP rendezvénytermében március 4-én „a személyi állomány felszereltsége, ruházati, fegyverzeti ellátottsága a hazai és missziós feladatok ellátása során témakörben” szakmai egyeztetés tartottak Hazuga Károly vezérőrnagy, MH ÖHP parancsnokhelyettese és Szincsák Gyula szakszervezetünk alelnökének vezetésével. Az egyeztetésen részt vett az MH ÖHP részéről Balassa István ezredes, hadtápfőnök, Antal Mihály alezredes, a ruházati szakterület kiemelt főtisztje, valamint Gecse János alezredes, a fegyverzettechnikai szakterület főmérnöke. A Hosz képviseletében Bakos Péter, az MH 34. Különleges Műveleti Zászlóalj, Bonyár Zoltán, az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj alapszervezeti vezetői, valamint Hanzel Róbert, az MH 5. Lövészdandár, és Ádám Szabolcs MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj csoportvezetői voltak jelen…

Hazuga Károly vezérőrnagy adott tájékoztatást a külföldi missziókban használt és 2008 évben rendszeresített ruházati és fegyverzeti anyagokról és felszerelésekről. Szólt arról, hogy a parancsnoki és szakmai vonal egyaránt kiemelten foglalkozik a tárgyalt kérdésekkel, a a jelenlévő, vagy fellépő gondok mielőbbi megoldásával. Továbbá beszélt a HM Kollégiumi döntés alapján a ruházati a fejlesztési projektről és a fejlesztés alatt álló fegyverzeti anyagokról. Fontosnak tartotta elmondani, hogy a ruházati és fegyverezeti anyagokkal történő ellátás és fejlesztés csak a rendelkezésre álló erőforrások alapján, ütemezve történnek, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy - különösen fegyverzeti téren - a szabálytalanul végrehajtott átalakítások akár baleset- vagy életveszélyessé válhatnak.

A Honvédszakszervezet fokozott figyelmet fordít a katonák felszerelésére, egyéni fegyverzetére, mivel a megváltozott körülmények a korábbiaknál jóval magasabb követelményeket támasztanak ezen a téren. A katonának minden helyzetben joga, hogy a biztonságát, testi épségét, életét a lehető legmagasabb szinten garantáló eszközökkel felszerelve hajtsa végre feladatait.- mondta el Szincsák Gyula. A Hosz. elismeri mind a katonai vezetés, mind a szakmai szervek hozzáállását, ez irányú erőfeszítéseit, amiről a helyszínen bemutatott, illetve a folyamatban lévő fejlesztések is tanúskodnak. A pénzhiányból fakadó sorrendiség önmagában nem okozna bajt, de ha ez ahhoz vezet, hogy a gyakorlótéren szolgálatot adó katonához belátható időn belül nem jut el, például az esővédő, amely valóban vízálló, az már problémát jelent. Még inkább igaz ez a missziókra, amelyek irányába valóban gyors a vezetés reagálása, de ott már a viszonylagos lassúság is veszélyt jelenthet. Ha a fejlesztési és rendszeresítési folyamat túl hosszú, új igények jelennek meg, mire az új felszerelés vagy eszköz megjelenik.

Az alapszervezeti és csoportvezetők kérdéseket tettek fel, elmondták a missziós és hazai alkalmazás során szerzett tapasztalataikat az egyes cikkekről, eszközökről. Beszéltek azokról a felszerelési, fegyverzeti kiegészítőkről, amelyek megléte igényként jelenik meg a harcászati vagy tömegkezelési feladatok ellátása során. Emellett több olyan javaslat is elhangzott részükről, amelyek a további fejlesztések során hasznosulhatnak.

Az MH ÖHP szakmai vezetői ismertették a fejlesztéssel összefüggő eljárási folyamatokat, amelyek az esetek többségében magyarázatul szolgálnak a viszonylagos lassúságra. Bemutatták a problémák jelzésének és kezelésének szolgálati rendjét, ami lehetővé teszi, az információk mindkét irányban történő, követhető áramlását. A kérdésekre adott szakmai válaszok után rövid összefoglalók zárták a találkozót.

A Hosz és az ÖHP szakmai szervei között rövidesen folytatódik a megkezdett konzultáció.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017. 10. 31., 08:51
Szomorúan emlékeztünk a múltra, amikor a kecskeméti MH Légijármű Javítóüzemnél szolgált, majd a kecskeméti nyugállományú csoport vezetőjévé és a tagozat elnökségi tagjává választott Szilágyi István 2010. március 9-én utolsó útjára kísértük.
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
2017-10-31 11:12:21
Összesen 153 honvéd tiszt- és altisztjelölt tett ünnepélyes esküt október 27-én, pénteken, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az eskütételen Czövek János elnök vett részt a Honvédszakszervezet részéről...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.