2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az FRDÉSZ sajtóközleménye

Hosz  |  2009. 03. 06., 11:52

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) Elnöksége az Alkotmány Bíróság 78/B/2008 határozata miatt (amely hatályon kívül helyezte a Legfelsőbb Bíróság jogegységi határozatát a szakközépiskolai idő - szolgálati időbe történő beszámításával kapcsolatban) kezdeményezte Dr. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternél a Szolgálati jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) soron kívüli összehívását...

Ezzel egy időben, az FRDÉSZ Elnökségének rendvédelmi (rendőr, tüzoltó, börtönőr, vámos, polgári védelmis, nemzetbiztonságis) szakszervezetei, egyhangú döntéssel szolidaritást vállaltak mindazon hivatásos katonákkal, akiknek a Legfelsőbb Bíróság jogegységi határozatának megszületését követően a honvédelmi tárca – szemben a rendvédelmi szerveket irányító minisztériumokkal -  a szakközépiskolai időt nem számította be a szolgálati idejébe, a fegyveres és rendvédelmi szféra hivatásos állományú tagjai (beleértve a katonákat is) által megnyert több ezer bírósági per ellenére sem. Történt ez annak ellenére is, hogy a jogszerzés idejében ugyanazok a jogszabályok vonatkoztak a katonákra, mint a rendvédelmi szervek hivatásos állományára, a hivatásos katonák mégis peres útra kényszerültek jogaik érvényre juttatása érdekében.

A rendvédelmi szerveknél, az IRM – LB határozat alapján kiadott -jogértelmezése következtében, az érintett (1996, a Hszt, hatályba lépése előtt szolgálati viszonyt létesített) rendőröknek, vámosoknak, tüzoltóknak stb. már hivatalból megtörtént a szakközépiskolai idő beszámítása, így őket semmilyen módon nem érinti hátrányosan az Alkotmánybíróság határozata.

Budapest, 2009. március 6. 

Az FRDÉSZ Elnöksége nevében: 

Kónya Péter elnök s.k.

(Az ügyben további információt kaphatnak dr. Heiling Ottótól, a Honvédszakszervezet alelnökétől 70-334-9691)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.