2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az FRDÉSZ sajtóközleménye

Hosz  |  2009. 03. 06., 11:52

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) Elnöksége az Alkotmány Bíróság 78/B/2008 határozata miatt (amely hatályon kívül helyezte a Legfelsőbb Bíróság jogegységi határozatát a szakközépiskolai idő - szolgálati időbe történő beszámításával kapcsolatban) kezdeményezte Dr. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternél a Szolgálati jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) soron kívüli összehívását...

Ezzel egy időben, az FRDÉSZ Elnökségének rendvédelmi (rendőr, tüzoltó, börtönőr, vámos, polgári védelmis, nemzetbiztonságis) szakszervezetei, egyhangú döntéssel szolidaritást vállaltak mindazon hivatásos katonákkal, akiknek a Legfelsőbb Bíróság jogegységi határozatának megszületését követően a honvédelmi tárca – szemben a rendvédelmi szerveket irányító minisztériumokkal -  a szakközépiskolai időt nem számította be a szolgálati idejébe, a fegyveres és rendvédelmi szféra hivatásos állományú tagjai (beleértve a katonákat is) által megnyert több ezer bírósági per ellenére sem. Történt ez annak ellenére is, hogy a jogszerzés idejében ugyanazok a jogszabályok vonatkoztak a katonákra, mint a rendvédelmi szervek hivatásos állományára, a hivatásos katonák mégis peres útra kényszerültek jogaik érvényre juttatása érdekében.

A rendvédelmi szerveknél, az IRM – LB határozat alapján kiadott -jogértelmezése következtében, az érintett (1996, a Hszt, hatályba lépése előtt szolgálati viszonyt létesített) rendőröknek, vámosoknak, tüzoltóknak stb. már hivatalból megtörtént a szakközépiskolai idő beszámítása, így őket semmilyen módon nem érinti hátrányosan az Alkotmánybíróság határozata.

Budapest, 2009. március 6. 

Az FRDÉSZ Elnöksége nevében: 

Kónya Péter elnök s.k.

(Az ügyben további információt kaphatnak dr. Heiling Ottótól, a Honvédszakszervezet alelnökétől 70-334-9691)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.