2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Folytatódott a megbeszélés a vezénylő zászlósokkal

Hosz  |  2009. 03. 06., 13:32

Szakszervezetünk tisztségviselői - Szincsák Gyula alelnök, Besenyei Csaba elnökségi tag és Jeszenyi Ildikó szociális, személyügyi ügyvivő - valamint Bogdán Tibor törzszászlós, a Magyar Honvédség, és Tóth László főtörzszászlós, az MH ÖHP vezénylő zászlósa folytatták a közelmúltban megkezdett megbeszéléseiket...

Az előző alkalommal, a kölcsönös bemutatkozás után - a szerződéses állomány pályaképe, a lakhatási lehetőségek kiszélesítése, a juttatások szintjének emelése, lehetőségei, az állomány aktuális problémái, valamint a megtartó erő fokozásának nem anyagi eszközei témaköreit érintően – megkezdett eszmecsere folytatásaként kötetlen beszélgetés során tekintették át a szóban forgó kérdéseket. A résztvevők egyetértenek abban, hogy az állományt érintő problémák megoldása együttes érdekük, ugyanakkor a két intézmény helyzeténél és rendeltetésénél fogva más és más eszközrendszerrel szolgál(hat)ja ezt. Ebből fakadóan fontos a rendszeres konzultáció, a vélemények egyeztetése, a kölcsönös tájékoztatás lehetőségeinek megteremtése, fenntartása.

Az érdemi kérdések tárgyalása közben – például a HÉF legközelebbi ülésén napirendre kerülő, a legénységi állomány pályamodelljével foglalkozó napirend megbeszélése során – nagyon sok ponton találkoztak a vélemények. Ugyanúgy egyetértés mutatkozott abban, hogy a jelenlegi pénzügyi helyzetben nincs az a kis dolog, amellyel ne kéne foglalkozni, ha az a katonák anyagi helyzetének javulását eredményezheti, vagy annak romlását akadályozhatja meg. Ezen a téren a vezénylő zászlósok részéről több újszerü felvetés is megfogalmazódott.

Az aktualitások között szerepeltek még az Alkotmánybíróság döntésével a szakközépiskolai évek beszámítása terén kialakult helyzet, egyes pótlékok folyósításának problémája, a rendfokozatukban megakadt katonák helyzetének rendezése, a szolgálatteljesítési idő mértékének sajátosságai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.