2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Folytatódott a megbeszélés a vezénylő zászlósokkal

Hosz  |  2009. 03. 06., 13:32

Szakszervezetünk tisztségviselői - Szincsák Gyula alelnök, Besenyei Csaba elnökségi tag és Jeszenyi Ildikó szociális, személyügyi ügyvivő - valamint Bogdán Tibor törzszászlós, a Magyar Honvédség, és Tóth László főtörzszászlós, az MH ÖHP vezénylő zászlósa folytatták a közelmúltban megkezdett megbeszéléseiket...

Az előző alkalommal, a kölcsönös bemutatkozás után - a szerződéses állomány pályaképe, a lakhatási lehetőségek kiszélesítése, a juttatások szintjének emelése, lehetőségei, az állomány aktuális problémái, valamint a megtartó erő fokozásának nem anyagi eszközei témaköreit érintően – megkezdett eszmecsere folytatásaként kötetlen beszélgetés során tekintették át a szóban forgó kérdéseket. A résztvevők egyetértenek abban, hogy az állományt érintő problémák megoldása együttes érdekük, ugyanakkor a két intézmény helyzeténél és rendeltetésénél fogva más és más eszközrendszerrel szolgál(hat)ja ezt. Ebből fakadóan fontos a rendszeres konzultáció, a vélemények egyeztetése, a kölcsönös tájékoztatás lehetőségeinek megteremtése, fenntartása.

Az érdemi kérdések tárgyalása közben – például a HÉF legközelebbi ülésén napirendre kerülő, a legénységi állomány pályamodelljével foglalkozó napirend megbeszélése során – nagyon sok ponton találkoztak a vélemények. Ugyanúgy egyetértés mutatkozott abban, hogy a jelenlegi pénzügyi helyzetben nincs az a kis dolog, amellyel ne kéne foglalkozni, ha az a katonák anyagi helyzetének javulását eredményezheti, vagy annak romlását akadályozhatja meg. Ezen a téren a vezénylő zászlósok részéről több újszerü felvetés is megfogalmazódott.

Az aktualitások között szerepeltek még az Alkotmánybíróság döntésével a szakközépiskolai évek beszámítása terén kialakult helyzet, egyes pótlékok folyósításának problémája, a rendfokozatukban megakadt katonák helyzetének rendezése, a szolgálatteljesítési idő mértékének sajátosságai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.