2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Április 8-án katonanői konferencia lesz

Hosz  |  2009. 03. 12., 09:03

Aktuális érdekvédelmi témák, a küldöttgyűlés előkészítése, valamint a HM Katonanői Bizottság megalakulásának véleményezése szerepelt a katonanői szekció március 12-i elnökségi ülésének napirendjén. Hornyák Erika szekcióelnök vezette, az április 8-i katonanői konferenciát is előkészítő megbeszélésen szakszervezetünk alelnöke, Szincsák Gyula is részt vett...

A napirend elfogadása után Szincsák Gyula számolt be az eltelt időszak szakszervezeti történéseiről. Szakszervezetünk alelnöke - egyebek mellett - a kormány legújabb adóintézkedéseiről, majd a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) március 11-i ülésén elhangzottakról tájékoztatott. Beszélt a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása körül - az AB határozat meghozatala után - kialakult helyzetről, az étkezési térítési díjak kompenzációjáról, a szerződéses állomány jövőbeni pályamodelljéről, a rekonverzióról, a devizaellátmány különbözet kifizetéséről, valamint a ruházati és fegyverzeti korszerüsítésről is.

Ezt követően az elnökségi tagok számoltak be az eltelt időszakban végzett munkájukról, majd az ,,Esélyegyenlőség, egyenlő bánásmód" (Nők a társadalomban, nők a hadseregben) szlogent viselő székesfehérvári katonanői konferencia előkészítéséről egyeztettek.

Az április 8-án megrendezendő konferencia előkészítése során elhangzott, hogy nem az a cél, hogy egymást untassuk a gondjaikkal, hanem az, hogy a döntéshozókat is megismertessük a katonanői problémákkal.

A konkrét feladatmegbeszélés során az esemény pontos programjáról, felmerülő költségeiről, a meghívottak köréről, az előadások témáiról is egyeztetett a szekció.

A szekció elnökségi ülésén a konferencia előtti napon - a tervek szerint Várpalotán - rendezendő katonanői küldöttgyülés előkészítéséről, valamint a MH Katonanői Bizottsága megalakulásának véleményezéséről is szó esett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.