2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Április 8-án katonanői konferencia lesz

Hosz  |  2009. 03. 12., 09:03

Aktuális érdekvédelmi témák, a küldöttgyűlés előkészítése, valamint a HM Katonanői Bizottság megalakulásának véleményezése szerepelt a katonanői szekció március 12-i elnökségi ülésének napirendjén. Hornyák Erika szekcióelnök vezette, az április 8-i katonanői konferenciát is előkészítő megbeszélésen szakszervezetünk alelnöke, Szincsák Gyula is részt vett...

A napirend elfogadása után Szincsák Gyula számolt be az eltelt időszak szakszervezeti történéseiről. Szakszervezetünk alelnöke - egyebek mellett - a kormány legújabb adóintézkedéseiről, majd a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) március 11-i ülésén elhangzottakról tájékoztatott. Beszélt a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása körül - az AB határozat meghozatala után - kialakult helyzetről, az étkezési térítési díjak kompenzációjáról, a szerződéses állomány jövőbeni pályamodelljéről, a rekonverzióról, a devizaellátmány különbözet kifizetéséről, valamint a ruházati és fegyverzeti korszerüsítésről is.

Ezt követően az elnökségi tagok számoltak be az eltelt időszakban végzett munkájukról, majd az ,,Esélyegyenlőség, egyenlő bánásmód" (Nők a társadalomban, nők a hadseregben) szlogent viselő székesfehérvári katonanői konferencia előkészítéséről egyeztettek.

Az április 8-án megrendezendő konferencia előkészítése során elhangzott, hogy nem az a cél, hogy egymást untassuk a gondjaikkal, hanem az, hogy a döntéshozókat is megismertessük a katonanői problémákkal.

A konkrét feladatmegbeszélés során az esemény pontos programjáról, felmerülő költségeiről, a meghívottak köréről, az előadások témáiról is egyeztetett a szekció.

A szekció elnökségi ülésén a konferencia előtti napon - a tervek szerint Várpalotán - rendezendő katonanői küldöttgyülés előkészítéséről, valamint a MH Katonanői Bizottsága megalakulásának véleményezéséről is szó esett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.