2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Illetményügy: Helyreigazítást kértünk Bocskai Istvántól, a HM szóvivőjétől

Hosz  |  2009. 04. 22., 15:00

Az MR1 - Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, április 21-én, 7 óra előtt pár perccel a szerződéses katonai szolgálatra történő jelentkezések helyzetéről, szempontjairól sugárzott riportot. Miután a riporter a frissen felvett katonák fizetéséről érdeklődött, Bocskai István HM szóvivő úgy nyilatkozott, hogy ez a beosztástól függ, de egy szakaszvezető az elmúlt évben - túlszolgálati és ügyeleti díjak nélkül - havi 182 ezer forintot keresett. Ugyanakkor az előbbi összeghez egyéb kiegészítés és kafetéria formájában még havi bruttó 115 ezer forint társul. Ezután megerősítette a riporter következtetését, miszerint a juttatás összege havi bruttó 300 ezer forint. A nyilatkozatra reagálva szakszervezetünk elnöke helyreigazítást, illetve a közvélemény hiteles tájékoztatását kérte.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.