2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdekképviseleti értekezlet a Közigazgatásánál

Hosz  |  2009. 05. 05., 08:57

A 2009. évi tavaszi Választmányi ülést megelőző, a tervezett határozatokat egyeztető, javaslattevő érdekképviseleti értekezletet tartott a Közigazgatási és Intézményi képviselet Gáspár Tamásné képviselő, elnökségi tag vezetésével. Az április 29-30-i értekezleten meghívottként részt vett Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Nagy Zoltán ellenőrző bizottsági elnöke, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő is...

A kétnapos rendezvény első részében közös programként a központi tájékoztatók, határozatok megtárgyalása folyt az ugyancsak ez időben értekezletet tartott Légierő képviselettel egyetemben. Az összevont gyülést Andor Tamás a légierő képviselet képviselője, elnökségi tag nyitotta meg, köszöntve a meghívott vendégeket, valamint a megjelent alapszervezeti-, önálló csoportvezetőket.

A megnyitást követően a képviseletek vezetői elismerő okleveleket adtak át – a Hosz EU pályázata által elnyert, az alapszervezeti vezetők részére megtartott Kommunikációs technikák, prezentáció és szerepléstechnikai Tréningen – eredményes vizsgát tevők részére.

Az ünnepélyes ceremónia után a Hosz elnöke, Mészáros Géza tartott tájékoztatót Honvédszakszervezet aktuális képviseleti, érdekvédelmi tevékenységéről, helyzetéről. Előadásában többek között beszélt a 2009. évi tárcaszintü keresettárgyalásokról, az alkotmánybírósági döntés utáni szakközépiskolás helyzetről, a legénységi szerződéses katonák helyzetét javító érdekképviseleti tevékenységről, annak eredményéről, a HÉF-en végzett tevékenységről. A Hosz elnöke szolt a szakszervezet két szekciójának, a szerződéses-, valamint katonanő szekciójának aktív tevékenységéről.

Szó volt a Hosz jelenlegi és tervezett üdültetési helyzetéről, miszerint a helyi szervezetek elképzeléseit követve a Hosz keresi a dunántúli üdültetés megvalósítható formáit. Mészáros Géza beszélt a LIGA, FRDÉSZ szövetségi kapcsolataink helyzetéről, a demonstrációs kényszerről, feladatokról.

A közös rendezvény második részében dr. Heiling Ottó a Hosz alelnöke a májusi választmányi ülésre előkészített határozattervezeteket adta elő a megjelenteknek. Beszélt a 2008. évi költségvetési teljesülésről, annak eredményéről. Előadásában szó volt néhány technikai költségvetési átcsoportosítás tervezetről, valamint a Hosz segélyezési keretének kimerülése végett, a Hosz vezetésének megoldási javaslatáról.

Az érdekképviseleti rendezvények továbbiakban a képviselet keretén belül folytatódtak. Ebéd után a tisztségviselők átbeszélték, megtárgyalták az előterjesztett határozat-tervezeteket, valamint értékelték a jelenlegi érdekvédelmi tevékenység eredményességét, ezzel egy időben az alapszervezeti-, önálló csoportvezetők javaslatokat fogalmaztak meg a további képviseleti tevékenység elvárásaikról.

A képviseleti helyettes lemondása kapcsán a tagozat megköszönte a korábbi helyettes, Szendrei Zoltán tevékenységét.

Jelölőgyülés keretében a képviselet bizalmat szavazott Horvát Béla, az MH KIAK önálló csoport, csoportvezető részére a képviselet helyettesi tevékenység ellátására. A javaslatot, a személy megválasztását még a májusi választmánynak is meg kell szavazni.

Az érdekképviseleti értekezlet második napján, informális gyülés keretén belül, kötetlen megbeszélésen további véleményeket, javaslatokat fogalmaztak meg az alapszervezeti-, önálló csoportvezetők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.