2018. 01. 18. csütörtök
Piroska
: 308 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdekképviseleti értekezlet a Közigazgatásánál

Hosz  |  2009. 05. 05., 08:57

A 2009. évi tavaszi Választmányi ülést megelőző, a tervezett határozatokat egyeztető, javaslattevő érdekképviseleti értekezletet tartott a Közigazgatási és Intézményi képviselet Gáspár Tamásné képviselő, elnökségi tag vezetésével. Az április 29-30-i értekezleten meghívottként részt vett Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Nagy Zoltán ellenőrző bizottsági elnöke, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő is...

A kétnapos rendezvény első részében közös programként a központi tájékoztatók, határozatok megtárgyalása folyt az ugyancsak ez időben értekezletet tartott Légierő képviselettel egyetemben. Az összevont gyülést Andor Tamás a légierő képviselet képviselője, elnökségi tag nyitotta meg, köszöntve a meghívott vendégeket, valamint a megjelent alapszervezeti-, önálló csoportvezetőket.

A megnyitást követően a képviseletek vezetői elismerő okleveleket adtak át – a Hosz EU pályázata által elnyert, az alapszervezeti vezetők részére megtartott Kommunikációs technikák, prezentáció és szerepléstechnikai Tréningen – eredményes vizsgát tevők részére.

Az ünnepélyes ceremónia után a Hosz elnöke, Mészáros Géza tartott tájékoztatót Honvédszakszervezet aktuális képviseleti, érdekvédelmi tevékenységéről, helyzetéről. Előadásában többek között beszélt a 2009. évi tárcaszintü keresettárgyalásokról, az alkotmánybírósági döntés utáni szakközépiskolás helyzetről, a legénységi szerződéses katonák helyzetét javító érdekképviseleti tevékenységről, annak eredményéről, a HÉF-en végzett tevékenységről. A Hosz elnöke szolt a szakszervezet két szekciójának, a szerződéses-, valamint katonanő szekciójának aktív tevékenységéről.

Szó volt a Hosz jelenlegi és tervezett üdültetési helyzetéről, miszerint a helyi szervezetek elképzeléseit követve a Hosz keresi a dunántúli üdültetés megvalósítható formáit. Mészáros Géza beszélt a LIGA, FRDÉSZ szövetségi kapcsolataink helyzetéről, a demonstrációs kényszerről, feladatokról.

A közös rendezvény második részében dr. Heiling Ottó a Hosz alelnöke a májusi választmányi ülésre előkészített határozattervezeteket adta elő a megjelenteknek. Beszélt a 2008. évi költségvetési teljesülésről, annak eredményéről. Előadásában szó volt néhány technikai költségvetési átcsoportosítás tervezetről, valamint a Hosz segélyezési keretének kimerülése végett, a Hosz vezetésének megoldási javaslatáról.

Az érdekképviseleti rendezvények továbbiakban a képviselet keretén belül folytatódtak. Ebéd után a tisztségviselők átbeszélték, megtárgyalták az előterjesztett határozat-tervezeteket, valamint értékelték a jelenlegi érdekvédelmi tevékenység eredményességét, ezzel egy időben az alapszervezeti-, önálló csoportvezetők javaslatokat fogalmaztak meg a további képviseleti tevékenység elvárásaikról.

A képviseleti helyettes lemondása kapcsán a tagozat megköszönte a korábbi helyettes, Szendrei Zoltán tevékenységét.

Jelölőgyülés keretében a képviselet bizalmat szavazott Horvát Béla, az MH KIAK önálló csoport, csoportvezető részére a képviselet helyettesi tevékenység ellátására. A javaslatot, a személy megválasztását még a májusi választmánynak is meg kell szavazni.

Az érdekképviseleti értekezlet második napján, informális gyülés keretén belül, kötetlen megbeszélésen további véleményeket, javaslatokat fogalmaztak meg az alapszervezeti-, önálló csoportvezetők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Gyűlnek a viharfelhők a bolgár repülős égen, legalábbis ami a hadrendben lévő típusok üzembentartását illeti. Legújabb áldozat a Szu-25-ös flotta, mely 2017. december 14. óta nem repülhet és komoly kérdés, hogy fog-e újra.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.