2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdekképviseleti értekezlet a Közigazgatásánál

Hosz  |  2009. 05. 05., 08:57

A 2009. évi tavaszi Választmányi ülést megelőző, a tervezett határozatokat egyeztető, javaslattevő érdekképviseleti értekezletet tartott a Közigazgatási és Intézményi képviselet Gáspár Tamásné képviselő, elnökségi tag vezetésével. Az április 29-30-i értekezleten meghívottként részt vett Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Nagy Zoltán ellenőrző bizottsági elnöke, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő is...

A kétnapos rendezvény első részében közös programként a központi tájékoztatók, határozatok megtárgyalása folyt az ugyancsak ez időben értekezletet tartott Légierő képviselettel egyetemben. Az összevont gyülést Andor Tamás a légierő képviselet képviselője, elnökségi tag nyitotta meg, köszöntve a meghívott vendégeket, valamint a megjelent alapszervezeti-, önálló csoportvezetőket.

A megnyitást követően a képviseletek vezetői elismerő okleveleket adtak át – a Hosz EU pályázata által elnyert, az alapszervezeti vezetők részére megtartott Kommunikációs technikák, prezentáció és szerepléstechnikai Tréningen – eredményes vizsgát tevők részére.

Az ünnepélyes ceremónia után a Hosz elnöke, Mészáros Géza tartott tájékoztatót Honvédszakszervezet aktuális képviseleti, érdekvédelmi tevékenységéről, helyzetéről. Előadásában többek között beszélt a 2009. évi tárcaszintü keresettárgyalásokról, az alkotmánybírósági döntés utáni szakközépiskolás helyzetről, a legénységi szerződéses katonák helyzetét javító érdekképviseleti tevékenységről, annak eredményéről, a HÉF-en végzett tevékenységről. A Hosz elnöke szolt a szakszervezet két szekciójának, a szerződéses-, valamint katonanő szekciójának aktív tevékenységéről.

Szó volt a Hosz jelenlegi és tervezett üdültetési helyzetéről, miszerint a helyi szervezetek elképzeléseit követve a Hosz keresi a dunántúli üdültetés megvalósítható formáit. Mészáros Géza beszélt a LIGA, FRDÉSZ szövetségi kapcsolataink helyzetéről, a demonstrációs kényszerről, feladatokról.

A közös rendezvény második részében dr. Heiling Ottó a Hosz alelnöke a májusi választmányi ülésre előkészített határozattervezeteket adta elő a megjelenteknek. Beszélt a 2008. évi költségvetési teljesülésről, annak eredményéről. Előadásában szó volt néhány technikai költségvetési átcsoportosítás tervezetről, valamint a Hosz segélyezési keretének kimerülése végett, a Hosz vezetésének megoldási javaslatáról.

Az érdekképviseleti rendezvények továbbiakban a képviselet keretén belül folytatódtak. Ebéd után a tisztségviselők átbeszélték, megtárgyalták az előterjesztett határozat-tervezeteket, valamint értékelték a jelenlegi érdekvédelmi tevékenység eredményességét, ezzel egy időben az alapszervezeti-, önálló csoportvezetők javaslatokat fogalmaztak meg a további képviseleti tevékenység elvárásaikról.

A képviseleti helyettes lemondása kapcsán a tagozat megköszönte a korábbi helyettes, Szendrei Zoltán tevékenységét.

Jelölőgyülés keretében a képviselet bizalmat szavazott Horvát Béla, az MH KIAK önálló csoport, csoportvezető részére a képviselet helyettesi tevékenység ellátására. A javaslatot, a személy megválasztását még a májusi választmánynak is meg kell szavazni.

Az érdekképviseleti értekezlet második napján, informális gyülés keretén belül, kötetlen megbeszélésen további véleményeket, javaslatokat fogalmaztak meg az alapszervezeti-, önálló csoportvezetők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.