2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdekképviseleti értekezlet a Közigazgatásánál

Hosz  |  2009. 05. 05., 08:57

A 2009. évi tavaszi Választmányi ülést megelőző, a tervezett határozatokat egyeztető, javaslattevő érdekképviseleti értekezletet tartott a Közigazgatási és Intézményi képviselet Gáspár Tamásné képviselő, elnökségi tag vezetésével. Az április 29-30-i értekezleten meghívottként részt vett Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Nagy Zoltán ellenőrző bizottsági elnöke, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő is...

A kétnapos rendezvény első részében közös programként a központi tájékoztatók, határozatok megtárgyalása folyt az ugyancsak ez időben értekezletet tartott Légierő képviselettel egyetemben. Az összevont gyülést Andor Tamás a légierő képviselet képviselője, elnökségi tag nyitotta meg, köszöntve a meghívott vendégeket, valamint a megjelent alapszervezeti-, önálló csoportvezetőket.

A megnyitást követően a képviseletek vezetői elismerő okleveleket adtak át – a Hosz EU pályázata által elnyert, az alapszervezeti vezetők részére megtartott Kommunikációs technikák, prezentáció és szerepléstechnikai Tréningen – eredményes vizsgát tevők részére.

Az ünnepélyes ceremónia után a Hosz elnöke, Mészáros Géza tartott tájékoztatót Honvédszakszervezet aktuális képviseleti, érdekvédelmi tevékenységéről, helyzetéről. Előadásában többek között beszélt a 2009. évi tárcaszintü keresettárgyalásokról, az alkotmánybírósági döntés utáni szakközépiskolás helyzetről, a legénységi szerződéses katonák helyzetét javító érdekképviseleti tevékenységről, annak eredményéről, a HÉF-en végzett tevékenységről. A Hosz elnöke szolt a szakszervezet két szekciójának, a szerződéses-, valamint katonanő szekciójának aktív tevékenységéről.

Szó volt a Hosz jelenlegi és tervezett üdültetési helyzetéről, miszerint a helyi szervezetek elképzeléseit követve a Hosz keresi a dunántúli üdültetés megvalósítható formáit. Mészáros Géza beszélt a LIGA, FRDÉSZ szövetségi kapcsolataink helyzetéről, a demonstrációs kényszerről, feladatokról.

A közös rendezvény második részében dr. Heiling Ottó a Hosz alelnöke a májusi választmányi ülésre előkészített határozattervezeteket adta elő a megjelenteknek. Beszélt a 2008. évi költségvetési teljesülésről, annak eredményéről. Előadásában szó volt néhány technikai költségvetési átcsoportosítás tervezetről, valamint a Hosz segélyezési keretének kimerülése végett, a Hosz vezetésének megoldási javaslatáról.

Az érdekképviseleti rendezvények továbbiakban a képviselet keretén belül folytatódtak. Ebéd után a tisztségviselők átbeszélték, megtárgyalták az előterjesztett határozat-tervezeteket, valamint értékelték a jelenlegi érdekvédelmi tevékenység eredményességét, ezzel egy időben az alapszervezeti-, önálló csoportvezetők javaslatokat fogalmaztak meg a további képviseleti tevékenység elvárásaikról.

A képviseleti helyettes lemondása kapcsán a tagozat megköszönte a korábbi helyettes, Szendrei Zoltán tevékenységét.

Jelölőgyülés keretében a képviselet bizalmat szavazott Horvát Béla, az MH KIAK önálló csoport, csoportvezető részére a képviselet helyettesi tevékenység ellátására. A javaslatot, a személy megválasztását még a májusi választmánynak is meg kell szavazni.

Az érdekképviseleti értekezlet második napján, informális gyülés keretén belül, kötetlen megbeszélésen további véleményeket, javaslatokat fogalmaztak meg az alapszervezeti-, önálló csoportvezetők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 03. 13., 11:58
A LIGA Nyugdíjas Bizottság alakuló ülését 2018. március 09-én tartotta meg, ahol egyhangú döntéssel Bálint Zoltánt a Hosz Nyugállományú Tagozat székesfehérvári alapszervezetének vezetőjét választotta meg a Bizottság vezetőjévé.
2018. 03. 21., 10:04
2018. február 16-án Székesfehérváron, február 20-án Kaposváron, február 23-án Veszprémben tartott tájékoztatót Czövek János elnök. A tájékoztatókon hangsúlyozta a Honvédszakszervezet azon törekvéseit, melyek a katonák jobb élet- és szolgálati körülményeit, valamint anyagi elismerését szolgálják…
2018-03-13 13:06:40
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium a Katonaözvegyek Országos Találkozóját a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban március 8-án. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a rendezvényen...
2018-03-13 11:07:08
„170 évvel ezelőtt Magyarország védekezett, mert megtámadták, mert a hazát meg kellett menteni. Ezt üzeni nekünk 1848/49 forradalma és szabadságharca” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 12-én, hétfőn, a tárca társadalmi szervezetek részére rendezett központi ünnepségén. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban felvételek jelentek meg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Type 59 harckocsijának távirányítású változatáról, melyet tesztelés közben örökítettek meg. Ez az első alkalom, hogy nyilvánosságra hoztak felvételeket erről a távolról irányított kínai tankról.