2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdekképviseleti értekezlet a Közigazgatásánál

Hosz  |  2009. 05. 05., 08:57

A 2009. évi tavaszi Választmányi ülést megelőző, a tervezett határozatokat egyeztető, javaslattevő érdekképviseleti értekezletet tartott a Közigazgatási és Intézményi képviselet Gáspár Tamásné képviselő, elnökségi tag vezetésével. Az április 29-30-i értekezleten meghívottként részt vett Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Nagy Zoltán ellenőrző bizottsági elnöke, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő is...

A kétnapos rendezvény első részében közös programként a központi tájékoztatók, határozatok megtárgyalása folyt az ugyancsak ez időben értekezletet tartott Légierő képviselettel egyetemben. Az összevont gyülést Andor Tamás a légierő képviselet képviselője, elnökségi tag nyitotta meg, köszöntve a meghívott vendégeket, valamint a megjelent alapszervezeti-, önálló csoportvezetőket.

A megnyitást követően a képviseletek vezetői elismerő okleveleket adtak át – a Hosz EU pályázata által elnyert, az alapszervezeti vezetők részére megtartott Kommunikációs technikák, prezentáció és szerepléstechnikai Tréningen – eredményes vizsgát tevők részére.

Az ünnepélyes ceremónia után a Hosz elnöke, Mészáros Géza tartott tájékoztatót Honvédszakszervezet aktuális képviseleti, érdekvédelmi tevékenységéről, helyzetéről. Előadásában többek között beszélt a 2009. évi tárcaszintü keresettárgyalásokról, az alkotmánybírósági döntés utáni szakközépiskolás helyzetről, a legénységi szerződéses katonák helyzetét javító érdekképviseleti tevékenységről, annak eredményéről, a HÉF-en végzett tevékenységről. A Hosz elnöke szolt a szakszervezet két szekciójának, a szerződéses-, valamint katonanő szekciójának aktív tevékenységéről.

Szó volt a Hosz jelenlegi és tervezett üdültetési helyzetéről, miszerint a helyi szervezetek elképzeléseit követve a Hosz keresi a dunántúli üdültetés megvalósítható formáit. Mészáros Géza beszélt a LIGA, FRDÉSZ szövetségi kapcsolataink helyzetéről, a demonstrációs kényszerről, feladatokról.

A közös rendezvény második részében dr. Heiling Ottó a Hosz alelnöke a májusi választmányi ülésre előkészített határozattervezeteket adta elő a megjelenteknek. Beszélt a 2008. évi költségvetési teljesülésről, annak eredményéről. Előadásában szó volt néhány technikai költségvetési átcsoportosítás tervezetről, valamint a Hosz segélyezési keretének kimerülése végett, a Hosz vezetésének megoldási javaslatáról.

Az érdekképviseleti rendezvények továbbiakban a képviselet keretén belül folytatódtak. Ebéd után a tisztségviselők átbeszélték, megtárgyalták az előterjesztett határozat-tervezeteket, valamint értékelték a jelenlegi érdekvédelmi tevékenység eredményességét, ezzel egy időben az alapszervezeti-, önálló csoportvezetők javaslatokat fogalmaztak meg a további képviseleti tevékenység elvárásaikról.

A képviseleti helyettes lemondása kapcsán a tagozat megköszönte a korábbi helyettes, Szendrei Zoltán tevékenységét.

Jelölőgyülés keretében a képviselet bizalmat szavazott Horvát Béla, az MH KIAK önálló csoport, csoportvezető részére a képviselet helyettesi tevékenység ellátására. A javaslatot, a személy megválasztását még a májusi választmánynak is meg kell szavazni.

Az érdekképviseleti értekezlet második napján, informális gyülés keretén belül, kötetlen megbeszélésen további véleményeket, javaslatokat fogalmaztak meg az alapszervezeti-, önálló csoportvezetők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.