2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nem volt kellő az aktivitás

Hosz  |  2009. 05. 05., 11:54

Rossz időpont miatt nem lehetett megfelelő aktivitásról beszélni a május elsejei demonstráción - hangzott el szakszervezetünk május 5-i elnökségi ülésén. Az aktualitásokról is szóló döntéshozó fórumon az elnökségi tagok mellett az FRDÉSZ elnöke, az ellenőrző bizottsági elnök, a szekcióelnökök, valamint a területi és szakmai ügyvivők is részt vettek. A Mészáros Géza elnök jelenlétében lezajlott, szakszervezet-politikai ügyekkel is foglalkozó ülést és dr. Heiling Ottó alelnök vezette...

Az előző választmányi és elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Dr. Heiling Ottó – egyebek mellett – a képviseleti értekezletek tapasztalatairól, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka és a Honvédszakszervezet között megújított megállapodás aláírásáról, a május elsejei demonstráción történtekről, valamint a május 4-i FRDÉSZ elnökségi ülés részleteiről adott tájékoztatást.

Szincsák Gyula alelnök tájékoztatójában elmondta: a Bocskai István-féle rádiónyilatkozatra írt helyesbítésre felhívó szakszervezeti levélre született válasz tárgyszerü tévedésektől hemzseg, mi továbbra is ragaszkodunk hozzá, hogy a szóvivő helyesbítse a közvéleményt nem hitelesen tájékoztató kijelentéseit.

A későbbiekben az elnökség arról döntött, hogy a HM szóvivőjének reakcióját megvárva dönt majd a következő lépésről, illetve a viszontkommunikációról - a szerk.

Ezt követően az elnökségi tagok külön-külön is értékelték a demonstrációs részvételt, szakszervezetünk jövőbeni FRDÉSZ –illetve Liga tagságát, valamint az önsegélyezési és szolidaritási alappal összefüggő javaslatokat. Többen is megjegyezték, hogy rossz időpontban és rossz kommunikációval szervezte meg a Liga ezt a tiltakozást, de azt is elmondták, hogy a Liga tagság fenntartásának nincs akadálya, az FRDÉSZ tagságot viszont – ha nem is ebben az időpontban, de – felül kell vizsgálni. 

A téma tárgyalása során meghívott vendégként jelenlévő Kónya Péter aktuális képet adott arról, hogy az FRDÉSZ mely tagszervezete, milyen döntéseket hozott eddig, illetve milyen döntések várhatók ezt követően.

A jelenlegi kormányzati háttérmunka arra irányul, hogy megosszák a szférán belüli szakszervezeteket – emelte ki az FRDÉSZ elnöke. Miután az FRDÉSZ elnöke a Bajnai-csomaggal kapcsolatos OKÉT és OÉT üléseken lezajlott eddigi tárgyalásokról tájékoztatott, a tagsági viszony folytatásáról szóló választmányi határozattervezetről az elnökség pozitív döntést hozott.

A nyugállományú és pártoló tagfelvételről szóló napirend során Ambróczi Gyulát a nyugállományúak, míg Mátyás Andreát a pártoló tagok közé vette fel az elnökség. Ezt követően a választmányi határozattervezetek választmányi ülés elé terjesztéséről szóló, majd a 2009. évi költségvetés módosításáról (TÁMOP; Aktivitás kupa, jogsegélyszolgálat) és a költségvetés tervezéséről szóló választmányi határozattervezetet fogadta el az elnökség.

A külföldi misszióban érintett tagokat megillető tagdíjhányad visszajuttatott részének szabályozásáról szóló választmányi határozattervezetet a Szincsák Gyula alelnök által előadott kiegészítésekkel együtt fogadta el és javasolta a választmány számára elfogadásra az elnökség.

Ezt követően az Önsegélyezési és Szolidaritási Alap létrehozásáról, valamint a segélyezés rendjéről szóló határozat-tervezet módosítását az elnökség nem fogadta el, így ez a téma csak akkor kerül a választmány elé, amennyiben azt valaki beterjeszti.

Sándor Roland pénzügyi ügyvivő és Séber István könyvvizsgáló előterjesztésében a szakszervezet 2008. évi zárszámadásáról, számviteli beszámolási kötelezettségéről, így a 2008. évi zárszámadás főbb számairól, az egyszerüsített éves beszámolóról (mérleg és eredménykimutatás), valamint a befektetések 2008. december 31-i állapotáról is tájékoztattak.   

Ezt követően személyügyi döntést hozott szakszervezetünk elnöksége. Miután a 2008. novemberi választmányi ülésen Szendrei Zoltán lemondott a közigazgatási és intézményi képviselet helyettes vezetői választott tisztségéről, a megüresedett helyre a múlt héten megtartott közigazgatási értekezleten a képviselet egyhangúan Horváth Bélát, a KIAK csoportvezetőjét javasolta - tájékoztatott Gáspár Tamásné Erika, képviseletvezető. Az elnökség a javaslatot elfogadta.

Ezt követően a választmányi ülés május 14-i összehívásáról és a választmány tisztségviselőire vonatkozó javaslatról döntött az elnökség.

Az egyebekben Mészáros Géza elnök tájékoztatott a kabinetfőnökkel – az elnökségi üléssel azonos időben – lezajlott tárgyalásairól, majd az Egység 2002 Kft. ügyvezetője szolgált aktuális információkkal. Sárkány Ferenc a Vodafone tarifákról, a számlatartozásokról, a hajdúszoboszlói és a békésszentandrási üdülők feltöltöttségéről is tájékoztatott. Ezt követően a nyugat-magyarországi üdülési-befektetési lehetőségekről is egyeztettek. 

Szücs Andrea, a katonanői szekció elnöke arról tájékoztatta az elnökséget, hogy május 11-én, Győrött tartják alakuló elnökségi ülésüket. A meghívottként jelenlévő Bazsik István a közelmúltban nyilvánosságra került ÁSZ jelentés részleteiről beszélt - ez a jelentés egyébként a HM fejezet müködésének ellenőrzésének tapasztalatairól szólt.  

Szakszervezetünk következő elnökségi ülését június 2-án tartjuk.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.