2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nem volt kellő az aktivitás

Hosz  |  2009. 05. 05., 11:54

Rossz időpont miatt nem lehetett megfelelő aktivitásról beszélni a május elsejei demonstráción - hangzott el szakszervezetünk május 5-i elnökségi ülésén. Az aktualitásokról is szóló döntéshozó fórumon az elnökségi tagok mellett az FRDÉSZ elnöke, az ellenőrző bizottsági elnök, a szekcióelnökök, valamint a területi és szakmai ügyvivők is részt vettek. A Mészáros Géza elnök jelenlétében lezajlott, szakszervezet-politikai ügyekkel is foglalkozó ülést és dr. Heiling Ottó alelnök vezette...

Az előző választmányi és elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Dr. Heiling Ottó – egyebek mellett – a képviseleti értekezletek tapasztalatairól, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka és a Honvédszakszervezet között megújított megállapodás aláírásáról, a május elsejei demonstráción történtekről, valamint a május 4-i FRDÉSZ elnökségi ülés részleteiről adott tájékoztatást.

Szincsák Gyula alelnök tájékoztatójában elmondta: a Bocskai István-féle rádiónyilatkozatra írt helyesbítésre felhívó szakszervezeti levélre született válasz tárgyszerü tévedésektől hemzseg, mi továbbra is ragaszkodunk hozzá, hogy a szóvivő helyesbítse a közvéleményt nem hitelesen tájékoztató kijelentéseit.

A későbbiekben az elnökség arról döntött, hogy a HM szóvivőjének reakcióját megvárva dönt majd a következő lépésről, illetve a viszontkommunikációról - a szerk.

Ezt követően az elnökségi tagok külön-külön is értékelték a demonstrációs részvételt, szakszervezetünk jövőbeni FRDÉSZ –illetve Liga tagságát, valamint az önsegélyezési és szolidaritási alappal összefüggő javaslatokat. Többen is megjegyezték, hogy rossz időpontban és rossz kommunikációval szervezte meg a Liga ezt a tiltakozást, de azt is elmondták, hogy a Liga tagság fenntartásának nincs akadálya, az FRDÉSZ tagságot viszont – ha nem is ebben az időpontban, de – felül kell vizsgálni. 

A téma tárgyalása során meghívott vendégként jelenlévő Kónya Péter aktuális képet adott arról, hogy az FRDÉSZ mely tagszervezete, milyen döntéseket hozott eddig, illetve milyen döntések várhatók ezt követően.

A jelenlegi kormányzati háttérmunka arra irányul, hogy megosszák a szférán belüli szakszervezeteket – emelte ki az FRDÉSZ elnöke. Miután az FRDÉSZ elnöke a Bajnai-csomaggal kapcsolatos OKÉT és OÉT üléseken lezajlott eddigi tárgyalásokról tájékoztatott, a tagsági viszony folytatásáról szóló választmányi határozattervezetről az elnökség pozitív döntést hozott.

A nyugállományú és pártoló tagfelvételről szóló napirend során Ambróczi Gyulát a nyugállományúak, míg Mátyás Andreát a pártoló tagok közé vette fel az elnökség. Ezt követően a választmányi határozattervezetek választmányi ülés elé terjesztéséről szóló, majd a 2009. évi költségvetés módosításáról (TÁMOP; Aktivitás kupa, jogsegélyszolgálat) és a költségvetés tervezéséről szóló választmányi határozattervezetet fogadta el az elnökség.

A külföldi misszióban érintett tagokat megillető tagdíjhányad visszajuttatott részének szabályozásáról szóló választmányi határozattervezetet a Szincsák Gyula alelnök által előadott kiegészítésekkel együtt fogadta el és javasolta a választmány számára elfogadásra az elnökség.

Ezt követően az Önsegélyezési és Szolidaritási Alap létrehozásáról, valamint a segélyezés rendjéről szóló határozat-tervezet módosítását az elnökség nem fogadta el, így ez a téma csak akkor kerül a választmány elé, amennyiben azt valaki beterjeszti.

Sándor Roland pénzügyi ügyvivő és Séber István könyvvizsgáló előterjesztésében a szakszervezet 2008. évi zárszámadásáról, számviteli beszámolási kötelezettségéről, így a 2008. évi zárszámadás főbb számairól, az egyszerüsített éves beszámolóról (mérleg és eredménykimutatás), valamint a befektetések 2008. december 31-i állapotáról is tájékoztattak.   

Ezt követően személyügyi döntést hozott szakszervezetünk elnöksége. Miután a 2008. novemberi választmányi ülésen Szendrei Zoltán lemondott a közigazgatási és intézményi képviselet helyettes vezetői választott tisztségéről, a megüresedett helyre a múlt héten megtartott közigazgatási értekezleten a képviselet egyhangúan Horváth Bélát, a KIAK csoportvezetőjét javasolta - tájékoztatott Gáspár Tamásné Erika, képviseletvezető. Az elnökség a javaslatot elfogadta.

Ezt követően a választmányi ülés május 14-i összehívásáról és a választmány tisztségviselőire vonatkozó javaslatról döntött az elnökség.

Az egyebekben Mészáros Géza elnök tájékoztatott a kabinetfőnökkel – az elnökségi üléssel azonos időben – lezajlott tárgyalásairól, majd az Egység 2002 Kft. ügyvezetője szolgált aktuális információkkal. Sárkány Ferenc a Vodafone tarifákról, a számlatartozásokról, a hajdúszoboszlói és a békésszentandrási üdülők feltöltöttségéről is tájékoztatott. Ezt követően a nyugat-magyarországi üdülési-befektetési lehetőségekről is egyeztettek. 

Szücs Andrea, a katonanői szekció elnöke arról tájékoztatta az elnökséget, hogy május 11-én, Győrött tartják alakuló elnökségi ülésüket. A meghívottként jelenlévő Bazsik István a közelmúltban nyilvánosságra került ÁSZ jelentés részleteiről beszélt - ez a jelentés egyébként a HM fejezet müködésének ellenőrzésének tapasztalatairól szólt.  

Szakszervezetünk következő elnökségi ülését június 2-án tartjuk.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.