2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Napirenden a következő lépések

Hosz  |  2009. 05. 14., 08:35

A Bajnai kormány megszorító intézkedéseire reagálva - az OKÉT május 14-i ülése előtt - informális megbeszélést tartott az FRDÉSZ elnöksége. Elhangzott, hogy a válságkezelésre hivatkozva a jelenlegi kabinet egyoldalúan fel akarja rúgni az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottsággal megkötött megállapodásokat, valamint a fegyveres és rendvédelmi szféra 2009-re vonatkozó szektorális és ágazati megállapodásait. A szövetség Gogol utcai székházában megrendezett eseményen dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár képviselte szakszervezetünket...

Ahogy azt Kónya Péter FRDÉSZ elnök elmondta, a szakszervezeti szövetség a Kormány ezen lépését - a fegyveres és rendvédelmi szférában - a munkabéke megszünéseként érékeli.

A Kormány tervezett újabb elvonásai (a bérek két éves újabb befagyasztása, a 13. havi illetmények megszüntetése, valamint a béren kívüli juttatások megadóztatása) az egyéb - más állampolgárokat is sújtó - megszorítások mellett olyan terheket róhat a szféra munkavállalóira, amely már a családok megélhetését is veszélyezteti. Ez a rendkívüli teher már nem tolerálható, hiszen a tervezett intézkedések következtében jelentős létszámhiánnyal és túlmunkával terhelt szféra müködőképessége is veszélybe kerül.

Az eseményen valamennyi tagszervezet képviselője elmondta saját álláspontját a kialakult helyzetről. Szakszervezetünk képviseletében megjelent dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár kiemelte: a Hosz is támogatja a többiek által is javasolt, munkát, illetve életritmust lassító szakszervezeti lépések bevezetését, de a konkrétumokról a május 14-i választmányi ülés dönt majd.

Az élénk vita végén az FRDÉSZ elnöke május 18-ra összehívta a szakszervezeti szövetség döntéshozó fórumának rendkívüli ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.