2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Napirenden a következő lépések

Hosz  |  2009. 05. 14., 08:35

A Bajnai kormány megszorító intézkedéseire reagálva - az OKÉT május 14-i ülése előtt - informális megbeszélést tartott az FRDÉSZ elnöksége. Elhangzott, hogy a válságkezelésre hivatkozva a jelenlegi kabinet egyoldalúan fel akarja rúgni az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottsággal megkötött megállapodásokat, valamint a fegyveres és rendvédelmi szféra 2009-re vonatkozó szektorális és ágazati megállapodásait. A szövetség Gogol utcai székházában megrendezett eseményen dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár képviselte szakszervezetünket...

Ahogy azt Kónya Péter FRDÉSZ elnök elmondta, a szakszervezeti szövetség a Kormány ezen lépését - a fegyveres és rendvédelmi szférában - a munkabéke megszünéseként érékeli.

A Kormány tervezett újabb elvonásai (a bérek két éves újabb befagyasztása, a 13. havi illetmények megszüntetése, valamint a béren kívüli juttatások megadóztatása) az egyéb - más állampolgárokat is sújtó - megszorítások mellett olyan terheket róhat a szféra munkavállalóira, amely már a családok megélhetését is veszélyezteti. Ez a rendkívüli teher már nem tolerálható, hiszen a tervezett intézkedések következtében jelentős létszámhiánnyal és túlmunkával terhelt szféra müködőképessége is veszélybe kerül.

Az eseményen valamennyi tagszervezet képviselője elmondta saját álláspontját a kialakult helyzetről. Szakszervezetünk képviseletében megjelent dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár kiemelte: a Hosz is támogatja a többiek által is javasolt, munkát, illetve életritmust lassító szakszervezeti lépések bevezetését, de a konkrétumokról a május 14-i választmányi ülés dönt majd.

Az élénk vita végén az FRDÉSZ elnöke május 18-ra összehívta a szakszervezeti szövetség döntéshozó fórumának rendkívüli ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.