2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a nyomásgyakorlás eszközei

Hosz  |  2009. 05. 26., 11:49

Az FRDÉSZ május 28-ra tervezett figyelmeztető demonstrációjának lemondása után kialakult helyzet, illetve a következő időszak nyomásgyakorlásának lehetséges változatai is napirenden szerepelt szakszervezetünk ügyvezetésének ülésén. A május 26-i - Szincsák Gyula alelnök vezette - rendezvényen a júniusi időszak rendezvényeiről is egyeztettek...  

Az elnök távollétében Szincsák Gyula alelnök vezette az ülést.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során dr. Heiling Ottó alelnök az FRDÉSZ május 28-ra tervezett figyelmeztető demonstrációja körül kialakult helyzetről, illetve a lemondott tiltakozás előzményeiről és körülményeiről is beszélt.

A szövetségben tapasztalt minimális konszenzus hiánya miatt – úgy gondolom, hogy – az FRDÉSZ müködésképtelenné vált – mondta az alelnök.

Szincsák Gyula alelnök – ezt követően – arra kérte a jelenlévő ügyvivőket és titkárokat, hogy mondjanak, illetve gyüjtsenek be véleményeket a katonákat érintő megszorítások miatti következő tiltakozás formáját és céljait illetően. A kibontakozó vita során több ötlet is megfogalmazódott, majd összefoglalójában Szincsák Gyula kiemelte: a nyomásgyakorlásról továbbiakban sem mondunk le, a demonstrációkon való megjelenés formájáról (egyenruha vagy egységes öltözet), illetve a módszerekről pedig további eszmecseréket szükséges folytatni.

Miután a jogsegélyszolgálat munkájáról tájékoztatott dr. Heiling Ottó, elmondta, hogy megkezdődtek a tárgyalások a Liga Szakszervezetek és a Honvédszakszervezet között, szakszervezetünk esetleges - a 2009. július elsejét követő időszakra vonatkozó, a konföderációhoz történő - önálló csatlakozása kapcsán.   

A tájékoztatójában Szincsák Gyula alelnök arra is figyelmezetett, hogy a túlszolgálati díjkeret előreláthatóan nem fog kellő forrást biztosítani a felhasználási igényekhez. Elmondta azt is, hogy a HÉF nyáron nem tart ülést, amennyiben nem lesz rendkívüli ülést kezdeményező téma, majd szeptemberben folytatódik a fórum munkája.

Elhangzott az is, hogy a Magyar Honvédelem Napja alkalmából EUFOR kontingenst látogatott meg Andor Tamás és Besenyei Csaba elnökségi tagok. Szincsák aelnök azt is hozzátette, hogy májustól bármely honvédségi üdülőben felhasználható már az üdülési csekk, mint fizetési eszköz.  

A főtitkár tájékoztatója során beszámolt az elmúlt hónap eseményeinek tapasztalatairól, de részletesen szólt a következő hetek szakszervezeti rendezvényeiről, így többek között a győri Egység Kupa labdarúgó tornáról és a komáromi Katonanemzedékek Országos Találkozójáról is.  

Ezt követően a június 2-i elnökségi ülés napirendjét ismertették, majd az előterjesztésekkel kapcsolatos tájékoztatás, valamint a vezetői feladatszabás hangzott el.

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója hangzott el, majd a következő ciklus rendezvényeiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényekről esett szó.

A képviseleti ülések tapasztalatait megbeszélve, elhangzott, hogy nagyon hasznos értekezleteket tartottak a haderőnemek, ahol őszinte hangvételü és eredményes munka zajlott.  

A választmányi ülés tapasztalatait összegezve Szincsák Gyula alelnök elmondta, hogy gördülékenyen, jól szervezetten folyt az étekezlet.

A horgászverseny tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár kijelentette, hogy a 25 csapat részvételével lebonyolított esemény igazi majális jellegü sportbajnokság volt.   

A holland szakszervezet képviselőinek láogatásáról dr. Heiling Ottó elmondta, hogy a június 8-10 közötti találkozó alkalmat ad majd arra, hogy szakszervezetünk vezető tisztségviselői mellett a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság (HRB) elnöke és a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is fogadja az AFMP FNV elnökét és nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökét.

Az Egység Kupa focitorna rendezésével kapcsolatos tennivalók megbeszélése során Sándor Roland elmondta, hogy eddig mely alapszervezetek jelentkeztek, illetve arról is szólt, hogy szakszervezetünk függetlenített tisztségviselői VIP csapatot indítanak.

Aquapark rendezvények júniusi szervezési tennivalóiról való megbeszélés során a főtitkár azt kérte, hogy a június 20-i, balatonfüredi és a június 27-i, ceglédi családi napot is minden tisztségviselő a saját eszközeit felhasználva propagálja.  

Az egyebekben a jövőbeni nyomásgyakorlás eszközeiről és a május 29-i munkaértekezletről is szó esett. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.