2017. 11. 18. szombat
Jenő
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a nyomásgyakorlás eszközei

Hosz  |  2009. 05. 26., 11:49

Az FRDÉSZ május 28-ra tervezett figyelmeztető demonstrációjának lemondása után kialakult helyzet, illetve a következő időszak nyomásgyakorlásának lehetséges változatai is napirenden szerepelt szakszervezetünk ügyvezetésének ülésén. A május 26-i - Szincsák Gyula alelnök vezette - rendezvényen a júniusi időszak rendezvényeiről is egyeztettek...  

Az elnök távollétében Szincsák Gyula alelnök vezette az ülést.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során dr. Heiling Ottó alelnök az FRDÉSZ május 28-ra tervezett figyelmeztető demonstrációja körül kialakult helyzetről, illetve a lemondott tiltakozás előzményeiről és körülményeiről is beszélt.

A szövetségben tapasztalt minimális konszenzus hiánya miatt – úgy gondolom, hogy – az FRDÉSZ müködésképtelenné vált – mondta az alelnök.

Szincsák Gyula alelnök – ezt követően – arra kérte a jelenlévő ügyvivőket és titkárokat, hogy mondjanak, illetve gyüjtsenek be véleményeket a katonákat érintő megszorítások miatti következő tiltakozás formáját és céljait illetően. A kibontakozó vita során több ötlet is megfogalmazódott, majd összefoglalójában Szincsák Gyula kiemelte: a nyomásgyakorlásról továbbiakban sem mondunk le, a demonstrációkon való megjelenés formájáról (egyenruha vagy egységes öltözet), illetve a módszerekről pedig további eszmecseréket szükséges folytatni.

Miután a jogsegélyszolgálat munkájáról tájékoztatott dr. Heiling Ottó, elmondta, hogy megkezdődtek a tárgyalások a Liga Szakszervezetek és a Honvédszakszervezet között, szakszervezetünk esetleges - a 2009. július elsejét követő időszakra vonatkozó, a konföderációhoz történő - önálló csatlakozása kapcsán.   

A tájékoztatójában Szincsák Gyula alelnök arra is figyelmezetett, hogy a túlszolgálati díjkeret előreláthatóan nem fog kellő forrást biztosítani a felhasználási igényekhez. Elmondta azt is, hogy a HÉF nyáron nem tart ülést, amennyiben nem lesz rendkívüli ülést kezdeményező téma, majd szeptemberben folytatódik a fórum munkája.

Elhangzott az is, hogy a Magyar Honvédelem Napja alkalmából EUFOR kontingenst látogatott meg Andor Tamás és Besenyei Csaba elnökségi tagok. Szincsák aelnök azt is hozzátette, hogy májustól bármely honvédségi üdülőben felhasználható már az üdülési csekk, mint fizetési eszköz.  

A főtitkár tájékoztatója során beszámolt az elmúlt hónap eseményeinek tapasztalatairól, de részletesen szólt a következő hetek szakszervezeti rendezvényeiről, így többek között a győri Egység Kupa labdarúgó tornáról és a komáromi Katonanemzedékek Országos Találkozójáról is.  

Ezt követően a június 2-i elnökségi ülés napirendjét ismertették, majd az előterjesztésekkel kapcsolatos tájékoztatás, valamint a vezetői feladatszabás hangzott el.

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója hangzott el, majd a következő ciklus rendezvényeiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényekről esett szó.

A képviseleti ülések tapasztalatait megbeszélve, elhangzott, hogy nagyon hasznos értekezleteket tartottak a haderőnemek, ahol őszinte hangvételü és eredményes munka zajlott.  

A választmányi ülés tapasztalatait összegezve Szincsák Gyula alelnök elmondta, hogy gördülékenyen, jól szervezetten folyt az étekezlet.

A horgászverseny tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár kijelentette, hogy a 25 csapat részvételével lebonyolított esemény igazi majális jellegü sportbajnokság volt.   

A holland szakszervezet képviselőinek láogatásáról dr. Heiling Ottó elmondta, hogy a június 8-10 közötti találkozó alkalmat ad majd arra, hogy szakszervezetünk vezető tisztségviselői mellett a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság (HRB) elnöke és a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is fogadja az AFMP FNV elnökét és nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökét.

Az Egység Kupa focitorna rendezésével kapcsolatos tennivalók megbeszélése során Sándor Roland elmondta, hogy eddig mely alapszervezetek jelentkeztek, illetve arról is szólt, hogy szakszervezetünk függetlenített tisztségviselői VIP csapatot indítanak.

Aquapark rendezvények júniusi szervezési tennivalóiról való megbeszélés során a főtitkár azt kérte, hogy a június 20-i, balatonfüredi és a június 27-i, ceglédi családi napot is minden tisztségviselő a saját eszközeit felhasználva propagálja.  

Az egyebekben a jövőbeni nyomásgyakorlás eszközeiről és a május 29-i munkaértekezletről is szó esett. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017. 10. 31., 08:51
Szomorúan emlékeztünk a múltra, amikor a kecskeméti MH Légijármű Javítóüzemnél szolgált, majd a kecskeméti nyugállományú csoport vezetőjévé és a tagozat elnökségi tagjává választott Szilágyi István 2010. március 9-én utolsó útjára kísértük.
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
2017-10-31 11:12:21
Összesen 153 honvéd tiszt- és altisztjelölt tett ünnepélyes esküt október 27-én, pénteken, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az eskütételen Czövek János elnök vett részt a Honvédszakszervezet részéről...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.