2018. 01. 22. hétfő
Artúr, Vince
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a nyomásgyakorlás eszközei

Hosz  |  2009. 05. 26., 11:49

Az FRDÉSZ május 28-ra tervezett figyelmeztető demonstrációjának lemondása után kialakult helyzet, illetve a következő időszak nyomásgyakorlásának lehetséges változatai is napirenden szerepelt szakszervezetünk ügyvezetésének ülésén. A május 26-i - Szincsák Gyula alelnök vezette - rendezvényen a júniusi időszak rendezvényeiről is egyeztettek...  

Az elnök távollétében Szincsák Gyula alelnök vezette az ülést.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során dr. Heiling Ottó alelnök az FRDÉSZ május 28-ra tervezett figyelmeztető demonstrációja körül kialakult helyzetről, illetve a lemondott tiltakozás előzményeiről és körülményeiről is beszélt.

A szövetségben tapasztalt minimális konszenzus hiánya miatt – úgy gondolom, hogy – az FRDÉSZ müködésképtelenné vált – mondta az alelnök.

Szincsák Gyula alelnök – ezt követően – arra kérte a jelenlévő ügyvivőket és titkárokat, hogy mondjanak, illetve gyüjtsenek be véleményeket a katonákat érintő megszorítások miatti következő tiltakozás formáját és céljait illetően. A kibontakozó vita során több ötlet is megfogalmazódott, majd összefoglalójában Szincsák Gyula kiemelte: a nyomásgyakorlásról továbbiakban sem mondunk le, a demonstrációkon való megjelenés formájáról (egyenruha vagy egységes öltözet), illetve a módszerekről pedig további eszmecseréket szükséges folytatni.

Miután a jogsegélyszolgálat munkájáról tájékoztatott dr. Heiling Ottó, elmondta, hogy megkezdődtek a tárgyalások a Liga Szakszervezetek és a Honvédszakszervezet között, szakszervezetünk esetleges - a 2009. július elsejét követő időszakra vonatkozó, a konföderációhoz történő - önálló csatlakozása kapcsán.   

A tájékoztatójában Szincsák Gyula alelnök arra is figyelmezetett, hogy a túlszolgálati díjkeret előreláthatóan nem fog kellő forrást biztosítani a felhasználási igényekhez. Elmondta azt is, hogy a HÉF nyáron nem tart ülést, amennyiben nem lesz rendkívüli ülést kezdeményező téma, majd szeptemberben folytatódik a fórum munkája.

Elhangzott az is, hogy a Magyar Honvédelem Napja alkalmából EUFOR kontingenst látogatott meg Andor Tamás és Besenyei Csaba elnökségi tagok. Szincsák aelnök azt is hozzátette, hogy májustól bármely honvédségi üdülőben felhasználható már az üdülési csekk, mint fizetési eszköz.  

A főtitkár tájékoztatója során beszámolt az elmúlt hónap eseményeinek tapasztalatairól, de részletesen szólt a következő hetek szakszervezeti rendezvényeiről, így többek között a győri Egység Kupa labdarúgó tornáról és a komáromi Katonanemzedékek Országos Találkozójáról is.  

Ezt követően a június 2-i elnökségi ülés napirendjét ismertették, majd az előterjesztésekkel kapcsolatos tájékoztatás, valamint a vezetői feladatszabás hangzott el.

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója hangzott el, majd a következő ciklus rendezvényeiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényekről esett szó.

A képviseleti ülések tapasztalatait megbeszélve, elhangzott, hogy nagyon hasznos értekezleteket tartottak a haderőnemek, ahol őszinte hangvételü és eredményes munka zajlott.  

A választmányi ülés tapasztalatait összegezve Szincsák Gyula alelnök elmondta, hogy gördülékenyen, jól szervezetten folyt az étekezlet.

A horgászverseny tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár kijelentette, hogy a 25 csapat részvételével lebonyolított esemény igazi majális jellegü sportbajnokság volt.   

A holland szakszervezet képviselőinek láogatásáról dr. Heiling Ottó elmondta, hogy a június 8-10 közötti találkozó alkalmat ad majd arra, hogy szakszervezetünk vezető tisztségviselői mellett a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság (HRB) elnöke és a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is fogadja az AFMP FNV elnökét és nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökét.

Az Egység Kupa focitorna rendezésével kapcsolatos tennivalók megbeszélése során Sándor Roland elmondta, hogy eddig mely alapszervezetek jelentkeztek, illetve arról is szólt, hogy szakszervezetünk függetlenített tisztségviselői VIP csapatot indítanak.

Aquapark rendezvények júniusi szervezési tennivalóiról való megbeszélés során a főtitkár azt kérte, hogy a június 20-i, balatonfüredi és a június 27-i, ceglédi családi napot is minden tisztségviselő a saját eszközeit felhasználva propagálja.  

Az egyebekben a jövőbeni nyomásgyakorlás eszközeiről és a május 29-i munkaértekezletről is szó esett. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Újabb típus búcsújáról számolhatunk be, ezúttal Nagy-Britanniából: az AgustaWestland Lynx AH9A változata 2018. január 16-án repült utoljára, ezzel végleg búcsút intettek a 40 év szolgálatot maga mögött tudó Lynx helikopternek.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.