2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonákért Alapítvány: Középpontban a norvég program

Hosz  |  2009. 05. 27., 14:21

Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi ülését május 27-én tartották a HM Kulturális és Szabadidőközpont Kht. Intarzia termében. A rendezvény fókuszába a katonák munkaerő-piaci reintegrációjának képzési programját, vagyis a norvég projektet állították...

A kuratóriumi ülés elején az Alapítvány 2008. évi közhasznú jelentéséről tárgyaltak, majd „A Katonák munkaerő-piaci reintegrációjának képzési programja” címü Norvég Alap pályázat helyzetéről tájékoztatott Szekeres István ny. dandártábornok. A Katonákért Alapítvány kuratóriumának elnöke - egyebek mellett - elmondta, hogy a 2010. december 31-ig tartó program célcsoportját a volt hivatásos és szerződéses katonák képzik, de az egykori közalkalmazottakat is érinti. A projekt 4 hónapos ciklusokból épül fel, melyek tartalmi és pénzügyi elszámolással zárulnak. 

Ezt követően a segélyezés helyzetéről Pusztai Lajos kuratóriumi titkár adott részletes tájékoztatást.

Az egyebekben az szja 1%-os felajánlásokról is beszélt Pusztai Lajos, majd a norvég projektre visszatérve, elhangzott, hogy Sásik László projektmenedzser május 28-án a HM koordinációs értekezletén a tárca főosztályvezetőit tájékoztatja az aktuális feladatokról. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.