2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Gyermeknapon, Budapesten

Hosz  |  2009. 06. 02., 08:21

Honvédszakszervezet Radar Alapszervezete május 30-án a budapesti Fővárosi Állat- és Növénykertbe látogatott. A kiránduláson mintegy 140 fő vett részt, meghívásunkat elfogadva velünk töltötte a napot kedves kollégánk, Takács István budapesti területi ügyvivő...

Ezzel a tartalmas Gyermeknapi rendezvényünkkel teljesítettük tagjaink kívánságát, hiszen már többen jelezték, hogy szívesen vennék, ha következő kirándulásunk célpontja a budapesti Állatkert lenne. Ha gyermeknap – akkor ezen alkalomból semmiképpen nem feledkezhetünk meg az ünnepeltekről - minden velünk utazó gyermeknek egy tábla csokoládéval kedveskedtünk, már indulásnál. Az utazás alatt egy rövid ismertetőt olvashatott el minden résztvevő, és egy kis tájékoztatást kaptak a Honvédszakszervezet következő rendezvényeiről - Cegléd Juniális, Családi-nap Balatonfüred, - valamint ezredünk megalakulásának 60. évfordulója alkalmából rendezendő esemény programjával is megismerkedhettek.

A kirándulásunk célpontja garancia volt a sikerhez, hiszen az 1866-ban alapított Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje. A patinás környezetben több mint 700 állatfaj képviseli a trópusok, a mérsékelt öv és a hideg égöv élővilágát. A gondozott parkban 2000 növényfaj, közöttük számtalan tarka virág, Bonsaikiállítás és egyedi sziklakertek hívogatják a közönséget.

Egzotikus látványosság a valódi trópusi hangulatot árasztó Pálmaház, valamint a korallszirtek színpompás világát idéző tengeri akvárium. A Tóparti sétány mentén új Krokodilház épült, amely a krokodilok mellett, óriáskígyóknak, kaméleonoknak, valamint különleges rovarfajoknak is otthont ad. Megszépült a kert halászati kiállítóhelye, amely elsősorban a hazai édesvízi fajokat, valamint a magyar halászati tradíciókat mutatja be.

A kicsik részt vehettek a ZOOLIMPIA játékokon, összemérve képességeiket az állatokéval, tombolhattak a Játszótéren és a Játszóházban, illetve testközelből ismerkedhettek egyes állatokkal az Állatsimogatóban és a Kert gondozói által bemutatott "Állatok Akcióban" programok keretében.

Nagy élmény volt a térhatású mozi. A 8-10 perces rövidfilmeket bemutató vetítőterem a Nagyszikla csarnokában kapott helyet.

2009 a gorilla éve! Ez alkalomból nyílt fotókiállítás az állatkert Barlangtermében.

Az új létesítmények és újonnan született állatok mellett - látványetetések, - a látogatók közé kihozott állatok, - fóka show, - kígyósimogatás és egyéb programok között válogatva töltöttük el napunkat.

Annak ellenére, hogy az időjárás egy kicsit elkeseredett, szó-szó eláztatott könnyeivel minket, de gyermekeink mosolyát és a szülők örömét nem tudta elmosni.

A programunkat támogatta és segítette ezredünk parancsnoka, Szücs Pál mérnök ezredes, valamint a szervezésben nagy segítséget nyújtott Takácsné Jobbágy Katalin, a Kossuth csoport vezetője és Földes Tibor, a Támogató Zászlóalj munkatársa. Munkájukat, segítségüket ezúton is köszönöm!

                                                                                                      Szücs Andrea

Radar alapszervezeti vezető

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.