2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

LéJü Családi Nap volt május 30-án!

Hosz  |  2009. 06. 02., 08:30

Izgalmakban nem volt hiány az idén sem a kecskeméti Légijármű Javítóüzem Családi Napján. Soha nem látott létszámmal vettek részt az üzem dolgozói, családtagjai, hiszen szinte mindenki eljött a változékony idő ellenére a kecskemét melletti erdőbe. A programot a Honvédszakszervezet helyi alapszervezete, a Hodosz szakszervezet és a LéJü parancsnoksága finanszírozta...

Évek óta nagy hangsúlyt fektetünk erre a programra, hiszen mint most is bebizonyosodott, a katonacsaládok apró tagjai igénylik ezeket a találkozókat. Az ingyenes sör, üdítő, fagyi, kávé fogyasztás mellett az ebéd előtt egy tartalmas "vásári" interaktív bábjátékban müködtek közre az apróságok, ahonnan Vitéz László híres karaktere sem maradhatott le. Igaz, az előadást két felvonásban kellett tartanunk, mert közbeszólt az eső már vagy harmadszorra.Jó volt látni, mint rendezőnek, hogy a sorozatos esőhullámok ellenére sem mentek haza a vendégek, hanem kitartottak és a sátor alatt kivárták a jó időt, sőt az ebédnél álló sor sem szaladt szét, hanem esernyővel védekeztek az éhes sorbanállók. Nem csoda, hiszen a több mint 250 adag marha és vaddisznópörkölt illata bejárta az egész környéket.Délután aztán a felnőtteknek rönkhajító, illetve sodrófa dobó versenyt rendeztünk, melyet természetesen ismét félbeszakított az eső, így esőben folytatták az elszánt versenyzők.

Délután 3 óra felé aztán megjött a várva várt napsütés és végra a kicsik által oly várt hatalmas légvárakat is felfújhattuk, így majd 5 órán keresztül ugrándozhattak a gyerekek.Közben egy gyermek akadálypálya-versenyt is rendeztünk, melyen szintén erőn felül teljesítettek a kicsik, míg a felnőtteknek egy délutáni nagypályás focitorna vette kezdetét.Az eseményt megtisztelte részvételével és támogatta Besenyei Csaba logisztikai elnökségi tag is. Évek óta nem volt ilyen rossz idő ezen a napon, de évek óta nem sikerült ilyen jóra sem a családi nap.Szijártó ZsoltLéJü alapszervezetKecskemét

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.