2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ami nem megy parancsszóra...

Hosz  |  2009. 06. 04., 09:29

A Magyar Honvéd 2009. évi 6. számában olvastam Tömböl László mérnök vezérezredes Úr „Békévé oldott emlékezés” című vezércikkét, melynek záró bekezdésében a Magyar Honvédség állományára vonatkoztatva hangsúlyozza a bajtársiasság, barátság és szeretet fontosságát, célként fogalmazza meg a kiegyensúlyozott közérzet kialakítását, melyhez szeretné megteremteni a szükséges feltételeket...

A kitüzött célt elérni a mai magyar körülmények között összetett feladat, de a helyi közösségformáló rendezvényekkel az összetartozás érzését, kellemes közösség kialakítását meg lehet teremteni.

Ennek szellemében a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ a Honvédelem Napjához kapcsolódóan 2009. május 20-án – már második éve – rendezte meg a „KIAK napot”. A parancsnok, a honvédszakszervezet és a szervezeti egységek együttmüködve teljes odaadással, lelkesedéssel elérték a célt. Ezen a napon a jóízü beszélgetések, a főzőcskézés, sütögetés és a játékos vetélkedés egységgé kovácsolta össze az állományt. Jóleső érzés ide tartozni. Úgy gondolom, ez a nap minden tekintetben sikeresnek mondható.

Vezérezredes Úr jelentem, ez tényleg nem megy parancsszóra.

Horváth Béla

KIAK csoport, csoportvezető

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.