2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ami nem megy parancsszóra...

Hosz  |  2009. 06. 04., 09:29

A Magyar Honvéd 2009. évi 6. számában olvastam Tömböl László mérnök vezérezredes Úr „Békévé oldott emlékezés” című vezércikkét, melynek záró bekezdésében a Magyar Honvédség állományára vonatkoztatva hangsúlyozza a bajtársiasság, barátság és szeretet fontosságát, célként fogalmazza meg a kiegyensúlyozott közérzet kialakítását, melyhez szeretné megteremteni a szükséges feltételeket...

A kitüzött célt elérni a mai magyar körülmények között összetett feladat, de a helyi közösségformáló rendezvényekkel az összetartozás érzését, kellemes közösség kialakítását meg lehet teremteni.

Ennek szellemében a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ a Honvédelem Napjához kapcsolódóan 2009. május 20-án – már második éve – rendezte meg a „KIAK napot”. A parancsnok, a honvédszakszervezet és a szervezeti egységek együttmüködve teljes odaadással, lelkesedéssel elérték a célt. Ezen a napon a jóízü beszélgetések, a főzőcskézés, sütögetés és a játékos vetélkedés egységgé kovácsolta össze az állományt. Jóleső érzés ide tartozni. Úgy gondolom, ez a nap minden tekintetben sikeresnek mondható.

Vezérezredes Úr jelentem, ez tényleg nem megy parancsszóra.

Horváth Béla

KIAK csoport, csoportvezető

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.