2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ez történt az Egység Kupa VIP labdarúgó tornán

Hosz  |  2009. 06. 11., 11:39

Nem az ellenfél, hanem saját drukkereink okozták a legnagyobb gondot Győrben, az első alkalommal megrendezett VIP focikupán. A műfüves pályán ugyanis kitűnően játszottunk – ezt a minősítést mindig az éppen aktuális győztes fogalmazta meg a meccsek után – ám a torna végén nem találtuk népes szurkolóseregünket...

Mindketten – Szincsák Gyula alelnök, Besenyei Csaba elnökségi tag - az első tíz kapott gól hatására először a helyi ambuláns rendelést keresték fel, majd a vérnyomás mérés eredményének ismeretében oly távol helyezkedtek el a pályától, hogy ne lássák a középkezdéskor a mez színét. Ez ugyanis azt a tévhitet erősíthette bennük, hogy mindannyiszor mi rúgtunk gólt. A díjak átadása után persze a sajtó számára is „megnyílt” a B közép: Besenyei Csaba őszintén bevallotta, hogy a Honvédszakszervezet csapatáért szorító közönség számára lidércnyomásnak tünt szereplésünk, Szincsák Gyula pedig attól tartott, hogy – történelmi analógiával – a tanúkat is lenyilazzák, mint Attila temetésén.

A játékosok természetesen másként látták mindezt, hiszen a négycsapatos tornán alig csúsztunk le a dobogóról, s nem győztük fogadni a baráti meghívásokat a különböző tornákra.

 

 

 

 

 

 

 

Az Egység Kupa VIP labdarúgó torna végeredménye:

    Összhaderőnemi Parancsnokság

    12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

    HM vezetői csapat

    Honvédszakszervezet

A torna gólkirálya Sulyok János, a HM vezetői csapat iszonyatos lövőerejü csatára lett, a torna legjobb kapusa pedig a győztes csapat hálóját őrizte. Gyenes Róbert korábban megyei szinten hasonló poszton szerepelt – van némi elképzelésünk arról, milyen színvonalon, hiszen mindössze háromszor kellett maga mögé nyúlnia. Csapatkapitánya, Gulyás Zoltán szerint kitünően szervezett, rangos eseményen sikerült diadalt aratniuk, s ebben közrejátszik az a tény is, hogy társai egy része nagypályás játékos volt. Az „álomcsapat” igazi összhaderőnemi, s immár egy éve rendszeresen készülnek a különböző megmérettetésekre – elsősorban korosztályos, negyven feletti tornákon, s a városi bajnokságban vesznek részt.

Andor Tamás, a Honvédszakszervezet elnökségi tagja ezúttal sem a csapatban, sem a lelátón nem jeleskedhetett. Szervezőként magára vállalta mindazt, amely egy ilyen esemény lebonyolításával együtt jár. A visszajelzések szerint tökéletes munkát végzett – bár mi is elmondhatnánk ugyanezt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.