2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Döntött az Alkotmánybíróság a Hosz beadványáról

Hosz  |  2009. 07. 02., 22:00

A Honvédszakszervezet 2004-ben  és  2007-ben is indítványt nyújtott be a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságához (AB), a katonaállomány egészét érintő fontos kérdésekben, így például: a szolgálatteljesítési idő (készenléti jellegű beosztások esetén maximum heti 54 óra), a szolgálatok közötti pihenőidő, valamint a 24 órás őr-ügyeleti szolgálatok után járó pihenőnap  kérdéskörében...

Az AB 70/2009. (VI. 30.) határozatában egyesített indítványainkat – előzetesen beszerezve a honvédelmi, valamint az igazságügyi és rendészeti miniszter véleményét - elutasította, mely határozat indokolása több ponton is „mély megdöbbenést” váltott ki érdekképviseleti szervezetünkből.

A határozattal az Egység címü újság következő számában részletesen is foglalkozunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.