2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az év polgármestere: nagyobb megbecsülést a katonáknak

Hosz  |  2009. 07. 09., 13:27

Ismeretes, hogy a június 22-i demonstráció előtt szakszervezetünk levelet küldött a helyőrséggel rendelkező városok polgármestereinek, melyben petíciónkról, illetve céljainkról, követeléseinkről adtunk tájékoztatást. Szolnok, mint a Magyar Honvédség legnagyobb vidéki helyőrségének polgármestere reagált levelünkre, s július 7-én hivatalában fogadta alelnökünket, dr. Heiling Ottót. Az alábbiakban a találkozó tapasztalatairól olvashatnak...  

Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, hogy mivel nagyon jó viszonyban van a város polgáraival, így a katonákkal is, ezért különosen mélyen érintette a tény, miszerint a katonáknak - jogaik érvényesítése érdekében - az utcára kellett vonulniuk.

Alelnökünktől megtudtuk, hogy tárgyalópartnere, Szalay Ferenc ellenzéki képviselőként is tisztában van azzal, hogy rosszabb helyzetben van az ország annál, mint, amit a Kormány kommunikál. A polgármester szerint a fegyveres szférának mihamarabb biztosítani kellene azokat a járandóságokat, amelyeket mostani demonstrációjukon is megfogalmaztak, illetve amit már korábban elértek.

A látogatás végén - az időközben az év polgármesterének is megválasztott - Szalay Ferenc nyomatékosította, hogy az eddiginél nagyobb megbecsülést érdemelnének a katonák. E célok elérése érdekében pedig további egyeztetésekre, tényfeltárásva van szükség - mondta, majd hozzátette, hogy nyitva áll polgármesteri irodájának ajtaja a szakszervezeti, illetve katonai vezetők előtt.

A polgármester és az alelnök megbeszélésén részt vett Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő és Mészáros Tibor, a szolnoki Helikopterbázis alapszervezeti vezetője is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.