2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az év polgármestere: nagyobb megbecsülést a katonáknak

Hosz  |  2009. 07. 09., 13:27

Ismeretes, hogy a június 22-i demonstráció előtt szakszervezetünk levelet küldött a helyőrséggel rendelkező városok polgármestereinek, melyben petíciónkról, illetve céljainkról, követeléseinkről adtunk tájékoztatást. Szolnok, mint a Magyar Honvédség legnagyobb vidéki helyőrségének polgármestere reagált levelünkre, s július 7-én hivatalában fogadta alelnökünket, dr. Heiling Ottót. Az alábbiakban a találkozó tapasztalatairól olvashatnak...  

Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, hogy mivel nagyon jó viszonyban van a város polgáraival, így a katonákkal is, ezért különosen mélyen érintette a tény, miszerint a katonáknak - jogaik érvényesítése érdekében - az utcára kellett vonulniuk.

Alelnökünktől megtudtuk, hogy tárgyalópartnere, Szalay Ferenc ellenzéki képviselőként is tisztában van azzal, hogy rosszabb helyzetben van az ország annál, mint, amit a Kormány kommunikál. A polgármester szerint a fegyveres szférának mihamarabb biztosítani kellene azokat a járandóságokat, amelyeket mostani demonstrációjukon is megfogalmaztak, illetve amit már korábban elértek.

A látogatás végén - az időközben az év polgármesterének is megválasztott - Szalay Ferenc nyomatékosította, hogy az eddiginél nagyobb megbecsülést érdemelnének a katonák. E célok elérése érdekében pedig további egyeztetésekre, tényfeltárásva van szükség - mondta, majd hozzátette, hogy nyitva áll polgármesteri irodájának ajtaja a szakszervezeti, illetve katonai vezetők előtt.

A polgármester és az alelnök megbeszélésén részt vett Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő és Mészáros Tibor, a szolnoki Helikopterbázis alapszervezeti vezetője is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.