2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások a szerződéses szekció előtt

Hosz  |  2009. 07. 17., 13:12

Hiába van hőség és nyári uborkaszezon, szerződéses szekciónk elnökségi tagjai megint találkoztak, hogy megbeszéljék az állományt érintő aktuális problémákat. Biri Viktor szekcióelnök vezette - július 17-én, a központi irodában megrendezett - eseményen dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök is részt vettek... 

A szekció vezetősége a találkozó során meghallgatta Szincsák Gyula alelnök beszámolóját a Mobil Lakások lehetőségéről és az aktuális ügyekről. A továbbiakban dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatta a vezetőséget a étkezési hozzájárulásokkal, valamint a ruházati,- lakhatási adómentes juttatásokkal kapcsolatban várható fejleményekről. Pozitív jelzővel illette a ruházati és lakhatási költségek adómentes körbe kerülésének tényét, amit - mint mondta - a demonstráció következményeként könyvelhetünk el.Szó esett a hideg,- meleg étkezési utalványok kérdéséről, vagyis arról, hogy a jövőre kikerülő hidegutalvány - mint lehetóség - miként pótolható más módon, illetve a pótlékként folyosított utalványokat miként lehet a jövőben is biztosítani, majd a 13. havi fizetés kompenzációjának elvesztését kompenzáló juttatásról váltottak szót a szekció vezetői.A továbbiakban a várható Hjt. módosítás szerint változó öregségi nyugdíj idejéről, annak a szerződéses, illetve az egész állományra befolyásoló hatásáról, aggályairól, majd a leszerelési segély nem az általunk javasolt rendszerének módosításáról, a várakozási idők 2015-ig való kitolásáról fejtették ki véleményüket a megjelentek.Ezután a demonstrációs részvételről és a további tervekről tartott tájékoztatót az alelnök.Ezt követően elhangzott, hogy továbbra is igényt tart a szekció egy honlap üzemeltetésére, ahol kifejezetten a szerződéses ügyek megoldására, kibeszélésére adnánk lehetőséget a szerződéses tagoknak. Szó esett a már elkészült googlegroups csoport lehetőségéről is, melyhez az elnökség hozzájárulását kértük.Tervezzük a honvédelmi miniszterrel való találkozást, melyre két hét múlva munkamegbeszélés keretében felkészülünk azon kérdésekből, amelyeket képviselni kívánunk.

Szijártó Zsoltszekció alelnök

Fotó: Szita Róbert

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.