2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elmaradhat a honvédelmi miniszterrel való találkozás...

Hosz  |  2009. 08. 05., 11:59

A Szerződéses szekció vezetősége Szincsák Gyula alelnök vezetésével munkamegbeszélést tartott, ahol a napirendi pont azon kérdések megvitatása lett volna, melyet a Miniszter Úrral való találkozáskor kívánunk az állomány érdekében nyomatékosítani. Úgy döntöttünk azonban, hogy a közel egy éve húzódó találkozót nem erőltetjük tovább, hanem a közeljövőben remélhetőleg megrendezésre kerülő SZKOK programján belül fogjuk az \"illetékesek\" elé tárni a sajnos már több éve aktuális ügyeket...

Úgy látjuk, hogy nagy előremozdulás nem érezhető egyik területen sem annak ellenére, hogy nagyon sok szakmai megbeszélés és egyeztetés lefolytatása után kész tervekkel állt elő a Hosz Szerződéses Szekciója. Ezen javaslatoknak csak nagyon kis részével voltak hajlandóak egyelőre foglalkozni a tárcánál, még kevesebb kerül be ténylegesen a Hjt. módosításába, melyet még ebben az évben elfogadnak. Nehezményezzük, hogy nem a javaslatunknak megfelelő leszerelési segély ütemezést fogadják el, valamint hogy a lakhatási területen alig érezhető szabálymódosítást terveznek. Nem értjük, hogy a médiában is reklámozott üres helyek feltöltését hogyan kívánják megoldani, ha közben július 31-i hatállyal létszámstop van életben. Nem értjük, hogy a tartalékos rendszer életre keltése miért lehet aktuális kérdés, miközben a sorkatonai szolgálat még mindig - ha feltételesen is - egy élő intézménye a Magyar Honvédségnek, stb.A szekció vezetősége fontosnak tartja, hogy egészében átlássa a kialakult szerződéses helyzetet és hiteles, gyakorlatias megoldásokat kapjon arra, hogy mi a jövőbeni elvárás, terv ezen munkavállalókkal, mire legyen képes a szerződéses katona. Meddig és hogyan tud beilleszkedni, tervezni a jövőben a mostani anomáliák tükrében, valamint milyen lehetőségek adódhatnak a számára a nyugdíj-jogosultság megszerzésére, vagy a 15 illetve 20 év maximális szolgálati idő letelte után.Hasonló témákkal szeretnénk foglalkozni a szerzodeses googlegropus csoport oldalán is, melyet a http://groups.google.com/group/szerzodeses linken értek el. Meghívó kérhető a szerzodeses@gmail.com címre küldött levéllel.Az elnökség további döntéseinek, akcióinak függvényében folytatjuk tovább a munkát.Szijártó Zsoltszekció alelnök

Fotó: Szita Róbert

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.