2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Napirenden az FRDÉSZ és a Liga viszonya

Hosz  |  2009. 08. 31., 16:07

Ismeretes, hogy az FRDÉSZ 3 tagszervezetének legfőbb döntéshozó testülete az elmúlt időszakban úgy döntött, hogy az FRDÉSZ tagságot igen, míg a Liga Szakszervezetekhez való tartozást nem kívánják fenntartani. Ezzel kapcsolatban – augusztus 31-én – elnökségi ülést tartott az FRDÉSZ, melynek napirendjén a Liga és az FRDÉSZ viszonyának tisztázása, illetve a 2010-es bérstratégia kialakítása szerepelt. A korábban szeptember 3-ra tervezett Rendkívüli Küldöttgyűlést elhalasztották, az ülést Kónya Péter elnök vezette, szakszervezetünket Mészáros Géza elnök képviselte…

Az ülésen az FRDÉSZ és a Liga viszonyának tisztázásáról szóló egyeztetés során, miután Kónya Péter több jövőbeni lehetőséget is felvázolt, Mészáros Géza Hosz elnök elmondta: Számunkra fontos az FRDÉSZ, de a Hosz a következő években is a Liga Szakszervezeteknek tagja kíván maradni.

E mellett a 2010. évre vonatkozó bérstratégia kialakításáról is tárgyaltak. A tagszervezetek vezetői felhatalmazták Kónya Pétert, hogy a 4%-os bruttó béremelést, a béren kívüli juttatások felbruttósítását, valamint a 13. havi illetmény visszaállítását szorgalmazza a különböző érdekegyeztető fórumokon (OKÉT, OÉT) zajló bértárgyalások során.

A napirenden szereplő témák megtárgyalása után – miután több tagszervezet vezetője is megfogalmazta, hogy a napirend okafogyottá vált – úgy döntöttek, hogy a szeptember 3-ra összehívott FRDÉSZ Rendkívüli Küldöttgyülés elmarad.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.