2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

SZKOT: Szolnokon találkoznak a szerződésesek

Hosz  |  2009. 09. 01., 14:27

Aktuális szakszervezet-politikai ügyek, személyügyi kérdések, valamint a Szolnokon rendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozójának (SZKOT) előkészületei is a napirenden szerepelt szakszervezetünk ügyvezetésének szeptember elsejei ülésén. Mészáros Géza elnök vezette eseményen a figyelmeztető demonstráció, illetve tiltakozó akció tapasztalatairól, valamint az ezzel kapcsolatban, a HM KPÜ által asztalra tett megállapodás-tervezetről is megbeszélést folytattak...  

Az elnök és az alelnökök aktuális tájékoztatója során Mészáros Géza először az augusztus 31-i FRDÉSZ elnökségi ülésen történtekről, így az FRDÉSZ és a Liga kapcsolatának jelenlegi

helyzetéről, valamint a jövőbeni elképzelésekről beszélt. A kabinetfőnökkel történt találkozójáról kijelentette, hogy a kormányhatározatban is megfogalmazott létszámstop csak a július 15 után regisztráltakra vonatkozik. Elhangzott, hogy az ÁEK-nél – a finanszírozási problémák miatt – kincstári biztost neveztek ki. Szakszervezetünk elnöke azt is kiemelte, hogy a 2 milliárd forintos pénzmaradvány sorsa továbbra is kérdéses, bár érdekképviseletünk továbbra is fontosnak tartja az üdülési csekk biztosítását - a teljes állomány számára.

 

Szincsák Gyula alelnök tájékoztatójában elmondta, hogy a korábbi bejelentésekkel ellentétben, a HM tárca már nem akar üdülőket értékesíteni.

Több képviseleti titkár is elmondta, hogy mivel a csapattagozatokhoz tartoznak a KORK-ok, s ezek nem üdülési csekk befogadó helyek, természetesen – a három pihenőhelyen – továbbra sem fogadják el az üdülési csekket. 

 

 

 

 

Az aktuális személyi kérdésekről szóló tájékoztatóban elhangzott, hogy dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár akadályoztatása miatt - a következő választmányi ülésig - Takács István budapesti területi ügyvivő látja el a főtitkári munkakört.  

 

 

 

Ezt követően a szeptember 2-i elnökségi ülés napirendjét ismertették, majd az előterjesztésekkel kapcsolatos feladatokat beszélték meg. A figyelmeztető demonstráció, illetve a tiltakozó akció tapasztalatait, a Hosz követeléseit átbeszélve elhangzott, hogy a HM KPÜ által az asztalra tett megállapodás-tervezet jelenleg még nem elfogadható. Ezt követően az akciósorozat további lehetséges lépéseiről egyeztettek.

 

 

A Szerződéses Katonák Országos Találkozójának (SZKOT) megrendezésével kapcsolatos tennivalók megbeszélése során a szeptember 23-25 közötti program tervezetéről, valamint a tisztségviselők személyre szabott feladatairól is szó esett. 

 

Az egyebekben - többek között - a hsz.hu weblap megújulásáról, az üdülőink felújítási munkáiról, az EU-s és a norvég pályázatok állásáról is megbeszélést folytattak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.