2017. 11. 23. csütörtök
Kelemen, Klementina
: 313 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

SZKOT: Szolnokon találkoznak a szerződésesek

Hosz  |  2009. 09. 01., 14:27

Aktuális szakszervezet-politikai ügyek, személyügyi kérdések, valamint a Szolnokon rendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozójának (SZKOT) előkészületei is a napirenden szerepelt szakszervezetünk ügyvezetésének szeptember elsejei ülésén. Mészáros Géza elnök vezette eseményen a figyelmeztető demonstráció, illetve tiltakozó akció tapasztalatairól, valamint az ezzel kapcsolatban, a HM KPÜ által asztalra tett megállapodás-tervezetről is megbeszélést folytattak...  

Az elnök és az alelnökök aktuális tájékoztatója során Mészáros Géza először az augusztus 31-i FRDÉSZ elnökségi ülésen történtekről, így az FRDÉSZ és a Liga kapcsolatának jelenlegi

helyzetéről, valamint a jövőbeni elképzelésekről beszélt. A kabinetfőnökkel történt találkozójáról kijelentette, hogy a kormányhatározatban is megfogalmazott létszámstop csak a július 15 után regisztráltakra vonatkozik. Elhangzott, hogy az ÁEK-nél – a finanszírozási problémák miatt – kincstári biztost neveztek ki. Szakszervezetünk elnöke azt is kiemelte, hogy a 2 milliárd forintos pénzmaradvány sorsa továbbra is kérdéses, bár érdekképviseletünk továbbra is fontosnak tartja az üdülési csekk biztosítását - a teljes állomány számára.

 

Szincsák Gyula alelnök tájékoztatójában elmondta, hogy a korábbi bejelentésekkel ellentétben, a HM tárca már nem akar üdülőket értékesíteni.

Több képviseleti titkár is elmondta, hogy mivel a csapattagozatokhoz tartoznak a KORK-ok, s ezek nem üdülési csekk befogadó helyek, természetesen – a három pihenőhelyen – továbbra sem fogadják el az üdülési csekket. 

 

 

 

 

Az aktuális személyi kérdésekről szóló tájékoztatóban elhangzott, hogy dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár akadályoztatása miatt - a következő választmányi ülésig - Takács István budapesti területi ügyvivő látja el a főtitkári munkakört.  

 

 

 

Ezt követően a szeptember 2-i elnökségi ülés napirendjét ismertették, majd az előterjesztésekkel kapcsolatos feladatokat beszélték meg. A figyelmeztető demonstráció, illetve a tiltakozó akció tapasztalatait, a Hosz követeléseit átbeszélve elhangzott, hogy a HM KPÜ által az asztalra tett megállapodás-tervezet jelenleg még nem elfogadható. Ezt követően az akciósorozat további lehetséges lépéseiről egyeztettek.

 

 

A Szerződéses Katonák Országos Találkozójának (SZKOT) megrendezésével kapcsolatos tennivalók megbeszélése során a szeptember 23-25 közötti program tervezetéről, valamint a tisztségviselők személyre szabott feladatairól is szó esett. 

 

Az egyebekben - többek között - a hsz.hu weblap megújulásáról, az üdülőink felújítási munkáiról, az EU-s és a norvég pályázatok állásáról is megbeszélést folytattak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2017. november 22-én, szerdán, fedélzetén 11 utassal a Csendes-óceánba zuhant az Amerikai Haditengerészet egyik C-2 Greyhound típusú hajófedélzeti szállító repülőgépe.

  Háború Művészete magazin

A lengyel hadsereg felderítésre és a kijelölt célok megsemmisítésére is alkalmas ezer Warmate drónt szerez be a WB Electronics lengyel magáncégtől - az erről szóló megállapodást Antoni Macierewicz nemzetvédelmi miniszter jelenlétében írták alá Varsóban.