2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

SZKOT: Szolnokon találkoznak a szerződésesek

Hosz  |  2009. 09. 01., 14:27

Aktuális szakszervezet-politikai ügyek, személyügyi kérdések, valamint a Szolnokon rendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozójának (SZKOT) előkészületei is a napirenden szerepelt szakszervezetünk ügyvezetésének szeptember elsejei ülésén. Mészáros Géza elnök vezette eseményen a figyelmeztető demonstráció, illetve tiltakozó akció tapasztalatairól, valamint az ezzel kapcsolatban, a HM KPÜ által asztalra tett megállapodás-tervezetről is megbeszélést folytattak...  

Az elnök és az alelnökök aktuális tájékoztatója során Mészáros Géza először az augusztus 31-i FRDÉSZ elnökségi ülésen történtekről, így az FRDÉSZ és a Liga kapcsolatának jelenlegi

helyzetéről, valamint a jövőbeni elképzelésekről beszélt. A kabinetfőnökkel történt találkozójáról kijelentette, hogy a kormányhatározatban is megfogalmazott létszámstop csak a július 15 után regisztráltakra vonatkozik. Elhangzott, hogy az ÁEK-nél – a finanszírozási problémák miatt – kincstári biztost neveztek ki. Szakszervezetünk elnöke azt is kiemelte, hogy a 2 milliárd forintos pénzmaradvány sorsa továbbra is kérdéses, bár érdekképviseletünk továbbra is fontosnak tartja az üdülési csekk biztosítását - a teljes állomány számára.

 

Szincsák Gyula alelnök tájékoztatójában elmondta, hogy a korábbi bejelentésekkel ellentétben, a HM tárca már nem akar üdülőket értékesíteni.

Több képviseleti titkár is elmondta, hogy mivel a csapattagozatokhoz tartoznak a KORK-ok, s ezek nem üdülési csekk befogadó helyek, természetesen – a három pihenőhelyen – továbbra sem fogadják el az üdülési csekket. 

 

 

 

 

Az aktuális személyi kérdésekről szóló tájékoztatóban elhangzott, hogy dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár akadályoztatása miatt - a következő választmányi ülésig - Takács István budapesti területi ügyvivő látja el a főtitkári munkakört.  

 

 

 

Ezt követően a szeptember 2-i elnökségi ülés napirendjét ismertették, majd az előterjesztésekkel kapcsolatos feladatokat beszélték meg. A figyelmeztető demonstráció, illetve a tiltakozó akció tapasztalatait, a Hosz követeléseit átbeszélve elhangzott, hogy a HM KPÜ által az asztalra tett megállapodás-tervezet jelenleg még nem elfogadható. Ezt követően az akciósorozat további lehetséges lépéseiről egyeztettek.

 

 

A Szerződéses Katonák Országos Találkozójának (SZKOT) megrendezésével kapcsolatos tennivalók megbeszélése során a szeptember 23-25 közötti program tervezetéről, valamint a tisztségviselők személyre szabott feladatairól is szó esett. 

 

Az egyebekben - többek között - a hsz.hu weblap megújulásáról, az üdülőink felújítási munkáiról, az EU-s és a norvég pályázatok állásáról is megbeszélést folytattak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.