2018. 02. 17. szombat
Donát
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

SZKOT: Szolnokon találkoznak a szerződésesek

Hosz  |  2009. 09. 01., 14:27

Aktuális szakszervezet-politikai ügyek, személyügyi kérdések, valamint a Szolnokon rendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozójának (SZKOT) előkészületei is a napirenden szerepelt szakszervezetünk ügyvezetésének szeptember elsejei ülésén. Mészáros Géza elnök vezette eseményen a figyelmeztető demonstráció, illetve tiltakozó akció tapasztalatairól, valamint az ezzel kapcsolatban, a HM KPÜ által asztalra tett megállapodás-tervezetről is megbeszélést folytattak...  

Az elnök és az alelnökök aktuális tájékoztatója során Mészáros Géza először az augusztus 31-i FRDÉSZ elnökségi ülésen történtekről, így az FRDÉSZ és a Liga kapcsolatának jelenlegi

helyzetéről, valamint a jövőbeni elképzelésekről beszélt. A kabinetfőnökkel történt találkozójáról kijelentette, hogy a kormányhatározatban is megfogalmazott létszámstop csak a július 15 után regisztráltakra vonatkozik. Elhangzott, hogy az ÁEK-nél – a finanszírozási problémák miatt – kincstári biztost neveztek ki. Szakszervezetünk elnöke azt is kiemelte, hogy a 2 milliárd forintos pénzmaradvány sorsa továbbra is kérdéses, bár érdekképviseletünk továbbra is fontosnak tartja az üdülési csekk biztosítását - a teljes állomány számára.

 

Szincsák Gyula alelnök tájékoztatójában elmondta, hogy a korábbi bejelentésekkel ellentétben, a HM tárca már nem akar üdülőket értékesíteni.

Több képviseleti titkár is elmondta, hogy mivel a csapattagozatokhoz tartoznak a KORK-ok, s ezek nem üdülési csekk befogadó helyek, természetesen – a három pihenőhelyen – továbbra sem fogadják el az üdülési csekket. 

 

 

 

 

Az aktuális személyi kérdésekről szóló tájékoztatóban elhangzott, hogy dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár akadályoztatása miatt - a következő választmányi ülésig - Takács István budapesti területi ügyvivő látja el a főtitkári munkakört.  

 

 

 

Ezt követően a szeptember 2-i elnökségi ülés napirendjét ismertették, majd az előterjesztésekkel kapcsolatos feladatokat beszélték meg. A figyelmeztető demonstráció, illetve a tiltakozó akció tapasztalatait, a Hosz követeléseit átbeszélve elhangzott, hogy a HM KPÜ által az asztalra tett megállapodás-tervezet jelenleg még nem elfogadható. Ezt követően az akciósorozat további lehetséges lépéseiről egyeztettek.

 

 

A Szerződéses Katonák Országos Találkozójának (SZKOT) megrendezésével kapcsolatos tennivalók megbeszélése során a szeptember 23-25 közötti program tervezetéről, valamint a tisztségviselők személyre szabott feladatairól is szó esett. 

 

Az egyebekben - többek között - a hsz.hu weblap megújulásáról, az üdülőink felújítási munkáiról, az EU-s és a norvég pályázatok állásáról is megbeszélést folytattak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.