2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szeptember 10-re választmányi ülést hívott össze az elnökség

Hosz  |  2009. 09. 02., 14:02

Szakszervezetünk elnökségének szeptember elsejei ülése úgy határozott, hogy választmányi ülést hív össze szeptember 10-re. A budapesti Zách utcában rendezendő esemény napirendjén egyetlen téma, a főtitkárt érintő személyi kérdés szerepel majd...

Az ülés elején személyi kérdést tárgyalt az elnökség. Elhangzott, hogy bizalomvesztés miatt, az elnök javaslatára - egyhangú döntéssel - elnökségi határozatban kezdeményezi dr. Ujfaludi Zoltán főtitkári tisztségéből történő visszahívását. A személyi kérdés megtárgyalása miatt az elnökség összehívta a választmányi ülést szeptember 10-re. Az ülés napirendjén egyetlen téma, a fenti üggyel foglalkozó személyi kérdés szerepel majd.   

Ezt követően a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Mészáros Géza tájékoztatott az augusztus 31-i FRDÉSZ elnökségi ülésről, illetve az FRDÉSZ és a Liga viszonyának jelenlegi helyzetéről.  

Szincsák Gyula alelnök amellett érvelt, hogy ,,nem szabad a partvonalra kerülnünk", ezért a 2009-es esztendő még fennmaradó részére, már a tagsági viszonyra vonatkozó jogfolytonosság miatt is, előlegezzük meg és utaljuk át a tagdíjat. Az elnökség kéthavi tagdíj megszavazása mellett tette le a voksát. Ezzel kapcsolatban az is elhangzott, hogy amennyiben időközben - A 2009. decemberi Liga kongresszusig - az FRDÉSZ mégis elveszítené Liga tagságát, akkor a befizetett tagdíj a 2010. évi FRDÉSZ tagdíj megfelelő hányadának számít majd.

Ezt követően a kabinetfőnökkel folytatott megbeszélésről, a létszámstopról szóló kormányhatározatról, valamint a szociális térképről, mint kutatásról tájékoztatták az elnökség tagjait.

Ezt követően tagfelvételről tárgyalt az elnökség. Mészáros Géza elnök javaslatára a szakszervezet nyugállományú tagja lett Farkas Bertalan, Bartha Zsolt, Bíró Béla és Szalontay László. Pártoló tagok közé Bartha Dezsőt, Rácz Kornélt, Bánfi Zoltán, valamint Maticska Ritát vették fel.

A Hosz követeléseinek megvalósulása, a tiltakozó akciók értékelése és a további teendők megtárgyalása során elhangzott, hogy szakszervezetünk elnöke a Hodosz vezető titkárával keresse fel a minisztert és konkrét kifizetési ígéretet kérjen tőle -szeptember végi kifizetési határidővel. Ha nem jár sikerrel, akkor folytatjuk a tiltakozási akciókat - hangzott el. Ekkor döntöttek arról is, hogy a korábban létrehozott demonstrációs bizottság tovább folytatja a munkáját.  

Mészáros Géza javaslatára a HM KPÜ megállapodása-ajánlatáról is egyeztettek, erről elhangzott, hogy a tervezet ebben a formájában nem elfogadható. Az elnökség meghatározta az ügyvezetésnek a további feladatokat, ekkor hangzott el, hogy üdülési csekkre vagy nagyobb összegü kifizetésre addig nincs esély, amíg a korábban már többször beharangozott 2 milliárd forint legalább egy részét meg nem kapja a tárca.

Az egyebek napirendi témák során Koncsik István rendszergazda ismertette honlapunk, a www.hsz.hu megújítását szolgáló módosításokat. A döntéshozó fórum elfogadta a javaslatokat, és úgy döntött, hogy szakszervezetünk 18. születésnapján, szeptember 14-én indítja útjára a megújult weblapot.

Ekkor tárgyaltak a szeptember 23-25 között, Szolnokon rendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT), illetve a Katonanői szekció ülésének előkészületeiről és lebonyolítási részleteiről is.

Sárkány Ferenc ügyvezető és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező az Egység 2002 Kft. aktuális ügyeiről, illetve a legújabb szolgáltatásairól tájékoztatta a megjelenteket. Elhangzott, hogy a nyár uborkaszezon volt a banki szolgáltatások tekintetében, ugyanakkor pozitív volt az üdültetés tekintetében.

- Úgy fest, hogy a hajdúszoboszlói üdülünk pozitív mérleggel fog zárni, a békésszentandrási büfé pedig október elsején zár be. A leltározással is végezni fogunk október 1-ig, aztán lepecsételjük az üdülőt - tette hozzá Sárkány Ferenc.

Az egyebekben szó volt a „Hosz saját halottja” határozatról, illetve Borka István emlékére állítandó kopjafáról is. Sörös István javaslatára szeptember 15-ig várják a véleményeket.

A következő ülését október 6-án tartja az elnökség.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.