2017. 11. 23. csütörtök
Kelemen, Klementina
: 313 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szeptember 10-re választmányi ülést hívott össze az elnökség

Hosz  |  2009. 09. 02., 14:02

Szakszervezetünk elnökségének szeptember elsejei ülése úgy határozott, hogy választmányi ülést hív össze szeptember 10-re. A budapesti Zách utcában rendezendő esemény napirendjén egyetlen téma, a főtitkárt érintő személyi kérdés szerepel majd...

Az ülés elején személyi kérdést tárgyalt az elnökség. Elhangzott, hogy bizalomvesztés miatt, az elnök javaslatára - egyhangú döntéssel - elnökségi határozatban kezdeményezi dr. Ujfaludi Zoltán főtitkári tisztségéből történő visszahívását. A személyi kérdés megtárgyalása miatt az elnökség összehívta a választmányi ülést szeptember 10-re. Az ülés napirendjén egyetlen téma, a fenti üggyel foglalkozó személyi kérdés szerepel majd.   

Ezt követően a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Mészáros Géza tájékoztatott az augusztus 31-i FRDÉSZ elnökségi ülésről, illetve az FRDÉSZ és a Liga viszonyának jelenlegi helyzetéről.  

Szincsák Gyula alelnök amellett érvelt, hogy ,,nem szabad a partvonalra kerülnünk", ezért a 2009-es esztendő még fennmaradó részére, már a tagsági viszonyra vonatkozó jogfolytonosság miatt is, előlegezzük meg és utaljuk át a tagdíjat. Az elnökség kéthavi tagdíj megszavazása mellett tette le a voksát. Ezzel kapcsolatban az is elhangzott, hogy amennyiben időközben - A 2009. decemberi Liga kongresszusig - az FRDÉSZ mégis elveszítené Liga tagságát, akkor a befizetett tagdíj a 2010. évi FRDÉSZ tagdíj megfelelő hányadának számít majd.

Ezt követően a kabinetfőnökkel folytatott megbeszélésről, a létszámstopról szóló kormányhatározatról, valamint a szociális térképről, mint kutatásról tájékoztatták az elnökség tagjait.

Ezt követően tagfelvételről tárgyalt az elnökség. Mészáros Géza elnök javaslatára a szakszervezet nyugállományú tagja lett Farkas Bertalan, Bartha Zsolt, Bíró Béla és Szalontay László. Pártoló tagok közé Bartha Dezsőt, Rácz Kornélt, Bánfi Zoltán, valamint Maticska Ritát vették fel.

A Hosz követeléseinek megvalósulása, a tiltakozó akciók értékelése és a további teendők megtárgyalása során elhangzott, hogy szakszervezetünk elnöke a Hodosz vezető titkárával keresse fel a minisztert és konkrét kifizetési ígéretet kérjen tőle -szeptember végi kifizetési határidővel. Ha nem jár sikerrel, akkor folytatjuk a tiltakozási akciókat - hangzott el. Ekkor döntöttek arról is, hogy a korábban létrehozott demonstrációs bizottság tovább folytatja a munkáját.  

Mészáros Géza javaslatára a HM KPÜ megállapodása-ajánlatáról is egyeztettek, erről elhangzott, hogy a tervezet ebben a formájában nem elfogadható. Az elnökség meghatározta az ügyvezetésnek a további feladatokat, ekkor hangzott el, hogy üdülési csekkre vagy nagyobb összegü kifizetésre addig nincs esély, amíg a korábban már többször beharangozott 2 milliárd forint legalább egy részét meg nem kapja a tárca.

Az egyebek napirendi témák során Koncsik István rendszergazda ismertette honlapunk, a www.hsz.hu megújítását szolgáló módosításokat. A döntéshozó fórum elfogadta a javaslatokat, és úgy döntött, hogy szakszervezetünk 18. születésnapján, szeptember 14-én indítja útjára a megújult weblapot.

Ekkor tárgyaltak a szeptember 23-25 között, Szolnokon rendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT), illetve a Katonanői szekció ülésének előkészületeiről és lebonyolítási részleteiről is.

Sárkány Ferenc ügyvezető és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező az Egység 2002 Kft. aktuális ügyeiről, illetve a legújabb szolgáltatásairól tájékoztatta a megjelenteket. Elhangzott, hogy a nyár uborkaszezon volt a banki szolgáltatások tekintetében, ugyanakkor pozitív volt az üdültetés tekintetében.

- Úgy fest, hogy a hajdúszoboszlói üdülünk pozitív mérleggel fog zárni, a békésszentandrási büfé pedig október elsején zár be. A leltározással is végezni fogunk október 1-ig, aztán lepecsételjük az üdülőt - tette hozzá Sárkány Ferenc.

Az egyebekben szó volt a „Hosz saját halottja” határozatról, illetve Borka István emlékére állítandó kopjafáról is. Sörös István javaslatára szeptember 15-ig várják a véleményeket.

A következő ülését október 6-án tartja az elnökség.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2017. november 22-én, szerdán, fedélzetén 11 utassal a Csendes-óceánba zuhant az Amerikai Haditengerészet egyik C-2 Greyhound típusú hajófedélzeti szállító repülőgépe.

  Háború Művészete magazin

A lengyel hadsereg felderítésre és a kijelölt célok megsemmisítésére is alkalmas ezer Warmate drónt szerez be a WB Electronics lengyel magáncégtől - az erről szóló megállapodást Antoni Macierewicz nemzetvédelmi miniszter jelenlétében írták alá Varsóban.