2018. 02. 25.
Géza
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szeptember 10-re választmányi ülést hívott össze az elnökség

Hosz  |  2009. 09. 02., 14:02

Szakszervezetünk elnökségének szeptember elsejei ülése úgy határozott, hogy választmányi ülést hív össze szeptember 10-re. A budapesti Zách utcában rendezendő esemény napirendjén egyetlen téma, a főtitkárt érintő személyi kérdés szerepel majd...

Az ülés elején személyi kérdést tárgyalt az elnökség. Elhangzott, hogy bizalomvesztés miatt, az elnök javaslatára - egyhangú döntéssel - elnökségi határozatban kezdeményezi dr. Ujfaludi Zoltán főtitkári tisztségéből történő visszahívását. A személyi kérdés megtárgyalása miatt az elnökség összehívta a választmányi ülést szeptember 10-re. Az ülés napirendjén egyetlen téma, a fenti üggyel foglalkozó személyi kérdés szerepel majd.   

Ezt követően a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Mészáros Géza tájékoztatott az augusztus 31-i FRDÉSZ elnökségi ülésről, illetve az FRDÉSZ és a Liga viszonyának jelenlegi helyzetéről.  

Szincsák Gyula alelnök amellett érvelt, hogy ,,nem szabad a partvonalra kerülnünk", ezért a 2009-es esztendő még fennmaradó részére, már a tagsági viszonyra vonatkozó jogfolytonosság miatt is, előlegezzük meg és utaljuk át a tagdíjat. Az elnökség kéthavi tagdíj megszavazása mellett tette le a voksát. Ezzel kapcsolatban az is elhangzott, hogy amennyiben időközben - A 2009. decemberi Liga kongresszusig - az FRDÉSZ mégis elveszítené Liga tagságát, akkor a befizetett tagdíj a 2010. évi FRDÉSZ tagdíj megfelelő hányadának számít majd.

Ezt követően a kabinetfőnökkel folytatott megbeszélésről, a létszámstopról szóló kormányhatározatról, valamint a szociális térképről, mint kutatásról tájékoztatták az elnökség tagjait.

Ezt követően tagfelvételről tárgyalt az elnökség. Mészáros Géza elnök javaslatára a szakszervezet nyugállományú tagja lett Farkas Bertalan, Bartha Zsolt, Bíró Béla és Szalontay László. Pártoló tagok közé Bartha Dezsőt, Rácz Kornélt, Bánfi Zoltán, valamint Maticska Ritát vették fel.

A Hosz követeléseinek megvalósulása, a tiltakozó akciók értékelése és a további teendők megtárgyalása során elhangzott, hogy szakszervezetünk elnöke a Hodosz vezető titkárával keresse fel a minisztert és konkrét kifizetési ígéretet kérjen tőle -szeptember végi kifizetési határidővel. Ha nem jár sikerrel, akkor folytatjuk a tiltakozási akciókat - hangzott el. Ekkor döntöttek arról is, hogy a korábban létrehozott demonstrációs bizottság tovább folytatja a munkáját.  

Mészáros Géza javaslatára a HM KPÜ megállapodása-ajánlatáról is egyeztettek, erről elhangzott, hogy a tervezet ebben a formájában nem elfogadható. Az elnökség meghatározta az ügyvezetésnek a további feladatokat, ekkor hangzott el, hogy üdülési csekkre vagy nagyobb összegü kifizetésre addig nincs esély, amíg a korábban már többször beharangozott 2 milliárd forint legalább egy részét meg nem kapja a tárca.

Az egyebek napirendi témák során Koncsik István rendszergazda ismertette honlapunk, a www.hsz.hu megújítását szolgáló módosításokat. A döntéshozó fórum elfogadta a javaslatokat, és úgy döntött, hogy szakszervezetünk 18. születésnapján, szeptember 14-én indítja útjára a megújult weblapot.

Ekkor tárgyaltak a szeptember 23-25 között, Szolnokon rendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT), illetve a Katonanői szekció ülésének előkészületeiről és lebonyolítási részleteiről is.

Sárkány Ferenc ügyvezető és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező az Egység 2002 Kft. aktuális ügyeiről, illetve a legújabb szolgáltatásairól tájékoztatta a megjelenteket. Elhangzott, hogy a nyár uborkaszezon volt a banki szolgáltatások tekintetében, ugyanakkor pozitív volt az üdültetés tekintetében.

- Úgy fest, hogy a hajdúszoboszlói üdülünk pozitív mérleggel fog zárni, a békésszentandrási büfé pedig október elsején zár be. A leltározással is végezni fogunk október 1-ig, aztán lepecsételjük az üdülőt - tette hozzá Sárkány Ferenc.

Az egyebekben szó volt a „Hosz saját halottja” határozatról, illetve Borka István emlékére állítandó kopjafáról is. Sörös István javaslatára szeptember 15-ig várják a véleményeket.

A következő ülését október 6-án tartja az elnökség.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.