2017. 11. 20. hétfő
Jolán
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

SZKOK: A harmadik napon történt

Hosz  |  2009. 09. 28., 10:54

Az esemény harmadik napján amellett, hogy a szerződéses katonák konzultációjának lehettünk tanúi, a katonanők is találkoztak. E mellett a szerződéses szekció vezetése és szakszervezetünk alelnöke is értékelte az eseményt…

Szücs Andrea szekcióelnök vezetésével lebonyolított – szeptember 25-i – Küldöttgyülésen megtárgyalták saját SZMSZ-üket, amelyet majd a november 18-i Választmányi ülés hivatott elfogadni.

- Jó alkalom volt találkozni a szerződéses katonákkal – együtt beszélhettük meg problémáinkat. E mellett pénzügyi helyzetünket is értékeltük, de terveinkről is szó volt: 2010-ben szeretnénk megvalósítani, egy egész napos program keretében ,,A katonanők és az egészséges életmód” címü programunkat. Ezen a szürővizsgálatokat, az egészségügyi alkalmasság-vizsgálatokat népszerüsítenénk, azok céljairól cserélnénk eszmét.

Nálunk, katonanőknél nem az egyenlőségen van a hangsúly, hanem olyan életminőséget szeretnénk adni, ami hasonló a férfiakéhoz, mindez emelné a presztízsünket is – mondta el lapunknak Szücs Andrea.

A szekcióelnök beszámolt arról is, hogy csapatlátogatások sorában Győr és Tata után hamarosan Veszprém következik.

 

A szervezésben, a program és a kulturális müsorok összeállításában Biri Viktor szekcióelnök és Szijártó Zsolt alelnök vállalt óriási szerepet. A szerződéses szekció alelnöke lapunknak is nyilatkozott.

- Másfél év szervezőmunka után én már annak is nagyon örültem, hogy ez a találkozó létrejött. Rengeteg telefon, levelezés, személyes egyeztetés kellett ahhoz, hogy ezt a három napot együtt eltölthessük. Külön örülök annak, hogy a honvédelmi miniszter ellátogatott közénk, ezzel is nyomatékot adott annak, hogy a szerződéses katonák problémáit igen is meg kell oldani. Szerintem akkor vagyunk jó szakszervezeti vezetők, illetve katonák, ha meg tudjuk érteni a politikai és a katonai vezetés érveit. Jól éreztem magam a kollégák és a vezetők között, és csak remélhetem, hogy az együttmüködés továbbra is eredményeket hoz majd. Amikor azt láttam, hogy bátran mernek a kollégák kérdezni, akkor azt éreztem, hogy havonta, félévente kellene ilyen rendezvényeket szervezni. Véleményem szerint további kommunikációra, párbeszédre továbbra is szükség van.

 

A háromnapos rendezvény végén Szincsák Gyula alelnök értékelte a történéseket.

- Önmagában már a létrejötte is egy óriási eredmény, hiszen az ország valamennyi alakulata képviseletében megjelentek a szerződéses katonák, és persze a honvédelmi miniszter, a vezérkarfőnök és az MH ÖHP parancsnoka programját is sikerült úgy egyeztetni, hogy itt legyenek – egy időben. Sosem várjuk, várhatjuk azt egy háromnapos rendezvénytől, hogy itt oldódjanak meg a problémák, hiszen – sajnos – az állománykategória problémái az elmúlt években nem javultak, sőt, romlottak.

Ez a találkozó olyan közvetlen információsere volt, ahol a szerződéses szakaszvezető szemtől szembe tehette fel kérdését a miniszternek, a vezérkar főnökének – és ők válaszoltak a felvetésre. Nagyon sok problémát felszínre hoztak a katonák, de az a fajta optimizmusról, amit 2008 őszén, a HM Kollégium ülése után tapasztaltunk, már nem beszélhetünk. Ekkor azonnali intézkedéseket fogalmaztak meg a vezetők a helyzet javítása érdekében – és ez bizakodásra adott okot. Aztán – a pénzügyi válság nyomán – ezek az elképzelések elhaltak, készültek ugyan tanulmányok, de a megvalósítás forráshiány miatt belátható időn belül nem történhet meg, illetve elodázódhat.

Köszönet illeti a támogatókat, a HM, a HM HVK és a rendezvénynek helyet biztosító szolnoki Helikopterbázis vezetőinek, beosztottainak. Lesz folytatás, terveink szerint 2010-ben újra találkozunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017. 10. 31., 08:51
Szomorúan emlékeztünk a múltra, amikor a kecskeméti MH Légijármű Javítóüzemnél szolgált, majd a kecskeméti nyugállományú csoport vezetőjévé és a tagozat elnökségi tagjává választott Szilágyi István 2010. március 9-én utolsó útjára kísértük.
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
2017-10-31 11:12:21
Összesen 153 honvéd tiszt- és altisztjelölt tett ünnepélyes esküt október 27-én, pénteken, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az eskütételen Czövek János elnök vett részt a Honvédszakszervezet részéről...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.