2018. 01. 22. hétfő
Artúr, Vince
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

SZKOK: A harmadik napon történt

Hosz  |  2009. 09. 28., 10:54

Az esemény harmadik napján amellett, hogy a szerződéses katonák konzultációjának lehettünk tanúi, a katonanők is találkoztak. E mellett a szerződéses szekció vezetése és szakszervezetünk alelnöke is értékelte az eseményt…

Szücs Andrea szekcióelnök vezetésével lebonyolított – szeptember 25-i – Küldöttgyülésen megtárgyalták saját SZMSZ-üket, amelyet majd a november 18-i Választmányi ülés hivatott elfogadni.

- Jó alkalom volt találkozni a szerződéses katonákkal – együtt beszélhettük meg problémáinkat. E mellett pénzügyi helyzetünket is értékeltük, de terveinkről is szó volt: 2010-ben szeretnénk megvalósítani, egy egész napos program keretében ,,A katonanők és az egészséges életmód” címü programunkat. Ezen a szürővizsgálatokat, az egészségügyi alkalmasság-vizsgálatokat népszerüsítenénk, azok céljairól cserélnénk eszmét.

Nálunk, katonanőknél nem az egyenlőségen van a hangsúly, hanem olyan életminőséget szeretnénk adni, ami hasonló a férfiakéhoz, mindez emelné a presztízsünket is – mondta el lapunknak Szücs Andrea.

A szekcióelnök beszámolt arról is, hogy csapatlátogatások sorában Győr és Tata után hamarosan Veszprém következik.

 

A szervezésben, a program és a kulturális müsorok összeállításában Biri Viktor szekcióelnök és Szijártó Zsolt alelnök vállalt óriási szerepet. A szerződéses szekció alelnöke lapunknak is nyilatkozott.

- Másfél év szervezőmunka után én már annak is nagyon örültem, hogy ez a találkozó létrejött. Rengeteg telefon, levelezés, személyes egyeztetés kellett ahhoz, hogy ezt a három napot együtt eltölthessük. Külön örülök annak, hogy a honvédelmi miniszter ellátogatott közénk, ezzel is nyomatékot adott annak, hogy a szerződéses katonák problémáit igen is meg kell oldani. Szerintem akkor vagyunk jó szakszervezeti vezetők, illetve katonák, ha meg tudjuk érteni a politikai és a katonai vezetés érveit. Jól éreztem magam a kollégák és a vezetők között, és csak remélhetem, hogy az együttmüködés továbbra is eredményeket hoz majd. Amikor azt láttam, hogy bátran mernek a kollégák kérdezni, akkor azt éreztem, hogy havonta, félévente kellene ilyen rendezvényeket szervezni. Véleményem szerint további kommunikációra, párbeszédre továbbra is szükség van.

 

A háromnapos rendezvény végén Szincsák Gyula alelnök értékelte a történéseket.

- Önmagában már a létrejötte is egy óriási eredmény, hiszen az ország valamennyi alakulata képviseletében megjelentek a szerződéses katonák, és persze a honvédelmi miniszter, a vezérkarfőnök és az MH ÖHP parancsnoka programját is sikerült úgy egyeztetni, hogy itt legyenek – egy időben. Sosem várjuk, várhatjuk azt egy háromnapos rendezvénytől, hogy itt oldódjanak meg a problémák, hiszen – sajnos – az állománykategória problémái az elmúlt években nem javultak, sőt, romlottak.

Ez a találkozó olyan közvetlen információsere volt, ahol a szerződéses szakaszvezető szemtől szembe tehette fel kérdését a miniszternek, a vezérkar főnökének – és ők válaszoltak a felvetésre. Nagyon sok problémát felszínre hoztak a katonák, de az a fajta optimizmusról, amit 2008 őszén, a HM Kollégium ülése után tapasztaltunk, már nem beszélhetünk. Ekkor azonnali intézkedéseket fogalmaztak meg a vezetők a helyzet javítása érdekében – és ez bizakodásra adott okot. Aztán – a pénzügyi válság nyomán – ezek az elképzelések elhaltak, készültek ugyan tanulmányok, de a megvalósítás forráshiány miatt belátható időn belül nem történhet meg, illetve elodázódhat.

Köszönet illeti a támogatókat, a HM, a HM HVK és a rendezvénynek helyet biztosító szolnoki Helikopterbázis vezetőinek, beosztottainak. Lesz folytatás, terveink szerint 2010-ben újra találkozunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Újabb típus búcsújáról számolhatunk be, ezúttal Nagy-Britanniából: az AgustaWestland Lynx AH9A változata 2018. január 16-án repült utoljára, ezzel végleg búcsút intettek a 40 év szolgálatot maga mögött tudó Lynx helikopternek.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.