2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismét részleges fegyverletétel a közszolgálati sztrájkbizottságban

Hosz  |  2009. 10. 19., 14:42

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság 16 szervezete és a kormány képviselői megegyeztek abban, hogy a költségvetési szerveknél alkalmazásban álló, közszolgálatban dolgozók 2010-ben is keresetkiegészítésben részesülnek - tájékoztatta a nyilvánosságot a tárgyalások eredményéről Csizmár Gábor. Az államtitkát emlékeztetett arra is, a közszolgálati sztrájkbizottsággal már tavaly decemberben összefoglalót írtak alá, amelyben megállapodtak a 2009-es keresetkiegészítés módszerében. A mostani megállapodás pedig azt biztosítja, hogy amit idén havi részletességgel kaptak meg, azt más formában 2010-ben is megkapják.Kerpen Gábor ugyanakkor elmondta azt is, amiről Csizmár Gábor és az aláíró szakszervezetek inkább hallgattak volna, hogy három szervezet, a PDSZ, az EDDSZ és a MOSZ most sem írta alá a megállapodást, mert az nem nyújt elegendő kompenzációt, sokaknál így is reálbér csökkenést jelent, valamint a megállapodás aláírása megfosztotta volna őket a sztrájk eszközétől. A szakszervezetünket is képviselő Kónya Péter FRDÉSz elnök együttműködőként látta el kézjegyével a dokumentumot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.