2018. 01. 23. kedd
Rajmund, Zelma
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Korrekt munka és bizalomerősítés

Hosz  |  2009. 10. 21., 14:08

Korrekt munka és a bizalom további erősítése - így összegezte a múlt heti, Csopakon lezajlott képviseleti ülések tapasztalatait Mészáros Géza. Az ügyvezetés október 21-i ülésén szakszervezetünk elnöke azt is bejelentette, hogy Besenyei Csaba november elsejei hatállyal lemondott elnökségi tagságáról. Az operatív fórum a személyügyi kérdések mellett az aktuális szakszervezet-politikai ügyekről, így a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum októberi munkájáról, valamint a Hjt. módosítások helyzetéről, és az őszi választmányi ülés előkészítéséről is tárgyalt...   

Az ügyvezetés ülés elején, az elnök aktuális tájékoztatójában elhangzott, hogy a tegnapi HRB ülést követően a HM tervezési és koordinációs főosztályvezetője arról értesítette, hogy a Hjt. módosítások átmentek a bizottsági ülésen. 

Mészáros Géza - ezt követően - tájékoztatott az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány közötti megállapodás részleteiről, illetve arról is, hogy a Liga Szakszervezetek legutóbbi elnökségi ülése úgy döntött: a Liga konföderáció népszavazást kezdeményez a nyugdíjkorhatár 62 évre történő visszaállításával kapcsolatban.

Ezt követően Szincsák Gyula az októberi HÉF ülésen történtekkel kapcsolatban elmondta: a HM nem hajlandó megfontolni azokat az elvárásokat, amelyek enyhítenének az állomány helyzetén. Felvetéseinkre érdemi válaszokat nem kaptunk.

Az alelnök ezt követően a HÉF napirendje szerint részletesen is elemezte az elhangzottakat, a külföldi napidíjjal kapcsolatban fennálló problematikát külön is kiemelte, majd - már a következő HÉF ülésre készülve - arra kérte az ügyvezetés érintett tagjait, hogy tekintsék át a nőtlenszállók felújításával kapcsolatos anomáliákat. 

Az aktuális tájékoztató következő részében a Hjt. módosítások állásáról beszélt dr. Heiling Ottó. Az alelnök az egyenruhás demonstrációk lebonyolításáról, a lakhatási támogatások adómentességéről, mint költségtérítésről, a szolgálati nyugdíjról, a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról, valamint a munkaidő-kedvezményről szóló pozitív szabályról is tájékoztatott.

Ezt követően at elnökségi tagok és az ügyvezetés tagjainak, tisztségük betöltéséig tartó, befektetéssel egybekötött életbiztosításáról is tájékoztatott.

A megbízott főtitkár aktuális tájékoztatója során tájékoztatott a legutóbbi ügyvezetés ülés óta eltelt időszak történéseiről, illetve a következő időszak programjairól, így – kiemelten is – a biatorbágyi továbbképzésről, a nyugállományú tagozat választmányi ülésének és a szakszervezet november 18-i választmányi ülésének előkészületeiről. Takács István az október 31-én záruló Aktivitás Kupa tennivalóiról, és az őszi választmányi ülésen megtörténő eredményhirdetés előkészületeiről is informálta az érdekelteket.

Ezt követően a november 3-i elnökségi ülés tervezett napirendi témáit tekintette át az ügyvezetés. A választmányi határozat-tervezetek pontosítása kapcsán a segélyezési rend kiterjesztéséről, illetve a tervezett eredményről is szót ejtett a szakszervezet elnöke. Elhangzott, hogy a Liga-FRDÉSZ konfliktus kapcsán Gaskó István és Kónya Péter is részt vesz majd az elnökségi ülés adott napirendi témájának tárgyalásán.

Ezt követően az ügyvivők, titkárok előző ügyvezetés óta végzett napi feladataikról és szakmai tevékenységükről adtak tájékoztatást. Itt újra szóba került a biatorbágyi továbbképzéssel kapcsolatos tudnivalók és teendők, valamint az októberi képviseleti ülésekkel kapcsolatos tapasztalatok összegzése. Elhangzott, hogy nagyon korrekt módon zajlottak a rendezvények, ám ismét tagozatként müködnek a képviseletek.

Dr. Heiling Ottó alelnök a költségvetéssel kapcsolatos választmányi határozat-tervezetekkel kapcsolatban elmondta, hogy jelentős módosító javaslat nem érkezett, a tervezet átment.

Az egyebek napirend során Sárkány Ferenc adott tájékoztatást a szakszervezetünk által alapított Egység 2002 Kft. e havi munkájáról. A Kft. ügyvezetője elmondta: a feladatokat a cég időarányosan elvégezte, a gazdálkodás kiegyensúlyozott. A Hosz-tól kapott rövid lejáratú hitelt a Kft. visszafizette a tulajdonosnak. Ezt követően a cégvezető a legújabb szerződésekről és az új vásárlói klub tagsági lehetőségekről is tájékoztatta az ügyvezetés tagjait.

Az ügyvezetés legközelebb november 10-én tart munkaértekezletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.