2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Korrekt munka és bizalomerősítés

Hosz  |  2009. 10. 21., 14:08

Korrekt munka és a bizalom további erősítése - így összegezte a múlt heti, Csopakon lezajlott képviseleti ülések tapasztalatait Mészáros Géza. Az ügyvezetés október 21-i ülésén szakszervezetünk elnöke azt is bejelentette, hogy Besenyei Csaba november elsejei hatállyal lemondott elnökségi tagságáról. Az operatív fórum a személyügyi kérdések mellett az aktuális szakszervezet-politikai ügyekről, így a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum októberi munkájáról, valamint a Hjt. módosítások helyzetéről, és az őszi választmányi ülés előkészítéséről is tárgyalt...   

Az ügyvezetés ülés elején, az elnök aktuális tájékoztatójában elhangzott, hogy a tegnapi HRB ülést követően a HM tervezési és koordinációs főosztályvezetője arról értesítette, hogy a Hjt. módosítások átmentek a bizottsági ülésen. 

Mészáros Géza - ezt követően - tájékoztatott az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány közötti megállapodás részleteiről, illetve arról is, hogy a Liga Szakszervezetek legutóbbi elnökségi ülése úgy döntött: a Liga konföderáció népszavazást kezdeményez a nyugdíjkorhatár 62 évre történő visszaállításával kapcsolatban.

Ezt követően Szincsák Gyula az októberi HÉF ülésen történtekkel kapcsolatban elmondta: a HM nem hajlandó megfontolni azokat az elvárásokat, amelyek enyhítenének az állomány helyzetén. Felvetéseinkre érdemi válaszokat nem kaptunk.

Az alelnök ezt követően a HÉF napirendje szerint részletesen is elemezte az elhangzottakat, a külföldi napidíjjal kapcsolatban fennálló problematikát külön is kiemelte, majd - már a következő HÉF ülésre készülve - arra kérte az ügyvezetés érintett tagjait, hogy tekintsék át a nőtlenszállók felújításával kapcsolatos anomáliákat. 

Az aktuális tájékoztató következő részében a Hjt. módosítások állásáról beszélt dr. Heiling Ottó. Az alelnök az egyenruhás demonstrációk lebonyolításáról, a lakhatási támogatások adómentességéről, mint költségtérítésről, a szolgálati nyugdíjról, a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról, valamint a munkaidő-kedvezményről szóló pozitív szabályról is tájékoztatott.

Ezt követően at elnökségi tagok és az ügyvezetés tagjainak, tisztségük betöltéséig tartó, befektetéssel egybekötött életbiztosításáról is tájékoztatott.

A megbízott főtitkár aktuális tájékoztatója során tájékoztatott a legutóbbi ügyvezetés ülés óta eltelt időszak történéseiről, illetve a következő időszak programjairól, így – kiemelten is – a biatorbágyi továbbképzésről, a nyugállományú tagozat választmányi ülésének és a szakszervezet november 18-i választmányi ülésének előkészületeiről. Takács István az október 31-én záruló Aktivitás Kupa tennivalóiról, és az őszi választmányi ülésen megtörténő eredményhirdetés előkészületeiről is informálta az érdekelteket.

Ezt követően a november 3-i elnökségi ülés tervezett napirendi témáit tekintette át az ügyvezetés. A választmányi határozat-tervezetek pontosítása kapcsán a segélyezési rend kiterjesztéséről, illetve a tervezett eredményről is szót ejtett a szakszervezet elnöke. Elhangzott, hogy a Liga-FRDÉSZ konfliktus kapcsán Gaskó István és Kónya Péter is részt vesz majd az elnökségi ülés adott napirendi témájának tárgyalásán.

Ezt követően az ügyvivők, titkárok előző ügyvezetés óta végzett napi feladataikról és szakmai tevékenységükről adtak tájékoztatást. Itt újra szóba került a biatorbágyi továbbképzéssel kapcsolatos tudnivalók és teendők, valamint az októberi képviseleti ülésekkel kapcsolatos tapasztalatok összegzése. Elhangzott, hogy nagyon korrekt módon zajlottak a rendezvények, ám ismét tagozatként müködnek a képviseletek.

Dr. Heiling Ottó alelnök a költségvetéssel kapcsolatos választmányi határozat-tervezetekkel kapcsolatban elmondta, hogy jelentős módosító javaslat nem érkezett, a tervezet átment.

Az egyebek napirend során Sárkány Ferenc adott tájékoztatást a szakszervezetünk által alapított Egység 2002 Kft. e havi munkájáról. A Kft. ügyvezetője elmondta: a feladatokat a cég időarányosan elvégezte, a gazdálkodás kiegyensúlyozott. A Hosz-tól kapott rövid lejáratú hitelt a Kft. visszafizette a tulajdonosnak. Ezt követően a cégvezető a legújabb szerződésekről és az új vásárlói klub tagsági lehetőségekről is tájékoztatta az ügyvezetés tagjait.

Az ügyvezetés legközelebb november 10-én tart munkaértekezletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.