2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Korrekt munka és bizalomerősítés

Hosz  |  2009. 10. 21., 14:08

Korrekt munka és a bizalom további erősítése - így összegezte a múlt heti, Csopakon lezajlott képviseleti ülések tapasztalatait Mészáros Géza. Az ügyvezetés október 21-i ülésén szakszervezetünk elnöke azt is bejelentette, hogy Besenyei Csaba november elsejei hatállyal lemondott elnökségi tagságáról. Az operatív fórum a személyügyi kérdések mellett az aktuális szakszervezet-politikai ügyekről, így a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum októberi munkájáról, valamint a Hjt. módosítások helyzetéről, és az őszi választmányi ülés előkészítéséről is tárgyalt...   

Az ügyvezetés ülés elején, az elnök aktuális tájékoztatójában elhangzott, hogy a tegnapi HRB ülést követően a HM tervezési és koordinációs főosztályvezetője arról értesítette, hogy a Hjt. módosítások átmentek a bizottsági ülésen. 

Mészáros Géza - ezt követően - tájékoztatott az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány közötti megállapodás részleteiről, illetve arról is, hogy a Liga Szakszervezetek legutóbbi elnökségi ülése úgy döntött: a Liga konföderáció népszavazást kezdeményez a nyugdíjkorhatár 62 évre történő visszaállításával kapcsolatban.

Ezt követően Szincsák Gyula az októberi HÉF ülésen történtekkel kapcsolatban elmondta: a HM nem hajlandó megfontolni azokat az elvárásokat, amelyek enyhítenének az állomány helyzetén. Felvetéseinkre érdemi válaszokat nem kaptunk.

Az alelnök ezt követően a HÉF napirendje szerint részletesen is elemezte az elhangzottakat, a külföldi napidíjjal kapcsolatban fennálló problematikát külön is kiemelte, majd - már a következő HÉF ülésre készülve - arra kérte az ügyvezetés érintett tagjait, hogy tekintsék át a nőtlenszállók felújításával kapcsolatos anomáliákat. 

Az aktuális tájékoztató következő részében a Hjt. módosítások állásáról beszélt dr. Heiling Ottó. Az alelnök az egyenruhás demonstrációk lebonyolításáról, a lakhatási támogatások adómentességéről, mint költségtérítésről, a szolgálati nyugdíjról, a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról, valamint a munkaidő-kedvezményről szóló pozitív szabályról is tájékoztatott.

Ezt követően at elnökségi tagok és az ügyvezetés tagjainak, tisztségük betöltéséig tartó, befektetéssel egybekötött életbiztosításáról is tájékoztatott.

A megbízott főtitkár aktuális tájékoztatója során tájékoztatott a legutóbbi ügyvezetés ülés óta eltelt időszak történéseiről, illetve a következő időszak programjairól, így – kiemelten is – a biatorbágyi továbbképzésről, a nyugállományú tagozat választmányi ülésének és a szakszervezet november 18-i választmányi ülésének előkészületeiről. Takács István az október 31-én záruló Aktivitás Kupa tennivalóiról, és az őszi választmányi ülésen megtörténő eredményhirdetés előkészületeiről is informálta az érdekelteket.

Ezt követően a november 3-i elnökségi ülés tervezett napirendi témáit tekintette át az ügyvezetés. A választmányi határozat-tervezetek pontosítása kapcsán a segélyezési rend kiterjesztéséről, illetve a tervezett eredményről is szót ejtett a szakszervezet elnöke. Elhangzott, hogy a Liga-FRDÉSZ konfliktus kapcsán Gaskó István és Kónya Péter is részt vesz majd az elnökségi ülés adott napirendi témájának tárgyalásán.

Ezt követően az ügyvivők, titkárok előző ügyvezetés óta végzett napi feladataikról és szakmai tevékenységükről adtak tájékoztatást. Itt újra szóba került a biatorbágyi továbbképzéssel kapcsolatos tudnivalók és teendők, valamint az októberi képviseleti ülésekkel kapcsolatos tapasztalatok összegzése. Elhangzott, hogy nagyon korrekt módon zajlottak a rendezvények, ám ismét tagozatként müködnek a képviseletek.

Dr. Heiling Ottó alelnök a költségvetéssel kapcsolatos választmányi határozat-tervezetekkel kapcsolatban elmondta, hogy jelentős módosító javaslat nem érkezett, a tervezet átment.

Az egyebek napirend során Sárkány Ferenc adott tájékoztatást a szakszervezetünk által alapított Egység 2002 Kft. e havi munkájáról. A Kft. ügyvezetője elmondta: a feladatokat a cég időarányosan elvégezte, a gazdálkodás kiegyensúlyozott. A Hosz-tól kapott rövid lejáratú hitelt a Kft. visszafizette a tulajdonosnak. Ezt követően a cégvezető a legújabb szerződésekről és az új vásárlói klub tagsági lehetőségekről is tájékoztatta az ügyvezetés tagjait.

Az ügyvezetés legközelebb november 10-én tart munkaértekezletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

Az Ukroboronprom cég arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az An-70 katonai változatából kivesznek minden orosz eredetű fedélzeti berendezést.