2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Korrekt munka és bizalomerősítés

Hosz  |  2009. 10. 21., 14:08

Korrekt munka és a bizalom további erősítése - így összegezte a múlt heti, Csopakon lezajlott képviseleti ülések tapasztalatait Mészáros Géza. Az ügyvezetés október 21-i ülésén szakszervezetünk elnöke azt is bejelentette, hogy Besenyei Csaba november elsejei hatállyal lemondott elnökségi tagságáról. Az operatív fórum a személyügyi kérdések mellett az aktuális szakszervezet-politikai ügyekről, így a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum októberi munkájáról, valamint a Hjt. módosítások helyzetéről, és az őszi választmányi ülés előkészítéséről is tárgyalt...   

Az ügyvezetés ülés elején, az elnök aktuális tájékoztatójában elhangzott, hogy a tegnapi HRB ülést követően a HM tervezési és koordinációs főosztályvezetője arról értesítette, hogy a Hjt. módosítások átmentek a bizottsági ülésen. 

Mészáros Géza - ezt követően - tájékoztatott az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány közötti megállapodás részleteiről, illetve arról is, hogy a Liga Szakszervezetek legutóbbi elnökségi ülése úgy döntött: a Liga konföderáció népszavazást kezdeményez a nyugdíjkorhatár 62 évre történő visszaállításával kapcsolatban.

Ezt követően Szincsák Gyula az októberi HÉF ülésen történtekkel kapcsolatban elmondta: a HM nem hajlandó megfontolni azokat az elvárásokat, amelyek enyhítenének az állomány helyzetén. Felvetéseinkre érdemi válaszokat nem kaptunk.

Az alelnök ezt követően a HÉF napirendje szerint részletesen is elemezte az elhangzottakat, a külföldi napidíjjal kapcsolatban fennálló problematikát külön is kiemelte, majd - már a következő HÉF ülésre készülve - arra kérte az ügyvezetés érintett tagjait, hogy tekintsék át a nőtlenszállók felújításával kapcsolatos anomáliákat. 

Az aktuális tájékoztató következő részében a Hjt. módosítások állásáról beszélt dr. Heiling Ottó. Az alelnök az egyenruhás demonstrációk lebonyolításáról, a lakhatási támogatások adómentességéről, mint költségtérítésről, a szolgálati nyugdíjról, a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról, valamint a munkaidő-kedvezményről szóló pozitív szabályról is tájékoztatott.

Ezt követően at elnökségi tagok és az ügyvezetés tagjainak, tisztségük betöltéséig tartó, befektetéssel egybekötött életbiztosításáról is tájékoztatott.

A megbízott főtitkár aktuális tájékoztatója során tájékoztatott a legutóbbi ügyvezetés ülés óta eltelt időszak történéseiről, illetve a következő időszak programjairól, így – kiemelten is – a biatorbágyi továbbképzésről, a nyugállományú tagozat választmányi ülésének és a szakszervezet november 18-i választmányi ülésének előkészületeiről. Takács István az október 31-én záruló Aktivitás Kupa tennivalóiról, és az őszi választmányi ülésen megtörténő eredményhirdetés előkészületeiről is informálta az érdekelteket.

Ezt követően a november 3-i elnökségi ülés tervezett napirendi témáit tekintette át az ügyvezetés. A választmányi határozat-tervezetek pontosítása kapcsán a segélyezési rend kiterjesztéséről, illetve a tervezett eredményről is szót ejtett a szakszervezet elnöke. Elhangzott, hogy a Liga-FRDÉSZ konfliktus kapcsán Gaskó István és Kónya Péter is részt vesz majd az elnökségi ülés adott napirendi témájának tárgyalásán.

Ezt követően az ügyvivők, titkárok előző ügyvezetés óta végzett napi feladataikról és szakmai tevékenységükről adtak tájékoztatást. Itt újra szóba került a biatorbágyi továbbképzéssel kapcsolatos tudnivalók és teendők, valamint az októberi képviseleti ülésekkel kapcsolatos tapasztalatok összegzése. Elhangzott, hogy nagyon korrekt módon zajlottak a rendezvények, ám ismét tagozatként müködnek a képviseletek.

Dr. Heiling Ottó alelnök a költségvetéssel kapcsolatos választmányi határozat-tervezetekkel kapcsolatban elmondta, hogy jelentős módosító javaslat nem érkezett, a tervezet átment.

Az egyebek napirend során Sárkány Ferenc adott tájékoztatást a szakszervezetünk által alapított Egység 2002 Kft. e havi munkájáról. A Kft. ügyvezetője elmondta: a feladatokat a cég időarányosan elvégezte, a gazdálkodás kiegyensúlyozott. A Hosz-tól kapott rövid lejáratú hitelt a Kft. visszafizette a tulajdonosnak. Ezt követően a cégvezető a legújabb szerződésekről és az új vásárlói klub tagsági lehetőségekről is tájékoztatta az ügyvezetés tagjait.

Az ügyvezetés legközelebb november 10-én tart munkaértekezletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.