2024. 03. 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
: 395 Ft   : 365 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülés előtt

Hosz  |  2009. 11. 10., 15:18

Az ügyvezetés munkaértekezletén a november 19-i választmányi ülésre készültek szakszervezetünk vezető tisztségviselői, ügyvivői és képviseleti titkárai. A november 10-i, dr. Heiling Ottó alelnök vezette eseményen a választmányi határozat-tervezetekről szóló egyeztetés után a hamarosan megváltozó pénzügyi elszámolások rendjéről is egyeztettek...

Az aktuális tájékoztató során dr. Heiling Ottó alelnök elmondta, hogy eddig milyen előkészületek előzték meg a november 19-i választmányi ülést. Beszélt még a határozat-tervezetek jelenlegi helyzetéről, majd a november 3-i elnökségi ülésen is tárgyalt Liga-FRDÉSZ konfliktusról és személyi javaslatokról is tájékoztatott.

Szakszervezetünk alelnöke a Hjt. módosítások jelenlegi helyzetéről is szólt,  külön kiemelte a dr. Lázár János és Csampa Zsolt által, az egyenruhás demonstrációval kapcsolatban jegyzett módosító indítványt, illetve az ezzel összefüggő FRDÉSZ véleményt is. Elmondta, hogy ezzel kapcsolatban előkészítés alatt áll a a Hosz és az FRDÉSZ elnöke által is kezdeményezett találkozó, melyen a HRB elnökével egyeztetne az FRDÉSZ és a Hosz vezetője. Ezt követően a kabinetfőnök és a Hosz elnöke és alelnöke között lezajlott egyeztetésről, illetve a szolnoki SZKOT-on elhangzott miniszteri ígéret fejleményeiről is informálta a megjelent tisztségviselőket.

Szakszervezetünk alelnöke - ezt követően - az EUROMIL ügyvezető elnökségi tagságából fakadó feladatáról, a brüsszeli Nemzetközi Szakszervezeti Házban lebonyolított jubileumi, századik EUROMIL elnökségi ülésen történő részvételről tájékoztatott. Elmondta, hogy John Monks, az ESZSZ elnöke szociális tárgyalópartnernek nevezte az ESZSZ tagságra jelentkező EUROMIL-t. Dr. Heiling Ottó elmondta, hogy az elnökség elfogadta a költségvetést, illetve megszavazta a svéd és a máltai katonatisztek szervezetének felvételét is - az olasz szervezet megfigyelői státuszt kapott. Az ESZSZ tagságal kapcsolatban az ügyvezető elnökség felhatalmazást kapott a fúzió előkészítésére. A Bácskai István és Balog Sándor alapszervezeti vezetők részvételével lezajlott eseményen két érdekes workshopot is meghallgattak az érdeklődők. Ezeken szó volt az európai haderők büdzséjének alakulásáról, illetve az egyes védelmi erők jelenlegi korfájáról is. 

Ezt követően, a megbízott főtitkár aktuális tájékoztatója során a cirkuszjegyek megvásárlásának és átvételének módjáról is informálta a megjelenteket. Takács István Arról is beszélt, hogy a következő biatorbágyi képzés december 7-9 között lesz megrendezve. Emellett az Aktivitás Kupa eredményhirdetésének előkészítéséről is szólt. Ezt követően a december 10-i elnökségi ülésre tervezett napirendi témákat ismertette az alelnök és a megbízott főtitkár.

Ezt követően az ügyvivők és a képviseleti titkárok előző ügyvezetés ülés óta végzett tevékenységükről szóló beszámolóikat mondták el, majd a november 19-i választmányi üléssel kapcsolatos operatív tudnivalók, valamint  feladatszabás hangzott el.

Miután Takács István ismertette a választmányi ülés tisztségviselőinek neveit, az eddig végzett előkészületekről tájékoztatott, dr. Heiling Ottó és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő pedig a költségvetéssel kapcsolatos és az egyéb választmányi határozat-tervezeteket szedték csokorba.

Az októberi biatorbágyi továbbképzéssel kapcsolatos tapasztalatok és a decemberi képzéssel kapcsolatos tudnivalókról és teendőkről az alelnök elmondta, hogy felkészült előadókkal, jó hangulatban zajlott le a képzés, az értékelés és a visszajelzés pozitív volt. Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő és Tóvári Róbert légierő képviseleti titkár azon igényüket fejezték ki, hogy folytatandó az elkezdett sorozat, egyben - mint mondták - érdemes lenne a résztvevők körét kiterjeszteni a korábbi időktől tisztséget vállaló szakszervezeti kollégákra is.

Ezután a közeljövőben várható rendezvények, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igények hangzottak el.

Az egyebek napirendi téma tárgyalása során Sárkány Ferenc ügyvezető a Kft. aktuális feladatairól, illetve a gazdasági társaság helyzetéről adott átfogó tájékoztatást. Külön is szólt a Lyoness vásárlói közösség adta lehetőségekről, a GLB befektetéssel egybekötött életbiztosításról, a szolgáltatások terjesztésével foglalkozó, helyi tisztségviselőknek adandó novemberi képzésről. Érdekesség, hogy ebben az Egység 2002 Kft. mellett - mint, ahogy ezt már a novemberi Egység újságban is olvashatták -  szerk. - már a SAS és az Union Biztosító is közremüködik.

Az ülés végén Sándor Roland pénzügyi ügyvivő tájékoztatta a tisztségviselőket a 2010-ben megváltozó pénzügyi elszámolások rendjéről, a csekély értékü ajándékozásról, a tárgyjutalmakról, a reprezentációról és a rendezvényszervezésről is.

Az ügyvezetés legközelebb december 1-jén tart ülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.