2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Beteg gyerekeknek gyűjtöttek a Honvédség tűzoltói

Hosz  |  2010. 01. 02., 18:57

Adománygyűjtésbe kezdtek az MH VEK táborfalvai tűzoltói. December 19-én fogtak hozzá a játékok, gyümölcsök, üdítők gyűjtéséhez, és december 22-ig egy autónyi ajándékot szedett össze a 19 tűzoltó. A megrakott autóval a Kecskeméti Megyei Kórház Izsáki úti részlegét vették célba, ahol a beteg gyerekeket ápolják...

A tüzoltók azért kezdtek gyüjtésbe, mert sokuk gyermeke megfordult már az intézményben, és karácsony idején ők is szerettek volna segíteni. Így választották a kórház gyermekosztályát. „Nincs szebb látvány, mint a csillogó szemü gyerekek” – mondta az egyik ajándékozó tüzoltó, aki maga is gyakorló apuka.

A kórház dolgozói és a gyerekek nagy örömmel fogadták őket. Az orvosok és nővérek köszönetüket fejezték ki a 19 honvédségi tüzoltónak, hiszen mint elmondták, sok kisgyereknek ez lesz az egyetlen ajándék, ami a fa alá kerülhet. Azok az ajándékok, amelyek nem leltek azonnal gazdára, a kórház gyermekosztályának játszószobáját gazdagítják majd, illetve bekerülnek a közös karácsonyfa alá. December 25-én és 26-án általában megnő a kórházba kerülő kicsik száma, így az „újonnan érkezőkkel” is feledtetni tudják valamennyire a kórházi kezelés kellemetlenségeit.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.