2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb, kedvezőbb ajánlatot kértünk a munkáltatótól

Hosz  |  2010. 02. 05., 14:36

Február 5-én, a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség budapesti, Lehel úti objektumában folytatódtak a 2010. évi kereset-tárgyalásokkal kapcsolatos szakmai egyeztetések. Szakszervezetünket Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Bazsik István gazdasági ügyvivő, míg a munkáltatót Pál István ezredes, a HM KPÜ vezérigazgató-helyettese, valamint Czimbalinecz Ferenc ezredes és Kékedi Zsolt őrnagy képviselte…  

Az egyeztetés első fordulója során elfogadott forgatókönyv szerint a mai napon, a ruházati illetménnyel, az egészség- és nyugdíjpénztári kiegészítésekkel kapcsolatos egyeztetésre, illetve a két tárgyalási forduló során elhangzottak összegzésére került sor.

Ezt megelőzően a melegétkezési utalvány témakörében hangzottak el újabb felvetések. Az eseményen hosszas, tartalmas, részletekbe menő szakmai vita folyt, melynek végeredményeként mindkét fél pontosan megismerhette a másik álláspontját.

Szakszervezetünk elnöke, Mészáros Géza a tárgyalás összegzése során kifejtette: a szakmai egyeztetések magas szintüek voltak, sok érdemi információval szolgáltak, mely minden résztvevő épülésére szolgált, azonban ezzel a február 5-i eseménnyel szakszervezetünk a szakmai egyeztetéseket lezártnak tekinti, annak hozadékaként, a plenáris tárgyalások folytatása során a munkáltatótól új ajánlatot vár.

Az említettek tükrében a szakszervezet felkérte a munkáltatói oldal képviselőjét, hogy tegyen új, a korábbinál kedvezőbb ajánlatot, mert a kereset-tárgyalások folytatásának csak így látjuk értelmét, így remélhető megállapodás.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.