2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz-Hodosz közös közlemény a kereset-tárgyalásokról

Hosz  |  2010. 02. 11., 13:46

2010. február 11-ére a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere által felhatalmazott HM KPÜ vezérigazgató újabb tárgyalásra hívta a HÉF munkavállalói oldalát a 2010. évre tervezett bér- és keresetnövelő kérdések, illetve a melegétkezési utalványok honvédségi étkezdékben történő elfogadása tárgyában...

A HM teljes felhatalmazással rendelkező képviselője e tárgyaláson a szakszervezetek korábbi javaslatainak ismeretében lényegében megismételte a tárca 2009. december 07-i vállalásait. Néhány kevésbé fajsúlyos kérdésben (pl. az üdülési térítési díjak 2010-ben nem emelkednek, a segélykeretek a 2009-es szinten maradnak, a közalkalmazottak esetében a munkaközi szünettel nem emelkedik a munkaidő, a katonák ruházati kifizetése tízezer Ft/évvel nő) elmozdulás történt a korábbi ajánlathoz képest, viszont a szakszervezeteknek azzal kellett szembesülniük, hogy a három legfontosabb, a veszteségeket leginkább kompenzálni képes területen (a melegétkezési utalvány hatezer nettó Ft-ról történő felemelése, az önkéntes pénztárak 2009. évi nettó munkáltatói támogatásának megőrzése terén, illetve a ruházati illetmények összege vonatkozásában) nem történt előrelépés.

            A szakszervezeti tárgyalók jelezték, hogy az elhangzott ajánlatot olyan mértékünek ítélték, amelyik nem módosítja a szakszervezeti testületek korábbi álláspontját. Ennek figyelembevételével kérték, hogy a tárca még a jövő heti testületi ülések előtt változtasson merev álláspontján, tegyen új ajánlatot a szakszervezetek által legfontosabbnak tartott kérdésekben. Megerősítették, hogy a testületek felhatalmazása 2010. február 27-ig teszi lehetővé a tárgyalásokat.

            Ugyanakkor megnyugvással fogadták a szakszervezeti tárgyalók, hogy a melegétkezési utalvány elfogadása tárgyában szakértői szinten megegyezés született, melynek eredményeként várhatóan és legkorábban 2010 áprilisában már elfogadóhelyek lesznek a honvédségi étkezdék.

            A szakszervezetek vezetői még mindig bíznak abban, hogy a HM tárca hamarosan új és a katonatársadalom, valamint a civil munkavállalók számára is elfogadható ajánlatot tesz.

                              Mészáros Géza sk.                    Breuer László sk.

                                 Hosz elnök                        Hodosz vezető titkár

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.