2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz-Hodosz közös közlemény a kereset-tárgyalásokról

Hosz  |  2010. 02. 11., 13:46

2010. február 11-ére a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere által felhatalmazott HM KPÜ vezérigazgató újabb tárgyalásra hívta a HÉF munkavállalói oldalát a 2010. évre tervezett bér- és keresetnövelő kérdések, illetve a melegétkezési utalványok honvédségi étkezdékben történő elfogadása tárgyában...

A HM teljes felhatalmazással rendelkező képviselője e tárgyaláson a szakszervezetek korábbi javaslatainak ismeretében lényegében megismételte a tárca 2009. december 07-i vállalásait. Néhány kevésbé fajsúlyos kérdésben (pl. az üdülési térítési díjak 2010-ben nem emelkednek, a segélykeretek a 2009-es szinten maradnak, a közalkalmazottak esetében a munkaközi szünettel nem emelkedik a munkaidő, a katonák ruházati kifizetése tízezer Ft/évvel nő) elmozdulás történt a korábbi ajánlathoz képest, viszont a szakszervezeteknek azzal kellett szembesülniük, hogy a három legfontosabb, a veszteségeket leginkább kompenzálni képes területen (a melegétkezési utalvány hatezer nettó Ft-ról történő felemelése, az önkéntes pénztárak 2009. évi nettó munkáltatói támogatásának megőrzése terén, illetve a ruházati illetmények összege vonatkozásában) nem történt előrelépés.

            A szakszervezeti tárgyalók jelezték, hogy az elhangzott ajánlatot olyan mértékünek ítélték, amelyik nem módosítja a szakszervezeti testületek korábbi álláspontját. Ennek figyelembevételével kérték, hogy a tárca még a jövő heti testületi ülések előtt változtasson merev álláspontján, tegyen új ajánlatot a szakszervezetek által legfontosabbnak tartott kérdésekben. Megerősítették, hogy a testületek felhatalmazása 2010. február 27-ig teszi lehetővé a tárgyalásokat.

            Ugyanakkor megnyugvással fogadták a szakszervezeti tárgyalók, hogy a melegétkezési utalvány elfogadása tárgyában szakértői szinten megegyezés született, melynek eredményeként várhatóan és legkorábban 2010 áprilisában már elfogadóhelyek lesznek a honvédségi étkezdék.

            A szakszervezetek vezetői még mindig bíznak abban, hogy a HM tárca hamarosan új és a katonatársadalom, valamint a civil munkavállalók számára is elfogadható ajánlatot tesz.

                              Mészáros Géza sk.                    Breuer László sk.

                                 Hosz elnök                        Hodosz vezető titkár

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.