2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakmai egyeztetések a HÉF ülés után

Hosz  |  2010. 02. 18., 15:55

Február 17-én két különböző, a HÉF legutóbbi plenáris ülésén napirend előtt felvetett témában folytattunk szakmai egyeztetést a HM Jogi Főosztályán. Egyrészt tárgyaltunk a Hjt. legutóbbi módosításával, január elsejétől hatályba lépő szerződés hosszabbítási díj alkalmazásával kapcsolatos problémákról, másrészt az étkeztetésre kötelezett és kedvezményes élelmezési ellátásra való jogosultságról szóló 16/2010. (I.29.) HM utasításban, az étkezéstérítésre kötelezett beosztásban szolgálatot teljesítők reggeli (vacsora) térítéséről. A Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök, dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető és Bazsik István gazdasági ügyvivő képviselte. A tárca szakmai tárgyalói dr. Till Szabolcs, a HM JIF főosztályvezetője, Pál István ezredes, a HM KPÜ vezérigazgató-helyettese, valamint Mudra József, a HM FLÜ ATKI ellátási osztályvezető-helyettese voltak...

A szerződés hosszabbítási díj alkalmazásának kérdésében nem közeledtek az álláspontok. A tárca nem fogadta el a Hosz álláspontját. Véleményünk szerint a 11. év szolgálati időnél esedékessé váló díjat, a rendelkezés hatályba lépése előtt, a szóban forgó idővel már rendelkezők esetében a következő hosszabbításnál (12. év, 13. év…) kell elérhetővé tenni. Ellenkező esetben a jogszabály alkalmazása rendkívül méltánytalan és diszkriminatív. A felek végül az egyeztetés kibővített (SZEF, TKF) körben való folytatásában állapodtak meg.

Az élelmezési területen szolgáló katonák a fent említett utasítás szerint reggeli (vacsora) térítésére is kötelezetté váltak, amennyiben az a munkavégzés idejére esik. A döntés hátteréről az élelmezési szakma részletes indoklást nyújtott át, amely tartalmazza az esetleges megoldásokat is. A megbeszélések az anyag áttanulmányozása után, az érintettek számára legelőnyösebb lehetőség kialakítása érdekében folytatódnak.

A tárgyalások következő fordulójának tervezett időpontja: február 27.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.