2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakmai egyeztetések a HÉF ülés után

Hosz  |  2010. 02. 18., 15:55

Február 17-én két különböző, a HÉF legutóbbi plenáris ülésén napirend előtt felvetett témában folytattunk szakmai egyeztetést a HM Jogi Főosztályán. Egyrészt tárgyaltunk a Hjt. legutóbbi módosításával, január elsejétől hatályba lépő szerződés hosszabbítási díj alkalmazásával kapcsolatos problémákról, másrészt az étkeztetésre kötelezett és kedvezményes élelmezési ellátásra való jogosultságról szóló 16/2010. (I.29.) HM utasításban, az étkezéstérítésre kötelezett beosztásban szolgálatot teljesítők reggeli (vacsora) térítéséről. A Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök, dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető és Bazsik István gazdasági ügyvivő képviselte. A tárca szakmai tárgyalói dr. Till Szabolcs, a HM JIF főosztályvezetője, Pál István ezredes, a HM KPÜ vezérigazgató-helyettese, valamint Mudra József, a HM FLÜ ATKI ellátási osztályvezető-helyettese voltak...

A szerződés hosszabbítási díj alkalmazásának kérdésében nem közeledtek az álláspontok. A tárca nem fogadta el a Hosz álláspontját. Véleményünk szerint a 11. év szolgálati időnél esedékessé váló díjat, a rendelkezés hatályba lépése előtt, a szóban forgó idővel már rendelkezők esetében a következő hosszabbításnál (12. év, 13. év…) kell elérhetővé tenni. Ellenkező esetben a jogszabály alkalmazása rendkívül méltánytalan és diszkriminatív. A felek végül az egyeztetés kibővített (SZEF, TKF) körben való folytatásában állapodtak meg.

Az élelmezési területen szolgáló katonák a fent említett utasítás szerint reggeli (vacsora) térítésére is kötelezetté váltak, amennyiben az a munkavégzés idejére esik. A döntés hátteréről az élelmezési szakma részletes indoklást nyújtott át, amely tartalmazza az esetleges megoldásokat is. A megbeszélések az anyag áttanulmányozása után, az érintettek számára legelőnyösebb lehetőség kialakítása érdekében folytatódnak.

A tárgyalások következő fordulójának tervezett időpontja: február 27.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.