2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakmai egyeztetések a HÉF ülés után

Hosz  |  2010. 02. 18., 15:55

Február 17-én két különböző, a HÉF legutóbbi plenáris ülésén napirend előtt felvetett témában folytattunk szakmai egyeztetést a HM Jogi Főosztályán. Egyrészt tárgyaltunk a Hjt. legutóbbi módosításával, január elsejétől hatályba lépő szerződés hosszabbítási díj alkalmazásával kapcsolatos problémákról, másrészt az étkeztetésre kötelezett és kedvezményes élelmezési ellátásra való jogosultságról szóló 16/2010. (I.29.) HM utasításban, az étkezéstérítésre kötelezett beosztásban szolgálatot teljesítők reggeli (vacsora) térítéséről. A Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök, dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető és Bazsik István gazdasági ügyvivő képviselte. A tárca szakmai tárgyalói dr. Till Szabolcs, a HM JIF főosztályvezetője, Pál István ezredes, a HM KPÜ vezérigazgató-helyettese, valamint Mudra József, a HM FLÜ ATKI ellátási osztályvezető-helyettese voltak...

A szerződés hosszabbítási díj alkalmazásának kérdésében nem közeledtek az álláspontok. A tárca nem fogadta el a Hosz álláspontját. Véleményünk szerint a 11. év szolgálati időnél esedékessé váló díjat, a rendelkezés hatályba lépése előtt, a szóban forgó idővel már rendelkezők esetében a következő hosszabbításnál (12. év, 13. év…) kell elérhetővé tenni. Ellenkező esetben a jogszabály alkalmazása rendkívül méltánytalan és diszkriminatív. A felek végül az egyeztetés kibővített (SZEF, TKF) körben való folytatásában állapodtak meg.

Az élelmezési területen szolgáló katonák a fent említett utasítás szerint reggeli (vacsora) térítésére is kötelezetté váltak, amennyiben az a munkavégzés idejére esik. A döntés hátteréről az élelmezési szakma részletes indoklást nyújtott át, amely tartalmazza az esetleges megoldásokat is. A megbeszélések az anyag áttanulmányozása után, az érintettek számára legelőnyösebb lehetőség kialakítása érdekében folytatódnak.

A tárgyalások következő fordulójának tervezett időpontja: február 27.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.