2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Radarosok között

Hosz  |  2010. 02. 18., 16:17

Mészáros Géza elnök, Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivő és Jáger Tibor, az Egység 2002 Kft. szolgáltatás- és tagszervezője is részt vett a veszprémi Radar alapszervezet küldöttértekezletén. A február 17-i eseményen több csoportvezető is megfogalmazta, hogy az állomány egyre fokozódó leterheltsége, és a keresetek csökkenése miatt a tagság hangulata egyre kedvezőtlenebb. Az alapszervezet arra buzdította vezetőinket, hogy tovább küzdjenek a meleg étkezési utalványok mértékének emeléséért...   

Kötelező eseményekkel vette kezdetét a radar alapszervezet 2010. évi küldöttértekezlete. A határozatképesség megállapítása után a levezető elnököt és a jegyzőkönyvvezetőt választották meg.

Az alapszervezet vezetőjének beszámolója során Szücs Andrea elmondta azokat a változásokat, amelyek a csoportokat érintik. Az alapszervezet mindennapi életéről elhangzott, hogy noha minimálisan csökkent a taglétszám, még mindig 696 fős a szervezet. Az alapszervezeti vezető beszámolt a tavalyi rendezvényekről, az Aktivitás Kupán elért 2. helyezésről, a saját honlapról, valamint az ezekkel kapcsolatos kiadásokról, de szót ejtett arról is, hogy mennyire megnehezedett a katonák mindennapi élete.

A csoportvezetők beszámolója során először Gémes Zoltán, majd Kalocsa Zsolt, Kenyeres László, Lukács József, Sárréti Norbert, Papp Gábor, Takács Imre tájékoztatott a helyi szervezeti életről.

A csoportvezetők többsége arról számolt be, hogy az állomány leterheltsége, a keresetek csökkenése miatt egyre kedvezőtlenebb a közhangulat a katonai szervezeteknél. A megélhetési nehézségek miatt sokan már a kilépésen is gondolkodnak.

A szekciók beszámolója során Hainbach Anikó a katonanői szekció munkájáról adott információkat. Ennek során – egyebek mellett – a június 17-18-i Életmód Nap tervezett programjáról is beszámolt. Ezt követően Justin János a szerződéses szekció munkájáról adott képet.

A napirendi téma utáni rövid szünetet követően elfogadták az alapszervezet 2010. évi pénzfelhasználási tervét, majd a csoportpénzek elosztásával is foglalkoztak. Ezt követően a Küldöttértekezlet költségeiről, majd az alapszervezeti vezető telefonköltségeiről is határoztak.

Az egyebek napirendi téma során Mészáros Géza elnök tájékoztatta a megjelenteket. Szakszervezetünk első embere bevezetőjében arról beszélt, hogy amit jelenleg elér a szakszervezet, az minden katonára vonatkozik. Kiemelte, hogy a hozzászólásokat meghallgatva rendkívül örül annak, hogy mennyire zavarja a jelenlévő tagságot képviselő csoportvezetőket az ún. potyautas-szindróma.

Aktuális tájékoztatójában az elnök szólt a kereset-tárgyalások folyamatáról, a meleg étkezési utalványok mértékéről, annak lehetséges emeléséről, és a ruházati illetmények terhére történő jövőbeni kifizetésekről is. 

Ezt követően képviseleti titkári minőségében Tóvári Róbert egyenként is megkérdezte a csoportvezetőket, hogy mit gondolnak a HM legújabb ajánlatáról. Többen megfogalmazták, hogy örülni kell a legapróbb eredménynek is, de az eredetileg kitüzött 12 ezer forintos célt továbbra is fenn kell tartani.

Ezt követően az alapszervezeti- és csoportvezetők kérdéseket tettek fel a megjelent tisztségviselőknek, majd Jáger Tibor tartott tájékoztatót a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól, illetve a lakáslízinggel kapcsolatos aktuális tudnivalókról.   

Az egyebek napirend során elhangzott, hogy az idei horgászverseny május 29-én, Kiskorpádon lesz.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.