2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Radarosok között

Hosz  |  2010. 02. 18., 16:17

Mészáros Géza elnök, Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivő és Jáger Tibor, az Egység 2002 Kft. szolgáltatás- és tagszervezője is részt vett a veszprémi Radar alapszervezet küldöttértekezletén. A február 17-i eseményen több csoportvezető is megfogalmazta, hogy az állomány egyre fokozódó leterheltsége, és a keresetek csökkenése miatt a tagság hangulata egyre kedvezőtlenebb. Az alapszervezet arra buzdította vezetőinket, hogy tovább küzdjenek a meleg étkezési utalványok mértékének emeléséért...   

Kötelező eseményekkel vette kezdetét a radar alapszervezet 2010. évi küldöttértekezlete. A határozatképesség megállapítása után a levezető elnököt és a jegyzőkönyvvezetőt választották meg.

Az alapszervezet vezetőjének beszámolója során Szücs Andrea elmondta azokat a változásokat, amelyek a csoportokat érintik. Az alapszervezet mindennapi életéről elhangzott, hogy noha minimálisan csökkent a taglétszám, még mindig 696 fős a szervezet. Az alapszervezeti vezető beszámolt a tavalyi rendezvényekről, az Aktivitás Kupán elért 2. helyezésről, a saját honlapról, valamint az ezekkel kapcsolatos kiadásokról, de szót ejtett arról is, hogy mennyire megnehezedett a katonák mindennapi élete.

A csoportvezetők beszámolója során először Gémes Zoltán, majd Kalocsa Zsolt, Kenyeres László, Lukács József, Sárréti Norbert, Papp Gábor, Takács Imre tájékoztatott a helyi szervezeti életről.

A csoportvezetők többsége arról számolt be, hogy az állomány leterheltsége, a keresetek csökkenése miatt egyre kedvezőtlenebb a közhangulat a katonai szervezeteknél. A megélhetési nehézségek miatt sokan már a kilépésen is gondolkodnak.

A szekciók beszámolója során Hainbach Anikó a katonanői szekció munkájáról adott információkat. Ennek során – egyebek mellett – a június 17-18-i Életmód Nap tervezett programjáról is beszámolt. Ezt követően Justin János a szerződéses szekció munkájáról adott képet.

A napirendi téma utáni rövid szünetet követően elfogadták az alapszervezet 2010. évi pénzfelhasználási tervét, majd a csoportpénzek elosztásával is foglalkoztak. Ezt követően a Küldöttértekezlet költségeiről, majd az alapszervezeti vezető telefonköltségeiről is határoztak.

Az egyebek napirendi téma során Mészáros Géza elnök tájékoztatta a megjelenteket. Szakszervezetünk első embere bevezetőjében arról beszélt, hogy amit jelenleg elér a szakszervezet, az minden katonára vonatkozik. Kiemelte, hogy a hozzászólásokat meghallgatva rendkívül örül annak, hogy mennyire zavarja a jelenlévő tagságot képviselő csoportvezetőket az ún. potyautas-szindróma.

Aktuális tájékoztatójában az elnök szólt a kereset-tárgyalások folyamatáról, a meleg étkezési utalványok mértékéről, annak lehetséges emeléséről, és a ruházati illetmények terhére történő jövőbeni kifizetésekről is. 

Ezt követően képviseleti titkári minőségében Tóvári Róbert egyenként is megkérdezte a csoportvezetőket, hogy mit gondolnak a HM legújabb ajánlatáról. Többen megfogalmazták, hogy örülni kell a legapróbb eredménynek is, de az eredetileg kitüzött 12 ezer forintos célt továbbra is fenn kell tartani.

Ezt követően az alapszervezeti- és csoportvezetők kérdéseket tettek fel a megjelent tisztségviselőknek, majd Jáger Tibor tartott tájékoztatót a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól, illetve a lakáslízinggel kapcsolatos aktuális tudnivalókról.   

Az egyebek napirend során elhangzott, hogy az idei horgászverseny május 29-én, Kiskorpádon lesz.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.