2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Radarosok között

Hosz  |  2010. 02. 18., 16:17

Mészáros Géza elnök, Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivő és Jáger Tibor, az Egység 2002 Kft. szolgáltatás- és tagszervezője is részt vett a veszprémi Radar alapszervezet küldöttértekezletén. A február 17-i eseményen több csoportvezető is megfogalmazta, hogy az állomány egyre fokozódó leterheltsége, és a keresetek csökkenése miatt a tagság hangulata egyre kedvezőtlenebb. Az alapszervezet arra buzdította vezetőinket, hogy tovább küzdjenek a meleg étkezési utalványok mértékének emeléséért...   

Kötelező eseményekkel vette kezdetét a radar alapszervezet 2010. évi küldöttértekezlete. A határozatképesség megállapítása után a levezető elnököt és a jegyzőkönyvvezetőt választották meg.

Az alapszervezet vezetőjének beszámolója során Szücs Andrea elmondta azokat a változásokat, amelyek a csoportokat érintik. Az alapszervezet mindennapi életéről elhangzott, hogy noha minimálisan csökkent a taglétszám, még mindig 696 fős a szervezet. Az alapszervezeti vezető beszámolt a tavalyi rendezvényekről, az Aktivitás Kupán elért 2. helyezésről, a saját honlapról, valamint az ezekkel kapcsolatos kiadásokról, de szót ejtett arról is, hogy mennyire megnehezedett a katonák mindennapi élete.

A csoportvezetők beszámolója során először Gémes Zoltán, majd Kalocsa Zsolt, Kenyeres László, Lukács József, Sárréti Norbert, Papp Gábor, Takács Imre tájékoztatott a helyi szervezeti életről.

A csoportvezetők többsége arról számolt be, hogy az állomány leterheltsége, a keresetek csökkenése miatt egyre kedvezőtlenebb a közhangulat a katonai szervezeteknél. A megélhetési nehézségek miatt sokan már a kilépésen is gondolkodnak.

A szekciók beszámolója során Hainbach Anikó a katonanői szekció munkájáról adott információkat. Ennek során – egyebek mellett – a június 17-18-i Életmód Nap tervezett programjáról is beszámolt. Ezt követően Justin János a szerződéses szekció munkájáról adott képet.

A napirendi téma utáni rövid szünetet követően elfogadták az alapszervezet 2010. évi pénzfelhasználási tervét, majd a csoportpénzek elosztásával is foglalkoztak. Ezt követően a Küldöttértekezlet költségeiről, majd az alapszervezeti vezető telefonköltségeiről is határoztak.

Az egyebek napirendi téma során Mészáros Géza elnök tájékoztatta a megjelenteket. Szakszervezetünk első embere bevezetőjében arról beszélt, hogy amit jelenleg elér a szakszervezet, az minden katonára vonatkozik. Kiemelte, hogy a hozzászólásokat meghallgatva rendkívül örül annak, hogy mennyire zavarja a jelenlévő tagságot képviselő csoportvezetőket az ún. potyautas-szindróma.

Aktuális tájékoztatójában az elnök szólt a kereset-tárgyalások folyamatáról, a meleg étkezési utalványok mértékéről, annak lehetséges emeléséről, és a ruházati illetmények terhére történő jövőbeni kifizetésekről is. 

Ezt követően képviseleti titkári minőségében Tóvári Róbert egyenként is megkérdezte a csoportvezetőket, hogy mit gondolnak a HM legújabb ajánlatáról. Többen megfogalmazták, hogy örülni kell a legapróbb eredménynek is, de az eredetileg kitüzött 12 ezer forintos célt továbbra is fenn kell tartani.

Ezt követően az alapszervezeti- és csoportvezetők kérdéseket tettek fel a megjelent tisztségviselőknek, majd Jáger Tibor tartott tájékoztatót a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól, illetve a lakáslízinggel kapcsolatos aktuális tudnivalókról.   

Az egyebek napirend során elhangzott, hogy az idei horgászverseny május 29-én, Kiskorpádon lesz.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.