2017. 11. 24. péntek
Emma
: 313 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Radarosok között

Hosz  |  2010. 02. 18., 16:17

Mészáros Géza elnök, Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivő és Jáger Tibor, az Egység 2002 Kft. szolgáltatás- és tagszervezője is részt vett a veszprémi Radar alapszervezet küldöttértekezletén. A február 17-i eseményen több csoportvezető is megfogalmazta, hogy az állomány egyre fokozódó leterheltsége, és a keresetek csökkenése miatt a tagság hangulata egyre kedvezőtlenebb. Az alapszervezet arra buzdította vezetőinket, hogy tovább küzdjenek a meleg étkezési utalványok mértékének emeléséért...   

Kötelező eseményekkel vette kezdetét a radar alapszervezet 2010. évi küldöttértekezlete. A határozatképesség megállapítása után a levezető elnököt és a jegyzőkönyvvezetőt választották meg.

Az alapszervezet vezetőjének beszámolója során Szücs Andrea elmondta azokat a változásokat, amelyek a csoportokat érintik. Az alapszervezet mindennapi életéről elhangzott, hogy noha minimálisan csökkent a taglétszám, még mindig 696 fős a szervezet. Az alapszervezeti vezető beszámolt a tavalyi rendezvényekről, az Aktivitás Kupán elért 2. helyezésről, a saját honlapról, valamint az ezekkel kapcsolatos kiadásokról, de szót ejtett arról is, hogy mennyire megnehezedett a katonák mindennapi élete.

A csoportvezetők beszámolója során először Gémes Zoltán, majd Kalocsa Zsolt, Kenyeres László, Lukács József, Sárréti Norbert, Papp Gábor, Takács Imre tájékoztatott a helyi szervezeti életről.

A csoportvezetők többsége arról számolt be, hogy az állomány leterheltsége, a keresetek csökkenése miatt egyre kedvezőtlenebb a közhangulat a katonai szervezeteknél. A megélhetési nehézségek miatt sokan már a kilépésen is gondolkodnak.

A szekciók beszámolója során Hainbach Anikó a katonanői szekció munkájáról adott információkat. Ennek során – egyebek mellett – a június 17-18-i Életmód Nap tervezett programjáról is beszámolt. Ezt követően Justin János a szerződéses szekció munkájáról adott képet.

A napirendi téma utáni rövid szünetet követően elfogadták az alapszervezet 2010. évi pénzfelhasználási tervét, majd a csoportpénzek elosztásával is foglalkoztak. Ezt követően a Küldöttértekezlet költségeiről, majd az alapszervezeti vezető telefonköltségeiről is határoztak.

Az egyebek napirendi téma során Mészáros Géza elnök tájékoztatta a megjelenteket. Szakszervezetünk első embere bevezetőjében arról beszélt, hogy amit jelenleg elér a szakszervezet, az minden katonára vonatkozik. Kiemelte, hogy a hozzászólásokat meghallgatva rendkívül örül annak, hogy mennyire zavarja a jelenlévő tagságot képviselő csoportvezetőket az ún. potyautas-szindróma.

Aktuális tájékoztatójában az elnök szólt a kereset-tárgyalások folyamatáról, a meleg étkezési utalványok mértékéről, annak lehetséges emeléséről, és a ruházati illetmények terhére történő jövőbeni kifizetésekről is. 

Ezt követően képviseleti titkári minőségében Tóvári Róbert egyenként is megkérdezte a csoportvezetőket, hogy mit gondolnak a HM legújabb ajánlatáról. Többen megfogalmazták, hogy örülni kell a legapróbb eredménynek is, de az eredetileg kitüzött 12 ezer forintos célt továbbra is fenn kell tartani.

Ezt követően az alapszervezeti- és csoportvezetők kérdéseket tettek fel a megjelent tisztségviselőknek, majd Jáger Tibor tartott tájékoztatót a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól, illetve a lakáslízinggel kapcsolatos aktuális tudnivalókról.   

Az egyebek napirend során elhangzott, hogy az idei horgászverseny május 29-én, Kiskorpádon lesz.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokan kétkedve fogadták az elmúlt időszakban egyre gyakrabban felbukkanó hírt, mely szerint több évnyi üresjárat után ismét feltámadhat a magyar harci helikopteres képesség a korábban leállított Mi-24-es flotta néhány példányának nagyjavításával.

  Háború Művészete magazin

Az elmúlt néhány esztendőben ismét felértékelődtek a hagyományos védelmi feladatokra optimalizált fegyverrendszerek, így az irányított páncéltörő rakéták. A NATO keleti szárnyának szinte minden országa komoly fejlesztésekbe fogott ezen a területen.