2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Radarosok között

Hosz  |  2010. 02. 18., 16:17

Mészáros Géza elnök, Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivő és Jáger Tibor, az Egység 2002 Kft. szolgáltatás- és tagszervezője is részt vett a veszprémi Radar alapszervezet küldöttértekezletén. A február 17-i eseményen több csoportvezető is megfogalmazta, hogy az állomány egyre fokozódó leterheltsége, és a keresetek csökkenése miatt a tagság hangulata egyre kedvezőtlenebb. Az alapszervezet arra buzdította vezetőinket, hogy tovább küzdjenek a meleg étkezési utalványok mértékének emeléséért...   

Kötelező eseményekkel vette kezdetét a radar alapszervezet 2010. évi küldöttértekezlete. A határozatképesség megállapítása után a levezető elnököt és a jegyzőkönyvvezetőt választották meg.

Az alapszervezet vezetőjének beszámolója során Szücs Andrea elmondta azokat a változásokat, amelyek a csoportokat érintik. Az alapszervezet mindennapi életéről elhangzott, hogy noha minimálisan csökkent a taglétszám, még mindig 696 fős a szervezet. Az alapszervezeti vezető beszámolt a tavalyi rendezvényekről, az Aktivitás Kupán elért 2. helyezésről, a saját honlapról, valamint az ezekkel kapcsolatos kiadásokról, de szót ejtett arról is, hogy mennyire megnehezedett a katonák mindennapi élete.

A csoportvezetők beszámolója során először Gémes Zoltán, majd Kalocsa Zsolt, Kenyeres László, Lukács József, Sárréti Norbert, Papp Gábor, Takács Imre tájékoztatott a helyi szervezeti életről.

A csoportvezetők többsége arról számolt be, hogy az állomány leterheltsége, a keresetek csökkenése miatt egyre kedvezőtlenebb a közhangulat a katonai szervezeteknél. A megélhetési nehézségek miatt sokan már a kilépésen is gondolkodnak.

A szekciók beszámolója során Hainbach Anikó a katonanői szekció munkájáról adott információkat. Ennek során – egyebek mellett – a június 17-18-i Életmód Nap tervezett programjáról is beszámolt. Ezt követően Justin János a szerződéses szekció munkájáról adott képet.

A napirendi téma utáni rövid szünetet követően elfogadták az alapszervezet 2010. évi pénzfelhasználási tervét, majd a csoportpénzek elosztásával is foglalkoztak. Ezt követően a Küldöttértekezlet költségeiről, majd az alapszervezeti vezető telefonköltségeiről is határoztak.

Az egyebek napirendi téma során Mészáros Géza elnök tájékoztatta a megjelenteket. Szakszervezetünk első embere bevezetőjében arról beszélt, hogy amit jelenleg elér a szakszervezet, az minden katonára vonatkozik. Kiemelte, hogy a hozzászólásokat meghallgatva rendkívül örül annak, hogy mennyire zavarja a jelenlévő tagságot képviselő csoportvezetőket az ún. potyautas-szindróma.

Aktuális tájékoztatójában az elnök szólt a kereset-tárgyalások folyamatáról, a meleg étkezési utalványok mértékéről, annak lehetséges emeléséről, és a ruházati illetmények terhére történő jövőbeni kifizetésekről is. 

Ezt követően képviseleti titkári minőségében Tóvári Róbert egyenként is megkérdezte a csoportvezetőket, hogy mit gondolnak a HM legújabb ajánlatáról. Többen megfogalmazták, hogy örülni kell a legapróbb eredménynek is, de az eredetileg kitüzött 12 ezer forintos célt továbbra is fenn kell tartani.

Ezt követően az alapszervezeti- és csoportvezetők kérdéseket tettek fel a megjelent tisztségviselőknek, majd Jáger Tibor tartott tájékoztatót a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól, illetve a lakáslízinggel kapcsolatos aktuális tudnivalókról.   

Az egyebek napirend során elhangzott, hogy az idei horgászverseny május 29-én, Kiskorpádon lesz.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.