2018. 01. 22. hétfő
Artúr, Vince
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Debrecen: Hetven katona kezdte meg tanulmányait

Hosz  |  2010. 02. 24., 10:05

Újabb sikert könyvelhet el projektünk, hiszen február 22-én hetven hivatásos- és szerződéses katona kezdhette meg tanulmányait Debrecenben. Az angol- és gépjármű-vezetői tanfolyamokat megnyitó Korom Ferenc ezredes, dandárparancsnok-helyettes külön is köszönetet mondott az MH Szociálpolitikai Közalapítvány és a képző cégek lelkiismeretes tevékenységéért. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál lebonyolított ünnepi eseményen Gyuris Mihály ny. ezredes projektgazda hozzászólásában kiemelte, hogy a forrásokat a személyi állomány érdekében kell felhasználni...

Az évnyitó esemény előtt - a dandárparancsnok nevében - Korom Ferenc ezredes fogadta az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumi titkárát, Gyuris Mihály ny. ezredest. A megbeszélésen kölcsönösen tájákoztatták egymást a projekt, illetve a katonai szervezet előtt álló legfontosabb feladatokról. A dandárparancsnok-helyettes miután információkat adott a debreceni szervezet leterheltségéről, missziós feladatairól, a projekttel kapcsolatban az igények és a szükségletek összekapcsolását nevezte a legfontosabb feladatnak.  A megbeszélésen részt vett Gyulai István, a projekt keretében zajló oktatások szervezője is.

Ezt követően Korom Ferenc ezredes köszöntötte a kurzusok hallgatóit, a képző cégek és az MH Szociálpolitikai közalapítvány képviselőit. Beszédében miután méltatta a norvég projekt jelentőségét, felhívta a figyelmet arra, hogy minden hallgatóval szemben elvárás a sikeres vizsga teljesítése. Ezt követően a dandárparancsnok-helyettes megnyitotta az angol nyelvi és a gépjármü-vezetői képzéseket.

A megnyitó eseményen - ezt követően - a dandár személyügyi főnöke, Rácz Mihály alezredes tájékoztatott a tanfolyamok adminisztratív teendőiről.

A projektgazda képviseletében megjelenő Gyuris Mihály beszédében miután elmondta, hogy a projekt forrásait a személyi állomány érdekében kell felhasználni, arra buzdított, hogy a megszerzett tudást minél hatékonyabban kamatoztassa majd mindenki a civil életben.  

A projekt helyi irodavezetője, Jászai László honlapunknak elmondta, hogy a két-két angol- illetve gépjármü-vezetői tanfolyamon összesen hetven hivatásos- és szerződéses katona kezdte meg azonos időben tanulmányait. A munkahely-megtartó képzések intenzívek, munkaidőben zajlanak, a résztvevők felmentést kaptak szolgálati teendőik végzése alól.

A helyszínen megtudtuk, hogy a kecskeméti illetőségü Korona Bt. végzi a nyelvi felkészítéseket, míg a debreceni MHSZ jogutódja a B, C és D típusú jogosítványok megszerzéséért elengedhetetlen tanórákat vezeti majd.

A képzések májusban, illetve júniusban érnek véget, ekkor lesznek az alapfokú nyelvvizsgák, illetve a gépjármü-vezetői vizsgák is. Mit is lehetne még ezek után hozzátenni? Jó tanulást mindenkinek! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Újabb típus búcsújáról számolhatunk be, ezúttal Nagy-Britanniából: az AgustaWestland Lynx AH9A változata 2018. január 16-án repült utoljára, ezzel végleg búcsút intettek a 40 év szolgálatot maga mögött tudó Lynx helikopternek.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.