2017. 11. 20. hétfő
Jolán
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Debrecen: Hetven katona kezdte meg tanulmányait

Hosz  |  2010. 02. 24., 10:05

Újabb sikert könyvelhet el projektünk, hiszen február 22-én hetven hivatásos- és szerződéses katona kezdhette meg tanulmányait Debrecenben. Az angol- és gépjármű-vezetői tanfolyamokat megnyitó Korom Ferenc ezredes, dandárparancsnok-helyettes külön is köszönetet mondott az MH Szociálpolitikai Közalapítvány és a képző cégek lelkiismeretes tevékenységéért. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál lebonyolított ünnepi eseményen Gyuris Mihály ny. ezredes projektgazda hozzászólásában kiemelte, hogy a forrásokat a személyi állomány érdekében kell felhasználni...

Az évnyitó esemény előtt - a dandárparancsnok nevében - Korom Ferenc ezredes fogadta az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumi titkárát, Gyuris Mihály ny. ezredest. A megbeszélésen kölcsönösen tájákoztatták egymást a projekt, illetve a katonai szervezet előtt álló legfontosabb feladatokról. A dandárparancsnok-helyettes miután információkat adott a debreceni szervezet leterheltségéről, missziós feladatairól, a projekttel kapcsolatban az igények és a szükségletek összekapcsolását nevezte a legfontosabb feladatnak.  A megbeszélésen részt vett Gyulai István, a projekt keretében zajló oktatások szervezője is.

Ezt követően Korom Ferenc ezredes köszöntötte a kurzusok hallgatóit, a képző cégek és az MH Szociálpolitikai közalapítvány képviselőit. Beszédében miután méltatta a norvég projekt jelentőségét, felhívta a figyelmet arra, hogy minden hallgatóval szemben elvárás a sikeres vizsga teljesítése. Ezt követően a dandárparancsnok-helyettes megnyitotta az angol nyelvi és a gépjármü-vezetői képzéseket.

A megnyitó eseményen - ezt követően - a dandár személyügyi főnöke, Rácz Mihály alezredes tájékoztatott a tanfolyamok adminisztratív teendőiről.

A projektgazda képviseletében megjelenő Gyuris Mihály beszédében miután elmondta, hogy a projekt forrásait a személyi állomány érdekében kell felhasználni, arra buzdított, hogy a megszerzett tudást minél hatékonyabban kamatoztassa majd mindenki a civil életben.  

A projekt helyi irodavezetője, Jászai László honlapunknak elmondta, hogy a két-két angol- illetve gépjármü-vezetői tanfolyamon összesen hetven hivatásos- és szerződéses katona kezdte meg azonos időben tanulmányait. A munkahely-megtartó képzések intenzívek, munkaidőben zajlanak, a résztvevők felmentést kaptak szolgálati teendőik végzése alól.

A helyszínen megtudtuk, hogy a kecskeméti illetőségü Korona Bt. végzi a nyelvi felkészítéseket, míg a debreceni MHSZ jogutódja a B, C és D típusú jogosítványok megszerzéséért elengedhetetlen tanórákat vezeti majd.

A képzések májusban, illetve júniusban érnek véget, ekkor lesznek az alapfokú nyelvvizsgák, illetve a gépjármü-vezetői vizsgák is. Mit is lehetne még ezek után hozzátenni? Jó tanulást mindenkinek! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

Az Ukroboronprom cég arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az An-70 katonai változatából kivesznek minden orosz eredetű fedélzeti berendezést.