2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Debrecen: Hetven katona kezdte meg tanulmányait

Hosz  |  2010. 02. 24., 10:05

Újabb sikert könyvelhet el projektünk, hiszen február 22-én hetven hivatásos- és szerződéses katona kezdhette meg tanulmányait Debrecenben. Az angol- és gépjármű-vezetői tanfolyamokat megnyitó Korom Ferenc ezredes, dandárparancsnok-helyettes külön is köszönetet mondott az MH Szociálpolitikai Közalapítvány és a képző cégek lelkiismeretes tevékenységéért. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál lebonyolított ünnepi eseményen Gyuris Mihály ny. ezredes projektgazda hozzászólásában kiemelte, hogy a forrásokat a személyi állomány érdekében kell felhasználni...

Az évnyitó esemény előtt - a dandárparancsnok nevében - Korom Ferenc ezredes fogadta az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumi titkárát, Gyuris Mihály ny. ezredest. A megbeszélésen kölcsönösen tájákoztatták egymást a projekt, illetve a katonai szervezet előtt álló legfontosabb feladatokról. A dandárparancsnok-helyettes miután információkat adott a debreceni szervezet leterheltségéről, missziós feladatairól, a projekttel kapcsolatban az igények és a szükségletek összekapcsolását nevezte a legfontosabb feladatnak.  A megbeszélésen részt vett Gyulai István, a projekt keretében zajló oktatások szervezője is.

Ezt követően Korom Ferenc ezredes köszöntötte a kurzusok hallgatóit, a képző cégek és az MH Szociálpolitikai közalapítvány képviselőit. Beszédében miután méltatta a norvég projekt jelentőségét, felhívta a figyelmet arra, hogy minden hallgatóval szemben elvárás a sikeres vizsga teljesítése. Ezt követően a dandárparancsnok-helyettes megnyitotta az angol nyelvi és a gépjármü-vezetői képzéseket.

A megnyitó eseményen - ezt követően - a dandár személyügyi főnöke, Rácz Mihály alezredes tájékoztatott a tanfolyamok adminisztratív teendőiről.

A projektgazda képviseletében megjelenő Gyuris Mihály beszédében miután elmondta, hogy a projekt forrásait a személyi állomány érdekében kell felhasználni, arra buzdított, hogy a megszerzett tudást minél hatékonyabban kamatoztassa majd mindenki a civil életben.  

A projekt helyi irodavezetője, Jászai László honlapunknak elmondta, hogy a két-két angol- illetve gépjármü-vezetői tanfolyamon összesen hetven hivatásos- és szerződéses katona kezdte meg azonos időben tanulmányait. A munkahely-megtartó képzések intenzívek, munkaidőben zajlanak, a résztvevők felmentést kaptak szolgálati teendőik végzése alól.

A helyszínen megtudtuk, hogy a kecskeméti illetőségü Korona Bt. végzi a nyelvi felkészítéseket, míg a debreceni MHSZ jogutódja a B, C és D típusú jogosítványok megszerzéséért elengedhetetlen tanórákat vezeti majd.

A képzések májusban, illetve júniusban érnek véget, ekkor lesznek az alapfokú nyelvvizsgák, illetve a gépjármü-vezetői vizsgák is. Mit is lehetne még ezek után hozzátenni? Jó tanulást mindenkinek! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.