2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Debrecen: Hetven katona kezdte meg tanulmányait

Hosz  |  2010. 02. 24., 10:05

Újabb sikert könyvelhet el projektünk, hiszen február 22-én hetven hivatásos- és szerződéses katona kezdhette meg tanulmányait Debrecenben. Az angol- és gépjármű-vezetői tanfolyamokat megnyitó Korom Ferenc ezredes, dandárparancsnok-helyettes külön is köszönetet mondott az MH Szociálpolitikai Közalapítvány és a képző cégek lelkiismeretes tevékenységéért. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál lebonyolított ünnepi eseményen Gyuris Mihály ny. ezredes projektgazda hozzászólásában kiemelte, hogy a forrásokat a személyi állomány érdekében kell felhasználni...

Az évnyitó esemény előtt - a dandárparancsnok nevében - Korom Ferenc ezredes fogadta az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumi titkárát, Gyuris Mihály ny. ezredest. A megbeszélésen kölcsönösen tájákoztatták egymást a projekt, illetve a katonai szervezet előtt álló legfontosabb feladatokról. A dandárparancsnok-helyettes miután információkat adott a debreceni szervezet leterheltségéről, missziós feladatairól, a projekttel kapcsolatban az igények és a szükségletek összekapcsolását nevezte a legfontosabb feladatnak.  A megbeszélésen részt vett Gyulai István, a projekt keretében zajló oktatások szervezője is.

Ezt követően Korom Ferenc ezredes köszöntötte a kurzusok hallgatóit, a képző cégek és az MH Szociálpolitikai közalapítvány képviselőit. Beszédében miután méltatta a norvég projekt jelentőségét, felhívta a figyelmet arra, hogy minden hallgatóval szemben elvárás a sikeres vizsga teljesítése. Ezt követően a dandárparancsnok-helyettes megnyitotta az angol nyelvi és a gépjármü-vezetői képzéseket.

A megnyitó eseményen - ezt követően - a dandár személyügyi főnöke, Rácz Mihály alezredes tájékoztatott a tanfolyamok adminisztratív teendőiről.

A projektgazda képviseletében megjelenő Gyuris Mihály beszédében miután elmondta, hogy a projekt forrásait a személyi állomány érdekében kell felhasználni, arra buzdított, hogy a megszerzett tudást minél hatékonyabban kamatoztassa majd mindenki a civil életben.  

A projekt helyi irodavezetője, Jászai László honlapunknak elmondta, hogy a két-két angol- illetve gépjármü-vezetői tanfolyamon összesen hetven hivatásos- és szerződéses katona kezdte meg azonos időben tanulmányait. A munkahely-megtartó képzések intenzívek, munkaidőben zajlanak, a résztvevők felmentést kaptak szolgálati teendőik végzése alól.

A helyszínen megtudtuk, hogy a kecskeméti illetőségü Korona Bt. végzi a nyelvi felkészítéseket, míg a debreceni MHSZ jogutódja a B, C és D típusú jogosítványok megszerzéséért elengedhetetlen tanórákat vezeti majd.

A képzések májusban, illetve júniusban érnek véget, ekkor lesznek az alapfokú nyelvvizsgák, illetve a gépjármü-vezetői vizsgák is. Mit is lehetne még ezek után hozzátenni? Jó tanulást mindenkinek! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.