2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lemondás után: március 16-án rendkívüli ülést tart az elnökség

Hosz  |  2010. 03. 12., 08:27

A Honvédszakszervezet elnökségének március 11-i, Debrecenben, az MH Bocskai István Lövészdandárnál megrendezett ülése zárt rendezvénnyel vette kezdetét. Ezt követően – már nyílt ülésen, – a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Mészáros Géza bejelentette, hogy elnöki munkáját 2010. március 15-i hatállyal befejezi. Ennek részleteit elnöki nyilatkozatban közli – a dokumentum szövege már olvasható honlapunkon...

A vezető tisztségviselők tájékoztatója során Mészáros Géza szót ejtett az FRDÉSZ legutóbbi elnökségi üléséről és a balatonföldvári Küldöttgyüléséről is. Az elnök beszélt a kereset-megállapodás március 5-i aláírásáról és a HÉF március 10-i plenáris üléséről is. Ezekről a történésekről részletes írásokat közölt már korábban honlapunk - a szerk.

Ezt követően Szincsák Gyula alelnök részletesen is beszélt arról, hogy miért is nem lehetett a Küldöttgyülésen elfogadni az FRDÉSZ középtávú programját, illetve, hogy miért nem tudott a szakszervezeti szövetség alelnököt választani. A március 5-én aláírt kereset-megállapodásról szólva az alelnök elmondta, hogy ez egy olyan kompromisszum, amelyet a tagsággal, illetve a helyi tisztségviselőkkel folyamatosan egyeztetve fogadtunk el.

Ezt követően a HÉF március 10-i üléséről tájékoztatott részletesen, majd az üdültetésről szóló szakértői tárgyalásokról, illetve az ezzel kapcsolatos miniszteri rendelet módosításáról informálta a résztvevőket.

Szincsák Gyula elmondta, hogy dömpingje van a véleményezésre küldött anyagoknak. Beszélt az ADOSZ és a VPFSZ múlt heti több ezer résztvevővel lebonyolított demonstrációjáról, majd - a szót átvéve -Mészáros Géza a humán szolgálat és a csapatpszichológusi rendszer visszaállításának igényéről, az április 1-jei rendszerbe állításáról beszélt.  

Tagfelvételről szóló döntés során az elnökség arról döntött, hogy nyugállományú taggá veszi fel Kovács Lajos ny. zászlóst és Kővári Gyula ny. őrnagyot. Pártoló tagi felvételről szóló döntés során Erdei Zoltánt és Dékány Imrét támogatta az elnökség.

Az egyebekben Mészáros Géza azt kérte, hogy a közelgő március 31-i határidő miatt mihamarabb döntsön az elnökség a szövetségi hovatartozásról. Szincsák Gyula alelnök arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Hosz elnöksége március 16-án 16 órakor rendkívüli ülést tart a budapesti Központi Irodában. Ekkor, az egyebek napirend tárgyalása során konzultálnak majd a kérdésről.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.