2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lemondás után: március 16-án rendkívüli ülést tart az elnökség

Hosz  |  2010. 03. 12., 08:27

A Honvédszakszervezet elnökségének március 11-i, Debrecenben, az MH Bocskai István Lövészdandárnál megrendezett ülése zárt rendezvénnyel vette kezdetét. Ezt követően – már nyílt ülésen, – a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Mészáros Géza bejelentette, hogy elnöki munkáját 2010. március 15-i hatállyal befejezi. Ennek részleteit elnöki nyilatkozatban közli – a dokumentum szövege már olvasható honlapunkon...

A vezető tisztségviselők tájékoztatója során Mészáros Géza szót ejtett az FRDÉSZ legutóbbi elnökségi üléséről és a balatonföldvári Küldöttgyüléséről is. Az elnök beszélt a kereset-megállapodás március 5-i aláírásáról és a HÉF március 10-i plenáris üléséről is. Ezekről a történésekről részletes írásokat közölt már korábban honlapunk - a szerk.

Ezt követően Szincsák Gyula alelnök részletesen is beszélt arról, hogy miért is nem lehetett a Küldöttgyülésen elfogadni az FRDÉSZ középtávú programját, illetve, hogy miért nem tudott a szakszervezeti szövetség alelnököt választani. A március 5-én aláírt kereset-megállapodásról szólva az alelnök elmondta, hogy ez egy olyan kompromisszum, amelyet a tagsággal, illetve a helyi tisztségviselőkkel folyamatosan egyeztetve fogadtunk el.

Ezt követően a HÉF március 10-i üléséről tájékoztatott részletesen, majd az üdültetésről szóló szakértői tárgyalásokról, illetve az ezzel kapcsolatos miniszteri rendelet módosításáról informálta a résztvevőket.

Szincsák Gyula elmondta, hogy dömpingje van a véleményezésre küldött anyagoknak. Beszélt az ADOSZ és a VPFSZ múlt heti több ezer résztvevővel lebonyolított demonstrációjáról, majd - a szót átvéve -Mészáros Géza a humán szolgálat és a csapatpszichológusi rendszer visszaállításának igényéről, az április 1-jei rendszerbe állításáról beszélt.  

Tagfelvételről szóló döntés során az elnökség arról döntött, hogy nyugállományú taggá veszi fel Kovács Lajos ny. zászlóst és Kővári Gyula ny. őrnagyot. Pártoló tagi felvételről szóló döntés során Erdei Zoltánt és Dékány Imrét támogatta az elnökség.

Az egyebekben Mészáros Géza azt kérte, hogy a közelgő március 31-i határidő miatt mihamarabb döntsön az elnökség a szövetségi hovatartozásról. Szincsák Gyula alelnök arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Hosz elnöksége március 16-án 16 órakor rendkívüli ülést tart a budapesti Központi Irodában. Ekkor, az egyebek napirend tárgyalása során konzultálnak majd a kérdésről.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.