2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lemondás után: március 16-án rendkívüli ülést tart az elnökség

Hosz  |  2010. 03. 12., 08:27

A Honvédszakszervezet elnökségének március 11-i, Debrecenben, az MH Bocskai István Lövészdandárnál megrendezett ülése zárt rendezvénnyel vette kezdetét. Ezt követően – már nyílt ülésen, – a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Mészáros Géza bejelentette, hogy elnöki munkáját 2010. március 15-i hatállyal befejezi. Ennek részleteit elnöki nyilatkozatban közli – a dokumentum szövege már olvasható honlapunkon...

A vezető tisztségviselők tájékoztatója során Mészáros Géza szót ejtett az FRDÉSZ legutóbbi elnökségi üléséről és a balatonföldvári Küldöttgyüléséről is. Az elnök beszélt a kereset-megállapodás március 5-i aláírásáról és a HÉF március 10-i plenáris üléséről is. Ezekről a történésekről részletes írásokat közölt már korábban honlapunk - a szerk.

Ezt követően Szincsák Gyula alelnök részletesen is beszélt arról, hogy miért is nem lehetett a Küldöttgyülésen elfogadni az FRDÉSZ középtávú programját, illetve, hogy miért nem tudott a szakszervezeti szövetség alelnököt választani. A március 5-én aláírt kereset-megállapodásról szólva az alelnök elmondta, hogy ez egy olyan kompromisszum, amelyet a tagsággal, illetve a helyi tisztségviselőkkel folyamatosan egyeztetve fogadtunk el.

Ezt követően a HÉF március 10-i üléséről tájékoztatott részletesen, majd az üdültetésről szóló szakértői tárgyalásokról, illetve az ezzel kapcsolatos miniszteri rendelet módosításáról informálta a résztvevőket.

Szincsák Gyula elmondta, hogy dömpingje van a véleményezésre küldött anyagoknak. Beszélt az ADOSZ és a VPFSZ múlt heti több ezer résztvevővel lebonyolított demonstrációjáról, majd - a szót átvéve -Mészáros Géza a humán szolgálat és a csapatpszichológusi rendszer visszaállításának igényéről, az április 1-jei rendszerbe állításáról beszélt.  

Tagfelvételről szóló döntés során az elnökség arról döntött, hogy nyugállományú taggá veszi fel Kovács Lajos ny. zászlóst és Kővári Gyula ny. őrnagyot. Pártoló tagi felvételről szóló döntés során Erdei Zoltánt és Dékány Imrét támogatta az elnökség.

Az egyebekben Mészáros Géza azt kérte, hogy a közelgő március 31-i határidő miatt mihamarabb döntsön az elnökség a szövetségi hovatartozásról. Szincsák Gyula alelnök arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Hosz elnöksége március 16-án 16 órakor rendkívüli ülést tart a budapesti Központi Irodában. Ekkor, az egyebek napirend tárgyalása során konzultálnak majd a kérdésről.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.