2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tervszerű és átgondolt

Hosz  |  2010. 04. 16., 11:59

Szakszervezetünk ügyvezetésének április 16-i ülésén az aktuális szakszerevezetpolitikai történések mellett a következő időszak kiemelt feladatairól is tárgyaltunk. A vezető tisztségviselők, az ügyvivők és a képviseleti titkárok részvételével lezajlott ülést Szincsák Gyula ügyvezető alelnök vezette... 

Az ügyvezetés tagjai elsőként az április 19-21 között, Badacsonylábdiban megrendezendő haderőnemi értekezletek előkészítésével, szervezésével kapcsolatos teendőket egyeztették.

Majd a majálison megrendezendő programokról Kun Ferenc képviseleti titkár tájékoztatott. Hamarosan a pontos városligeti helyszínt is közzé tesszük, a jelentkezéseket április 22-ig várjuk - a szerk.

A június 17-18-i Katonanői Életmódnap előkészületeiről Takács István tájékoztatott. A budapesti területi ügyvivő miután ismertette a kétnapos programot, a finanszírozásról és a szervezési kérdésekről is tájékoztatott.

Ezt követően aktuális tájékoztatót tartottak vezető tisztségviselőink. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) legutóbbi ülésén történtekről, az étkezési térítési díjak ügyében lezajlott szakértői tárgyalásokról, valamint a szerződéses katonák számára Kaposvárott megrendezett szakszervezeti fórumról szólt részletesen is.

Dr. Heiling Ottó alelnök pedig az április 19-i elnökségi ülés napirendi témáiról tájékoztatott, majd a május 11-i választmányi ülés feladatait ismertette. Ezt követően az egyes, költségvetést befolyásoló határozat-tervezetekről tárgyaltak.

A leltározás tapasztalatairól Czövek János főtitkár számolt be, míg a szakszervezeti felhívásra beérkezett pályázatokról Jeszenyi Ildikó tájékoztatott. A szociális és személyügyi ügyvivő információi szerint 31 pályázat érkezett be.

Az Egység 2002 Kft. ellenőrzéséről az elnökség április 19-i ülése után tájékoztatunk - mondta Szincsák Gyula alelnök. Ezt követően az ügyvivők és a titkárok számoltak be az elmúlt időszak során végzett feladatokról. Az ülés végén Szincsák Gyula ügyvezető alelnök azt kérte, hogy mindenki tegye meg a tőle legtöbbet elvárhatót a problémák konszolidált megoldása, a tervszerü és az átgondolt átmenet érdekében. Az ügyvezetés legközelebb április 27-én tart ülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.