2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tervszerű és átgondolt

Hosz  |  2010. 04. 16., 11:59

Szakszervezetünk ügyvezetésének április 16-i ülésén az aktuális szakszerevezetpolitikai történések mellett a következő időszak kiemelt feladatairól is tárgyaltunk. A vezető tisztségviselők, az ügyvivők és a képviseleti titkárok részvételével lezajlott ülést Szincsák Gyula ügyvezető alelnök vezette... 

Az ügyvezetés tagjai elsőként az április 19-21 között, Badacsonylábdiban megrendezendő haderőnemi értekezletek előkészítésével, szervezésével kapcsolatos teendőket egyeztették.

Majd a majálison megrendezendő programokról Kun Ferenc képviseleti titkár tájékoztatott. Hamarosan a pontos városligeti helyszínt is közzé tesszük, a jelentkezéseket április 22-ig várjuk - a szerk.

A június 17-18-i Katonanői Életmódnap előkészületeiről Takács István tájékoztatott. A budapesti területi ügyvivő miután ismertette a kétnapos programot, a finanszírozásról és a szervezési kérdésekről is tájékoztatott.

Ezt követően aktuális tájékoztatót tartottak vezető tisztségviselőink. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) legutóbbi ülésén történtekről, az étkezési térítési díjak ügyében lezajlott szakértői tárgyalásokról, valamint a szerződéses katonák számára Kaposvárott megrendezett szakszervezeti fórumról szólt részletesen is.

Dr. Heiling Ottó alelnök pedig az április 19-i elnökségi ülés napirendi témáiról tájékoztatott, majd a május 11-i választmányi ülés feladatait ismertette. Ezt követően az egyes, költségvetést befolyásoló határozat-tervezetekről tárgyaltak.

A leltározás tapasztalatairól Czövek János főtitkár számolt be, míg a szakszervezeti felhívásra beérkezett pályázatokról Jeszenyi Ildikó tájékoztatott. A szociális és személyügyi ügyvivő információi szerint 31 pályázat érkezett be.

Az Egység 2002 Kft. ellenőrzéséről az elnökség április 19-i ülése után tájékoztatunk - mondta Szincsák Gyula alelnök. Ezt követően az ügyvivők és a titkárok számoltak be az elmúlt időszak során végzett feladatokról. Az ülés végén Szincsák Gyula ügyvezető alelnök azt kérte, hogy mindenki tegye meg a tőle legtöbbet elvárhatót a problémák konszolidált megoldása, a tervszerü és az átgondolt átmenet érdekében. Az ügyvezetés legközelebb április 27-én tart ülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.