2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tervszerű és átgondolt

Hosz  |  2010. 04. 16., 11:59

Szakszervezetünk ügyvezetésének április 16-i ülésén az aktuális szakszerevezetpolitikai történések mellett a következő időszak kiemelt feladatairól is tárgyaltunk. A vezető tisztségviselők, az ügyvivők és a képviseleti titkárok részvételével lezajlott ülést Szincsák Gyula ügyvezető alelnök vezette... 

Az ügyvezetés tagjai elsőként az április 19-21 között, Badacsonylábdiban megrendezendő haderőnemi értekezletek előkészítésével, szervezésével kapcsolatos teendőket egyeztették.

Majd a majálison megrendezendő programokról Kun Ferenc képviseleti titkár tájékoztatott. Hamarosan a pontos városligeti helyszínt is közzé tesszük, a jelentkezéseket április 22-ig várjuk - a szerk.

A június 17-18-i Katonanői Életmódnap előkészületeiről Takács István tájékoztatott. A budapesti területi ügyvivő miután ismertette a kétnapos programot, a finanszírozásról és a szervezési kérdésekről is tájékoztatott.

Ezt követően aktuális tájékoztatót tartottak vezető tisztségviselőink. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) legutóbbi ülésén történtekről, az étkezési térítési díjak ügyében lezajlott szakértői tárgyalásokról, valamint a szerződéses katonák számára Kaposvárott megrendezett szakszervezeti fórumról szólt részletesen is.

Dr. Heiling Ottó alelnök pedig az április 19-i elnökségi ülés napirendi témáiról tájékoztatott, majd a május 11-i választmányi ülés feladatait ismertette. Ezt követően az egyes, költségvetést befolyásoló határozat-tervezetekről tárgyaltak.

A leltározás tapasztalatairól Czövek János főtitkár számolt be, míg a szakszervezeti felhívásra beérkezett pályázatokról Jeszenyi Ildikó tájékoztatott. A szociális és személyügyi ügyvivő információi szerint 31 pályázat érkezett be.

Az Egység 2002 Kft. ellenőrzéséről az elnökség április 19-i ülése után tájékoztatunk - mondta Szincsák Gyula alelnök. Ezt követően az ügyvivők és a titkárok számoltak be az elmúlt időszak során végzett feladatokról. Az ülés végén Szincsák Gyula ügyvezető alelnök azt kérte, hogy mindenki tegye meg a tőle legtöbbet elvárhatót a problémák konszolidált megoldása, a tervszerü és az átgondolt átmenet érdekében. Az ügyvezetés legközelebb április 27-én tart ülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.